dinsdag 31 augustus 2010

Frituur voor uw feest

Frituur voor uw feest

wij komen  op uw feest, met de lekkerste frietjes,  hamburgers, braadworsten , hotdogs, pannekoeken, wafels  of oliebollen  we hebben het allemaal in huis,

tapinstallatie, cavabar,   tenten, tafels en stoelen,  dessertbuffet,  ijskar.     dj, en animatie,   een adres voor uw feest, is dit niet gemakkelijk   bekijk onze website  catering prestige gemakkelijk te vinden via google  of bel ons te wenduine  groeten pierre

meer info


maandag 30 augustus 2010

Podium oplegger

Podium oplegger Mobiel podium te huur voor optredens, braderij, modeshow enz.We hebben verschillende mobiele podia beschikbaar, vanaf 16 m2 tot 60 m2.Alle podia zijn zeer snel opgesteld. Ook ondersteunende voertuigen als backstage ruimte, artiestenloge, schmink, catering voertuig bij filmopnamen, enz.Ook mobiele blikvangers te huur zoals amerikaanse schoolbus, engelse dubbeldekbus, engelse taxi, checker cab, oldtimerbus, enz
meer info


zondag 29 augustus 2010

Frituur voor uw feest

Frituur voor uw feest

wij komen  op uw feest, met de lekkerste frietjes,  hamburgers, braadworsten , hotdogs, pannekoeken, wafels  of oliebollen  we hebben het allemaal in huis,

tapinstallatie, cavabar,   tenten, tafels en stoelen,  dessertbuffet,  ijskar.     dj, en animatie,   een adres voor uw feest, is dit niet gemakkelijk   bekijk onze website  catering prestige gemakkelijk te vinden via google  of bel ons te wenduine  groeten pierre

meer info


Frituur voor uw feest

Frituur voor uw feest

wij komen  op uw feest, met de lekkerste frietjes,  hamburgers, braadworsten , hotdogs, pannekoeken, wafels  of oliebollen  we hebben het allemaal in huis,

tapinstallatie, cavabar,   tenten, tafels en stoelen,  dessertbuffet,  ijskar.     dj, en animatie,   een adres voor uw feest, is dit niet gemakkelijk   bekijk onze website  catering prestige gemakkelijk te vinden via google  of bel ons te wenduine  groeten pierre

meer info


zaterdag 28 augustus 2010

IGZ controleert zorgcateraars na ondervoeding'

De Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt meldingen van ondervoeding van ouderen in verpleeghuizen. Meer dan 180 ouderen dreigen ondervoed te raken door de slechte kwaliteit van het eten. De IGZ wil de namen van de instellingen niet bekendmaken, maar volgens het Nederlands Dagblad komen twee meldingen van het Verpleeghuis van Wijckersloot en het Sint Elizabeth Gasthuishof in Oegstgeest.In die twee instellingen dreigen meer dan 180 mensen ondervoed te raken. De cliëntenraad trok daar aan de bel over de gewichtsafname door een brief aan de Inspectie te sturen.Volgens de cliëntenraad van Verpleeghuis Wijckersloot en het St. Elizabeth Gasthuishof wordt het eten vaak lauw opgediend. De bewoners ervaren de smaak, kleur en geur als 'onaangenaam'. Één van de raadsleden zegt in het ND: 'Mensen hebben trek, nemen een paar happen en schuiven het bord dan met een vies gezicht van zich af'. De slechte kwaliteit van het eten komt door bezuinigingen op de inkoop en een nieuwe manier van koken. Nu wordt het eten in een centrale keuken voorgekookt en gekoeld. De volgende dag wordt het dan in de afdelingskeukens verhit. Het resultaat noemt de raad 'ondermaats'. Dit komt volgens hen omdat het keukenpersoneel niet goed is geschoold.De voorzitter van de Raad van Bestuur van het verzorgingstehuis laat in het ND weten de klachten 'uiterst serieus' te nemen. De inspectie voor de gezondheidszorg kan nog niet reageren op de brief.Ondervoeding is een groot probleem in verpleeghuizen. Er is sprake van ondervoeding als mensen in een half jaar meer dan tien procent van hun gewicht verliezen, of vijf procent binnen dertig dagen. Onderzoekt toont aan dat ongeveer één op de vijf bewoners van Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen hieraan lijdt. De gezondheidsraad doet op dit moment onderzoek naar de ondervoeding. vrijdag 27 augustus 2010, Nederlands Dagblad, Inga Grievink '
meer info


Payroll-branche groeit met elf procent'

De payroll-branche is in het tweede kwartaal van dit jaar met elf procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat maakt de Vereniging voor Payroll Organisaties (VPO) vandaag bekend. Voorzitter Jeu Claes zegt dat er ook in de horeca veel gebruik gemaakt van payrollen. Volgens hem staan de lichten daar weer op groen. 'De huidige arbeidsmarkt en de onzekere economische tijden zorgen ervoor dat werkgevers flexibiliteit willen en werknemers juist op zoek zijn naar zekerheid. Dit doen zij door te payrollen.'De organisatie noemt het opvallend dat juist in deze tijd het aantal payroll-contracten met een onbepaalde looptijd explosief is gestegen. Vorig jaar rond deze tijd kwam twintig procent van de omzet van contracten voor onbepaalde tijd, op dit moment is dat 25 procent van de omzet. Iets anders dat opvalt is volgens de voorzitter dat vooral hoog gekwalificeerd personeel een payroll-contract krijgt aangeboden. Werkgevers willen ze niet per se op de eigen loonlijst hebben staan.Payrolling is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Steeds meer werkgevers kiezen hiervoor. Het aantal personen dat via payrolling ingezet wordt is nu al 90.000 en kan volgens de VPO stijgen naar ruim 250.000. Daarmee zou de sector één van de grootste werkgevers worden. vrijdag 27 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


'Zorgen FVN over verkoop V&D ongefundeerd''

De zorgen die vakbond FNV uitte over de verkoop van V&D en La Place zijn ongefundeerd. Althans, dat vindt Maxeda's CEO Tony DeNunzio. De bond zei zich 'ernstig zorgen' te maken over de toekomst van het warenhuis. FNV zei eerder dat het een reële angst van werknemers is dat er een nieuwe reorganisatie volgt zodra V&D in andere handen terecht komt. 'Wij maken ons zorgen om de werkzekerheid van tienduizend werknemers', aldus bestuurder Henk van der Ploeg tegen Retailnews.Maxida's CEO is het daar niet mee eens. 'Als Maxeda hebben we laten zien dat we het beste voor hebben met V&D en dus ook met de werknemers. Het plan van V&D is gebaseerd op groei en dat heeft ook zijn positieve weerslag op de werkgelegenheid. Elke kopende partij zal doorpakken op het huidige groeiplan en dat zal geen grote reorganisatie tot gevolg hebben.'€Hij zegt tegen Retailnews zich ook niet teherkennen in het beeld dat FNV schetst over een 'reele angst' onder de medewerkers. 'We zijn een transparant bedrijf en houden onze medewerkers op de hoogte. Zij zijn zich ervan bewust dat de winkelformules waar zij werken op een bepaald moment verkocht zullen worden. Het is in Maxeda's belang dat we in de onderhandelingen met potentiële kopers van V&D en ook de andere moderetailers, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode, als vanzelfsprekend rekening houden met alle stakeholders. Een van de belangrijkste daarin zijn de werknemers.'€ vrijdag 27 augustus 2010, Retailnews, Inga Grievink '
meer info


De Vos Groep neemt Westex Reeceptiediensten over'

Facilitair dienstverlener De Vos Groep uit Houten heeft alle activiteiten van Westex Receptiediensten in Naarden overgenomen. De De Vos Groep is in bedrijfscatering actief met cater-plus. Westex heeft nog twee cateringcontracten. Dat zegt Ronald Bartels, directeur bij de De Vos Groep (cater-plus) tegen Misset Catering. Maar volgens hem worden die contracten niet overgenomen. Door de overname van de receptiediensten groeit het onderdeel front office services zo'n dertig procent.'Door deze uitbreiding neemt onze flexibiliteit toe en kunnen we de opdrachtgevers en gasten nog beter bedienen', aldus Bartels. 'We nemen goede en enthousiaste medewerkers over en zien dit als een passende uitbreiding op onze pool'.Westex Receptiediensten wordt in zijn geheel geïntegreerd in De Vos Groep front office services en wordt vanuit Houten aangestuurd en gecoördineerd. Nog niet duidelijk is wat er met de twee cateringcontracten van het Naardense bedrijf gebeurt. Het bedrijf was eerder ook actief op de markt van partycatering. Volgens Bartels had de De Vos Groep vorig jaar een prima jaar, met achr procent groei. 'Cater-plus boekte 15 procent meer omzet, dat verwacht ik dit jaar weer.' De jaaromzet van cater-plus bedraagt dik 3,5 miljoen euro. Daarmee is het een relatief kleine bedrijfscateraar, maar wel een die al jaren aan de weg timmert.Zie ook: 'Westex Cuisine verkoopt Sparkling Catering'Meer bedrijfscatering nieuws: Sterrenchefs adviseren Unilever 'Mobile generation' biedt bedrijfsrestaurant kansen Vollopende kantoren Atlas Arena trekker horeca 'Organiseer een Fairtrade-ontbijt of lunch' Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering vrijdag 27 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Sterrenchefs adviseren Unilever'

Sterrenchefs Onno Kokmeijer en Peter Goossens adviseren Unilever Foodsolutions bij de ontwikkeling van nieuwe producten voor de professionele markt. Unilever introduceert de samenwerking op zes september, dan wordt ook het eerste gezamenlijke product getoond. Samen met de chefs ontwikkelde Unilever namelijk al de nieuwe KNORR Professional Jus, die op zes september gepresenteerd wordt. De jus moet inspelen op de trend naar lichtere sauzen. Ze worden verkrijgbaar in de smaken Kreeftenjus, Kalfsjus en Kippenjus. Onno Kokmeijer is executive Chef bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam en Peter Goossens komt van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in België. Het event rond de samenwerking vindt plaats in het Okura Hotel in Amsterdam. De chef-koks, net als het Chef Team van Unilever zijn aanwezig. Stand-up comedian tom Sligting is aanwezig om voor een vrolijke noot te zorgen, en voormalig Misset Horeca hoofdredacteur Hans Steenbergen presenteert het event. vrijdag 27 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


5 dagen varen en werken binnen europa

Voor Robin Smaak een middel groot catering bedrijf,zoeken wij voor de maand september een serveester welke mee kan varen op een van de grootste schepen van een client, het schip vaart de Tour d' Horizon ter kennismaking doet de volgende havens aan Emden Duitsland,Delfzijl,Den Helder,en IJmuiden.Aan boord vinden receptie's plaats en lunches,kandidaten verzorgen deze tot in de puntjes in samenwerking met de staf van het schip en peroneel van Robin Smaak en dit gedurende 5 dagen,van U wordt verwacht een correct voorkomen,kennis van zaken,de Tour d'Horizon vindt plaats op 27/28/29/30 september en 1 oktober,vertrek Den Helder 27 september. wij bieden U een uitstekende beloning,eigen hut met sanitaire voorziening,heen en weer reis wordt verzorgt.Heeft U intresse in deze job laat het ons weten en mail ons,wij zien reactie's gaarne te gemoet

 

 

meer info


JEP Horeca (frituur/catering)

JEP Horeca (frituur/catering) JEP Horeca (frituur/catering) Een mobiele frietkraam voor op jouw feest maakt elke gezellige feestgelegenheid eens zo uniek. Is het nu voor uw privéfeestje of voor een openbare gelegenheid, JEP Horeca zal u en uw gasten laten genieten van zijn extra smakelijke frietjes, snacks, hamburgers, braadworsten, hotdog's, ... En dit allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor meer info kan je ons altijd contacteren. mail: info@jephoreca.be mobiel: 0473/82.44.17 trefwoorden: frituur, verkoopwagen, frietjes, snacks, snackwagen, feestje, frieten, verjaardagsfeest, frikandel, frikadel, frituren, frietkraam, friettent, communie, kinderfeest, verjaardag, friet, feest, catering, mobiele frituur, frietkot, frietwagen, communiefeest, party, verjaardagsparty, babyborrel, huwelijksfeest, trouwfeest, babyborrel, geboortefeestje, scheidingsfeest, frituurwagen, lentefeest
meer info


Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië)

Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië) Land: GriekenlandStreek: ThessaliëHuurprijs: 280 € tot 490 € per weekHet Takis – Sophie complex biedt een reeks van self-catering vakantieverblijven, alle voorzien van airco en een eigen balkon met zicht op zee of op de tuin.1. villa met 2 verdiepingen, bestaande uit 3 accommodaties die samen of afzonderlijk kunnen gehuurd worden met een maximum aantal van 6-9 personen (6 volwassenen en 3 kinderen).Boven – 1 grote slaapkamer met dubbel bed en terras met zicht op zee, keukenhoek met slaapzetel en zolder voor 2 personen, badkamer met douche en een bijkomende veranda met zeezicht.Beneden – 2 studio's met eenpersoonsbedden, keukenhoek, badkamer (waarvan 1 met bad) en terras met zicht op zee.2. appartement met 2 afzonderlijke slaapkamers, keuken, badkamer, veranda en eigen tuin met zicht op de olijfboomgaard en de bergen. Geschikt voor 5 personen.3. appartement met 1 grote slaapkamer, woonkamer met 2 slaapzetels, keuken, badkamer en veranda met zeezicht. Geschikt voor 5 personen.4. appartement met 1 kleine slaapkamer, woonkamer met slaapzetel, keuken, badkamer en ruime veranda met zeezicht. Geschikt voor 3 personen.5. Studio's met tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden en bijkomend 1 of 2 slaapzetels, keuken, badkamer en balkon.6. Gastenkamers met 2 eenpersoonsbedden, badkamer en balkon.Takis – Sophie is gelegen in de baai van Skopelos stad en de haven, met een prachtig uitzicht op beide. Een auto huren is niet nodig, op kleine wandelafstand ligt de stad met bars, cafés, restaurants en winkels, evenals een busstation.Alle vakantieverblijven hebben een eigen inkom en kunnen gebruik maken van het zwembad en het tennisterrein, allebei aanwezig in de prachtige tuin van het domein.Een van de studio's is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.Skopelos stad ligt op een kleine 10 minuten wandelen en heeft bus- en taxi faciliteiten wanneer u interesse zou hebben om het eiland verder te verkennen. Het huren van een wagen is eveneens mogelijk.Skopelos is een gezellige, pittoreske stad met een ontspannen sfeer, gekenmerkt door geplaveide straten en een mix van traditionele winkeltjes en tavernas. Het is een waar plezier om door deze stad te flaneren, of u nu op zoek bent naar een souvenir of op gewoon op verkenning gaat. Er zijn talrijke zitplaatsen langsheen het water of 'paralia' waar u van het uitzicht kan genieten of de wereld aan u kan laten voorbij gaan.Meer foto's, info en prijzen op onze website.Website: www.home-xp.com/takis-sophie
meer info


vrijdag 27 augustus 2010

JEP Horeca (frituur/catering)

JEP Horeca (frituur/catering) JEP Horeca (frituur/catering) Een mobiele frietkraam voor op jouw feest maakt elke gezellige feestgelegenheid eens zo uniek. Is het nu voor uw privéfeestje of voor een openbare gelegenheid, JEP Horeca zal u en uw gasten laten genieten van zijn extra smakelijke frietjes, snacks, hamburgers, braadworsten, hotdog's, ... En dit allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor meer info kan je ons altijd contacteren. mail: info@jephoreca.be mobiel: 0473/82.44.17 trefwoorden: frituur, verkoopwagen, frietjes, snacks, snackwagen, feestje, frieten, verjaardagsfeest, frikandel, frikadel, frituren, frietkraam, friettent, communie, kinderfeest, verjaardag, friet, feest, catering, mobiele frituur, frietkot, frietwagen, communiefeest, party, verjaardagsparty, babyborrel, huwelijksfeest, trouwfeest, babyborrel, geboortefeestje, scheidingsfeest, frituurwagen, lentefeest
meer info


Waterbesparende Infrarood Aquaswitch

Waterbesparende Infrarood Aquaswitch Deze kraan is geschikt voor de meeste huishoudelijke kranen.De kosten van energie en water blijven alsmaar stijgen. Door het monteren van deze IR kraan kunt u beginnen met het besparen van water! Uit wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de hygiene van toiletten en keukens is gebleken, dat de waterkraan een van de meest vervuilde plekken is waneer we spreken over bacterie-vorming.Vooruitlopend op de nieuwe europese wetgeving betreft HACCP en hygiene codes waarbij wettelijk wordt vereist dat kruisbesmetting moet worden vermeden en de kraan niet meer met de handen mag worden aangeraakt is er nu de nieuwe Infrarood Aquaswitch beschikbaar.Toepassingen:- de hele horeca en catering sector- de vlees- en vis verwerkende sector- ziekenhuizen, klinieken, verpleeghuizen- voeding- en levensmiddelen industrie- huisarts, dierenarts en tandartspraktijken- reuma- en MS patienten, gehandicapten etc.Kenmerken:- past op elke kraan- constante waterstroom- constante watertemperatuur- waterbesparend- hands free bediening- eenvoudige montage***nieuw in de verpakking***
meer info


IGZ controleert zorgcateraars na ondervoeding'

De Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt meldingen van ondervoeding van ouderen in verpleeghuizen. Meer dan 180 ouderen dreigen ondervoed te raken door de slechte kwaliteit van het eten. De IGZ wil de namen van de instellingen niet bekendmaken, maar volgens het Nederlands Dagblad komen twee meldingen van het Verpleeghuis van Wijckersloot en het Sint Elizabeth Gasthuishof in Oegstgeest.In die twee instellingen dreigen meer dan 180 mensen ondervoed te raken. De cliëntenraad trok daar aan de bel over de gewichtsafname door een brief aan de Inspectie te sturen.Volgens de cliëntenraad van Verpleeghuis Wijckersloot en het St. Elizabeth Gasthuishof wordt het eten vaak lauw opgediend. De bewoners ervaren de smaak, kleur en geur als 'onaangenaam'. Één van de raadsleden zegt in het ND: 'Mensen hebben trek, nemen een paar happen en schuiven het bord dan met een vies gezicht van zich af'. De slechte kwaliteit van het eten komt door bezuinigingen op de inkoop en een nieuwe manier van koken. Nu wordt het eten in een centrale keuken voorgekookt en gekoeld. De volgende dag wordt het dan in de afdelingskeukens verhit. Het resultaat noemt de raad 'ondermaats'. Dit komt volgens hen omdat het keukenpersoneel niet goed is geschoold.De voorzitter van de Raad van Bestuur van het verzorgingstehuis laat in het ND weten de klachten 'uiterst serieus' te nemen. De inspectie voor de gezondheidszorg kan nog niet reageren op de brief.Ondervoeding is een groot probleem in verpleeghuizen. Er is sprake van ondervoeding als mensen in een half jaar meer dan tien procent van hun gewicht verliezen, of vijf procent binnen dertig dagen. Onderzoekt toont aan dat ongeveer één op de vijf bewoners van Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen hieraan lijdt. De gezondheidsraad doet op dit moment onderzoek naar de ondervoeding. vrijdag 27 augustus 2010, Nederlands Dagblad, Inga Grievink '
meer info


Payroll-branche groeit met elf procent'

De payroll-branche is in het tweede kwartaal van dit jaar met elf procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat maakt de Vereniging voor Payroll Organisaties (VPO) vandaag bekend. Voorzitter Jeu Claes zegt dat er ook in de horeca veel gebruik gemaakt van payrollen. Volgens hem staan de lichten daar weer op groen. 'De huidige arbeidsmarkt en de onzekere economische tijden zorgen ervoor dat werkgevers flexibiliteit willen en werknemers juist op zoek zijn naar zekerheid. Dit doen zij door te payrollen.'De organisatie noemt het opvallend dat juist in deze tijd het aantal payroll-contracten met een onbepaalde looptijd explosief is gestegen. Vorig jaar rond deze tijd kwam twintig procent van de omzet van contracten voor onbepaalde tijd, op dit moment is dat 25 procent van de omzet. Iets anders dat opvalt is volgens de voorzitter dat vooral hoog gekwalificeerd personeel een payroll-contract krijgt aangeboden. Werkgevers willen ze niet per se op de eigen loonlijst hebben staan.Payrolling is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Steeds meer werkgevers kiezen hiervoor. Het aantal personen dat via payrolling ingezet wordt is nu al 90.000 en kan volgens de VPO stijgen naar ruim 250.000. Daarmee zou de sector één van de grootste werkgevers worden. vrijdag 27 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


'Zorgen FVN over verkoop V&D ongefundeerd''

De zorgen die vakbond FNV uitte over de verkoop van V&D en La Place zijn ongefundeerd. Althans, dat vindt Maxeda's CEO Tony DeNunzio. De bond zei zich 'ernstig zorgen' te maken over de toekomst van het warenhuis. FNV zei eerder dat het een reële angst van werknemers is dat er een nieuwe reorganisatie volgt zodra V&D in andere handen terecht komt. 'Wij maken ons zorgen om de werkzekerheid van tienduizend werknemers', aldus bestuurder Henk van der Ploeg tegen Retailnews.Maxida's CEO is het daar niet mee eens. 'Als Maxeda hebben we laten zien dat we het beste voor hebben met V&D en dus ook met de werknemers. Het plan van V&D is gebaseerd op groei en dat heeft ook zijn positieve weerslag op de werkgelegenheid. Elke kopende partij zal doorpakken op het huidige groeiplan en dat zal geen grote reorganisatie tot gevolg hebben.'€Hij zegt tegen Retailnews zich ook niet teherkennen in het beeld dat FNV schetst over een 'reele angst' onder de medewerkers. 'We zijn een transparant bedrijf en houden onze medewerkers op de hoogte. Zij zijn zich ervan bewust dat de winkelformules waar zij werken op een bepaald moment verkocht zullen worden. Het is in Maxeda's belang dat we in de onderhandelingen met potentiële kopers van V&D en ook de andere moderetailers, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode, als vanzelfsprekend rekening houden met alle stakeholders. Een van de belangrijkste daarin zijn de werknemers.'€ vrijdag 27 augustus 2010, Retailnews, Inga Grievink '
meer info


De Vos Groep neemt Westex Reeceptiediensten over'

Facilitair dienstverlener De Vos Groep uit Houten heeft alle activiteiten van Westex Receptiediensten in Naarden overgenomen. De De Vos Groep is in bedrijfscatering actief met cater-plus. Westex heeft nog twee cateringcontracten. Dat zegt Ronald Bartels, directeur bij de De Vos Groep (cater-plus) tegen Misset Catering. Maar volgens hem worden die contracten niet overgenomen. Door de overname van de receptiediensten groeit het onderdeel front office services zo'n dertig procent.'Door deze uitbreiding neemt onze flexibiliteit toe en kunnen we de opdrachtgevers en gasten nog beter bedienen', aldus Bartels. 'We nemen goede en enthousiaste medewerkers over en zien dit als een passende uitbreiding op onze pool'.Westex Receptiediensten wordt in zijn geheel geïntegreerd in De Vos Groep front office services en wordt vanuit Houten aangestuurd en gecoördineerd. Nog niet duidelijk is wat er met de twee cateringcontracten van het Naardense bedrijf gebeurt. Het bedrijf was eerder ook actief op de markt van partycatering. Volgens Bartels had de De Vos Groep vorig jaar een prima jaar, met achr procent groei. 'Cater-plus boekte 15 procent meer omzet, dat verwacht ik dit jaar weer.' De jaaromzet van cater-plus bedraagt dik 3,5 miljoen euro. Daarmee is het een relatief kleine bedrijfscateraar, maar wel een die al jaren aan de weg timmert.Zie ook: 'Westex Cuisine verkoopt Sparkling Catering'Meer bedrijfscatering nieuws: Sterrenchefs adviseren Unilever 'Mobile generation' biedt bedrijfsrestaurant kansen Vollopende kantoren Atlas Arena trekker horeca 'Organiseer een Fairtrade-ontbijt of lunch' Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering vrijdag 27 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Sterrenchefs adviseren Unilever'

Sterrenchefs Onno Kokmeijer en Peter Goossens adviseren Unilever Foodsolutions bij de ontwikkeling van nieuwe producten voor de professionele markt. Unilever introduceert de samenwerking op zes september, dan wordt ook het eerste gezamenlijke product getoond. Samen met de chefs ontwikkelde Unilever namelijk al de nieuwe KNORR Professional Jus, die op zes september gepresenteerd wordt. De jus moet inspelen op de trend naar lichtere sauzen. Ze worden verkrijgbaar in de smaken Kreeftenjus, Kalfsjus en Kippenjus. Onno Kokmeijer is executive Chef bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam en Peter Goossens komt van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in België. Het event rond de samenwerking vindt plaats in het Okura Hotel in Amsterdam. De chef-koks, net als het Chef Team van Unilever zijn aanwezig. Stand-up comedian tom Sligting is aanwezig om voor een vrolijke noot te zorgen, en voormalig Misset Horeca hoofdredacteur Hans Steenbergen presenteert het event. vrijdag 27 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


donderdag 26 augustus 2010

Leveranciers blij met 'gratis schoolfruit''

Leveranciers staan te trappelen om weer fruit te leveren. Basisscholen kunnen zich vanaf half september weer aanmelden voor 'gratis' schoolfruit, gesubsidieerd door de Europese Unie. Maar hoewel het programma op de korte termijn winst oplevert, is het nog maar de vraag of kinderen op de lange termijn meer fruit blijven kopen en eten, waarschuwt hoogleraar Katan. Foto: SP Op achthonderd Nederlandse basisscholen werd afgelopen schooljaar voor het eerst schoolfruit uitgedeeld op kosten van de EU en de Nederlandse overheid. De kinderen kregen tien porties fruit, verdeeld over vijf weken. Leveranciers waren zowel grote bedrijven zoals Campina als lokale groenteboeren.Toch is het geen programma met gegarandeerd lange termijnsucces, waarschuwt voedingshoogleraar Katan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kinderen die in die periode fruit gaan eten, veranderen volgens hem namelijk niet meteen voor eeuwig in fervente fruiteters. Het uitdelen moet minstens een aantal jaar doorgaan, zegt hij in het Nederlands Dagblad. En zelfs daarna zakt de consumptie weer terug als de scholen stoppen met uitdelen.De EU besloot twee jaar geleden per schooljaar negentig miljoen euro te besteden aan schoolfruit. Het moest een oplossing zijn om kinderen te laten verdunnen en ze aan fruit en groente te krijgen. Nederland heeft per jaar recht op 2,9 miljoen euro aan Europese subsidie, maar dan moet de overheid zelf ook 2,9 miljoen euro inleggen.De overheid heeft dit geld echter niet klaarliggen. Daardoor blijft het geld van de EU in de kas zitten en bereikt haar bestemming (de schoolkinderen) niet. Vorig jaar heeft het Productschap Tuinbouw zelf 300 duizend euro ingelegd, wat verdubbeld is door de EU met 300 duizend euro. Voorwaarden leveranciersOm het geld te krijgen moesten de leveranciers wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mochten de kinderen maximaal vier keer dezelfde fruitsoort krijgen en moesten de leveranciers minimaal één keer groente uitdelen. De porties moesten zeventig tot tachtig gram wegen. 'Om te voorkomen dat leveranciers met een druif per kind aankomen', zegt Willemijn van der Meer van het Productschap Tuinbouw. Leveranciers kregen dertig cent per portie.Moeilijk succesMaar zelfs als het gratis fruit er komt, is dit alleen nog maar 'een beginnetje', zegt hoogleraar Katan. Volgens hem moet het worden ingepast in een breed programma om overgewicht tegen te gaan, wil het programma echt succesvol zijn.De meest succesvolle manier om overgewicht te bestrijden is het veranderen van de hele leefomgeving. 'Dit is de zogeheten Epode-methode die in twee Noord-Franse dorpen is begonnen en die op veel mensen indruk heeft gemaakt, ook op mij. Dat komt doordat het zo logisch is. Het is geen hogere wiskunde dat je de hele omgeving moet aanpakken, omdat het de omgeving is die je verleidt tot weinig bewegen en tot te veel en ongezond eten.'Makkelijk is het niet om zo'n verandering door te voeren. Het kost veel tijd en geld. 'Het is net zoiets als het klimaateffect: iedereen weet dat er wat moet gebeuren, maar het vereist ingrijpende maatregelen waar je je als politicus niet populair mee maakt.'Het EU-schoolfruitprogramma wordt uitgevoerd door Productschap Tuinbouw en het Steunpunt Schoolgruiten. donderdag 26 augustus 2010, ND, Inga Grievink '
meer info


Leveranciers blij met 'gratis schoolfruit''

Leveranciers staan te trappelen om weer fruit te leveren. Basisscholen kunnen zich vanaf half september weer aanmelden voor 'gratis' schoolfruit, gesubsidieerd door de Europese Unie. Maar hoewel het programma op de korte termijn winst oplevert, is het nog maar de vraag of kinderen op de lange termijn meer fruit blijven kopen en eten, waarschuwt hoogleraar Katan. Foto: SP Op achthonderd Nederlandse basisscholen werd afgelopen schooljaar voor het eerst schoolfruit uitgedeeld op kosten van de EU en de Nederlandse overheid. De kinderen kregen tien porties fruit, verdeeld over vijf weken. Leveranciers waren zowel grote bedrijven zoals Campina als lokale groenteboeren.Toch is het geen programma met gegarandeerd lange termijnsucces, waarschuwt voedingshoogleraar Katan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kinderen die in die periode fruit gaan eten, veranderen volgens hem namelijk niet meteen voor eeuwig in fervente fruiteters. Het uitdelen moet minstens een aantal jaar doorgaan, zegt hij in het Nederlands Dagblad. En zelfs daarna zakt de consumptie weer terug als de scholen stoppen met uitdelen.De EU besloot twee jaar geleden per schooljaar negentig miljoen euro te besteden aan schoolfruit. Het moest een oplossing zijn om kinderen te laten verdunnen en ze aan fruit en groente te krijgen. Nederland heeft per jaar recht op 2,9 miljoen euro aan Europese subsidie, maar dan moet de overheid zelf ook 2,9 miljoen euro inleggen.De overheid heeft dit geld echter niet klaarliggen. Daardoor blijft het geld van de EU in de kas zitten en bereikt haar bestemming (de schoolkinderen) niet. Vorig jaar heeft het Productschap Tuinbouw zelf 300 duizend euro ingelegd, wat verdubbeld is door de EU met 300 duizend euro. Voorwaarden leveranciersOm het geld te krijgen moesten de leveranciers wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mochten de kinderen maximaal vier keer dezelfde fruitsoort krijgen en moesten de leveranciers minimaal één keer groente uitdelen. De porties moesten zeventig tot tachtig gram wegen. 'Om te voorkomen dat leveranciers met een druif per kind aankomen', zegt Willemijn van der Meer van het Productschap Tuinbouw. Leveranciers kregen dertig cent per portie.Moeilijk succesMaar zelfs als het gratis fruit er komt, is dit alleen nog maar 'een beginnetje', zegt hoogleraar Katan. Volgens hem moet het worden ingepast in een breed programma om overgewicht tegen te gaan, wil het programma echt succesvol zijn.De meest succesvolle manier om overgewicht te bestrijden is het veranderen van de hele leefomgeving. 'Dit is de zogeheten Epode-methode die in twee Noord-Franse dorpen is begonnen en die op veel mensen indruk heeft gemaakt, ook op mij. Dat komt doordat het zo logisch is. Het is geen hogere wiskunde dat je de hele omgeving moet aanpakken, omdat het de omgeving is die je verleidt tot weinig bewegen en tot te veel en ongezond eten.'Makkelijk is het niet om zo'n verandering door te voeren. Het kost veel tijd en geld. 'Het is net zoiets als het klimaateffect: iedereen weet dat er wat moet gebeuren, maar het vereist ingrijpende maatregelen waar je je als politicus niet populair mee maakt.'Het EU-schoolfruitprogramma wordt uitgevoerd door Productschap Tuinbouw en het Steunpunt Schoolgruiten. donderdag 26 augustus 2010, ND, Inga Grievink '
meer info


Kontoyiannis House (Cyprus, Oost Cyprus)

Kontoyiannis House (Cyprus, Oost Cyprus) Land: Cyprus Streek: Oost Cyprus Huurprijs: 336 € tot 420 € per week Rustig vakantiehuis gelegen in het dorpje Kalavasos, centraal gelegen op het eiland, geschikt voor self-catering gezinsvakantie. Kalavasos is een mooi dorpje, de inwoners zijn zeer gastvrij. Het Kontoyiannis huis is een groot familiehuis met een ingesloten binnenplaats. Het kan afzonderlijk gehuurd worden als 4 grote appartementen of in zijn geheel als villa. Het is een familiehuis dat in 1840 werd gebouwd en gerenoveerd werd in de jaren 90. Het huis is opgetrokken rond het binnenplein en heeft 4 ruime appartementen. Het is een huis met veel karakter waar u zich ten volle kan ontspannen. Vele gasten komen opnieuw, anderen huren het als 1 geheel voor familievakanties. Kalavasos is een uitstekende uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Centraal gelegen t.o.v. van de rest van Cyprus. Op 5 min rijden van de zee, van het Governors strand en van het vissersdorpje Zigi. Veel restaurants aanwezig. Het huis is gelegen op 20 min van Limassol, op 25 minuten van de luchthaven van Larnaca, 30 min van Nicosia en 1 uur van Paphos. Hier kan u druiven plukken vanop uw balkon en van het fruit van onze boomgaard proeven. Geschikt voor zowel zomer- als wintervakanties. Airco en centrale verwarming. Vallei van Kalavasos dam. Er zijn veel boomgaarden in de omgeving met appelsienen en olijven maar ook met andere fruitsoorten. U bent van harte welkom in de winter, tijdens de olijvenoogst, zo kan u zien hoe olijfolie wordt gemaakt. Bij ons kan u ook zien hoe de traditionele haloumi kaas wordt gemaakt. Wanneer u wil gaan zwemmen is het Governors strand vlakbij, ideaal voor gezinnen omwille van zijn mooie stranden en aanwezige restaurantjes. De inwoners van Kalavasos zijn zeer vriendelijk en er zijn heel wat leuke cafeetjes op het dorpsplein waar de inwoners s avonds samenzitten. Er zijn eveneens een aantal goede restaurants in het dorp met typische streekgerechten. Archeologische sites vlakbij in Kalavasos en de oude Neolithische site van Chirokitea ligt op 5min met de wagen. Het vissersdorpje Zigi is eveneens vlakbij met veel visrestaurants en een mooie pier om s avonds te wandelen. Wilt u s avonds uitgaan, dan moet u naar Limassol op 20 min rijden of naar Larnaca en Nicosia op 30 min rijden. Meer fotos, info en prijzen op onze website. Website: www.home-xp.com/kontoyiannis
meer info


woensdag 25 augustus 2010

'Wíj caterden de bruiloft van Wesley en Yolanthe''

De bruiloft van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen ijlt nog steeds na. Ook in cateringland. Restaurateur/cateraar Jonathan Karpathios wil benadrukken dat hij en zijn team de catering van het huwelijk tussen de topvoetballer en de presentatrice/actrice hebben verzorgd. Aanleiding daarvoor is het bericht dat Van der Loo party & business events betrokken was bij de bruiloft. Het fullservice bedrijf uit Waddinxveen was voornamelijk verantwoordelijk voor de decoratie van het huwelijksfeest in Italië. En naar eigen zeggen ook voor de invulling van enkele festiviteiten voor de gasten en advies en ondersteuning voor het personeel van het hotel. Misset Catering meldde niet letterlijk dat Van der Loo de catering heeft gedaan. Al geeft de redactie toe dat de kans bestaat dat die indruk zou kunnen ontstaan. Dat is niet de intentie geweest. Karpathios stuurde 'Misset' een mail, waarin hij op sympathieke manier duidelijkheid verschaft.'Ik weet toch zeker dat ík de catering heb verzorgd. M'n team heeft echt keihard moeten werken, met name voor hun vind ik deze berichtgeving vervelend.' Het dagboek (v.a. 8 juli) van de restaurateur/cateraar biedt een mooi kijkje in de keuken van dé bruiloft van het jaar.Karpathios werd gevraagd door de weddingplanners van het paar. Hij reed zelf een week voor het huwelijk met een vriend in een vrachtwagen vol materiaal naar Toscane. Zijn acht man sterke crew nam het vliegtuig. De culinaire crack maakte tropendagen, letterlijk, want er was toentertijd een hittegolf in Toscane. Karpathios verzwikte zelfs zijn enkel, maar werkte met pijnstillers door. 'Wat een week, wat een avontuur. Dit zal me lang nablijven.' Meer party- en eventcatering: 'La Place en V&D binnen maand verkocht' Winkel Amaison van Van den Boer gesloten Flinke omzetplus voor 'nieuwe' cateraars op Lowlands Nieuwe chef-kok voor Bel Air Hotel Sail: tienduizenden hapjes Ron Blaauw Ahoy promoot carpoolen via RIDEHERE.NL 'Bruiloft Wesley en Yolanthe moet mooie klussen opleveren' Beren nu ook cateraar met 'Beren op locatie' 17 miljoen aan horecamunten ongebruikt in la Hutten Catering in horeca modehandel woensdag 25 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Winkel Amaison van Van den Boer gesloten'

Amaison is gesloten. De delicatessenwinkel van de Koninklijke Van den Boer Groep aan de chique Van Baerlestraat in Amsterdam heeft niet gebracht wat er van werd verwacht. De directie beraadt zich nog over definitieve sluiting. De winkel werd in september 2006 tijdens het eeuwfeest van de Koninklijke cateraar geopend. Noud van den Boer c.s. wilden het concept zelfs internationaal uitrollen. Zo werden de steden Antwerpen en Hamburg genoemd. Ook werd een webshop gelanceerd.Maar volgens de directie heeft Amaison 'in deze periode een te beperkte positieve ontwikkeling laten zien, waardoor wij genoodzaakt zijn om de formule van onze winkel drastisch te wijzigen of te beëindigen.'Op de site van de winkel is verder te lezen dat het concept 'in haar huidige vorm te hoogdrempelig' gebleken. Ook blijkt 'de keuze te beperkt' en 'het aantal bezoekers te laag'. Gezegd wordt ook dat er gewerkt wordt aan een nieuwe opzet, 'die mogelijk een andere invulling geeft aan het concept Amaison en beter aansluit op de behoefte in de markt.' Meer: Maison van den Boer en World Forum gaan door Cateraars verzorgen mega evenementen Maison van den Boer stapt in bedrijfscatering Maison catert tot in 2012 beroemde golftoernooien WK-koorts heeft nog niet toegeslagen Maison van den Boer verliest exclusief recht bij MECC JCS en Prorest gaan hard in Catering Top-20 Maison van den Boer heropent gerenoveerde locatie Maison van den Boer catert Wereldexpo Shanghai Ruben van Dieten start brasserie in Leidschendam woensdag 25 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


'La Place en V&D binnen maand verkocht''

De warenhuisketen V&D en de de La Place-restaurants worden op zeer korte termijn verkocht. Binnen een maand. Dat verwacht Tony DeNunzio, topman van het moederconcern Maxeda. De onderhandelingen over de verkoop van V&D verlopen voorspoedig, meent DeNunzio, zonder bekend te maken met welke partijen hij om de tafel zit. Andere formules van Maxeda die in de etalage staan, zoals Bijenkorf, M&S Mode en Hunkemöller, krijgen nog dit jaar duidelijkheid over hun toekomst, aldus ceo DeNunzio. Voor elke formule 'wordt een aparte route bewandeld', aldus Maxeda. Dat zou er op wijzen dat de ketens allemaal apart worden verkocht. Meer La Place: La Place serveert biologisch bier van La Trappe 'Maxeda wil La Place verkopen' La Place bestelt 50 ton biopatat voor events Aantal lunchrooms groeit La Place debuteert in zorg La Place wil zeker tien zaken in België La Place richt Food College op Walter Seib van HMSHost naar La Place OSP Catering voor helft eigenaar Australian Homemade Horecaomzet Bijenkorf en V&D toegenomen woensdag 25 augustus 2010, Bron: Retailnews / AD, Hans Schmeinck '
meer info


JEP Horeca (frituur/catering)

JEP Horeca (frituur/catering) JEP Horeca (frituur/catering) Een mobiele frietkraam voor op jouw feest maakt elke gezellige feestgelegenheid eens zo uniek. Is het nu voor uw privéfeestje of voor een openbare gelegenheid, JEP Horeca zal u en uw gasten laten genieten van zijn extra smakelijke frietjes, snacks, hamburgers, braadworsten, hotdogs, ... En dit allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor meer info kan je ons altijd contacteren. mail: info@jephoreca.be mobiel: 0473/82.44.17 trefwoorden: frituur, verkoopwagen, frietjes, snacks, snackwagen, feestje, frieten, verjaardagsfeest, frikandel, frikadel, frituren, frietkraam, friettent, communie, kinderfeest, verjaardag, friet, feest, catering, mobiele frituur, frietkot, frietwagen, communiefeest, party, verjaardagsparty, babyborrel, huwelijksfeest, trouwfeest, babyborrel, geboortefeestje, scheidingsfeest, frituurwagen, lentefeest
meer info


dinsdag 24 augustus 2010

Flinke omzetplussen voor 'nieuwe' cateraars op Lowlands'

Een cateraar op een evenement heeft vaak eerder last dan profijt van mooi weer. Warmte zorgt ervoor dat bezoekers niet al te veel eten tot zich (willen) nemen. Zo niet tijdens het zonovergoten festival Lowlands, waar zeker de 'nieuwe' cateraars goede zaken deden. 'Nieuwe' staat tussen aanhalingstekens, omdat het om cateraars gaat die de laatste jaren verwelkomd zijn op Lowlands. Onder meer Waroeng I Djaja (Indonesisch), Vantland (Hollandse pot) en De Vliegeraar/Wereldsoepen.Sommige cateraars maakten tijdens het driedaagse event met muziek en tal van andere kunstuitingen zelfs een omzetstijging van tientallen procenten. Dat leert een rondgang van Misset Catering langs cateraars op Lowlands. Een verslag daarvan wordt gepubliceerd in de komende editie van Misset Catering. Daarin ook aandacht voor f&b op andere festivals. Lowlands is al jaren trendsettend op het gebied van catering. Medeorganisator Loc7000 c.q. businessunit FAB zorgt voor een extreem gevarieerd en kwalitatief prima aanbod. Er is een grote speler, La Place en tal van andere, kleinere, vaak exotische spelers. Festivalgangers kunnen kiezen uit keukens van landen over de hele wereld. Van andijviestamppot tot Australian Pies en van crêpe tot curry.Meer eventcatering: Fotoreportage Lowlands Waardering (0) 0 reacties var viewer = new ImageViewer("imgContainer","win3"); viewer.setTemplate("Foto {current} van {total}","pageNumber1"); viewer.setTemplate("{info}","pageNumber2"); 123456789101112131415 dinsdag 24 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


maandag 23 augustus 2010

Deli XL vervangt voedingsassistenten'

Donderdag 19 augustus beleefden zowel de voedingsassistenten als de patiënten van Gelre ziekenhuizen, locatie Zutphen een bijzonder moment. Elf voedingsassistenten van het ziekenhuis legden op uitnodiging van foodservice groothandel Deli XL een dag lang hun werk neer. Terwijl medewerkers van Deli XL zorgden voor het eten en drinken in het ziekenhuis, werden zij meegenomen de Amersfoortse horeca in. Het doel van de dag was om gastvrijheid te ervaren en nieuwe inzichten mee terug te nemen, het ziekenhuis in. 'Deli XL heeft door haar activiteiten in horeca, catering en zorg veel expertise en ervaring op het gebied van gastvrijheid', zo laat Chiara Monasso, Marketingmanager Zorg weten. 'Met dit soort projecten zetten wij onze mensen, middelen en kennis in om gastvrijheid in de zorg naar een hoger plan te brengen.' De studiedag, die Deli XL aanbood aan Gelre ziekenhuizen, viel in goede aarde bij Marcel van Walraven, Hoofd Hotel bij de ziekenhuisgroep. De dag paste volgens Van Walraven perfect in het programma 'Jaar van Gastvrijheid'. 'Dat is een intern project waarin we met trainingen en workshops kennis opdoen en werken aan gastvrijheid.' Opdrachten en verhalen Tijdens de studiedag is een groep van elf medewerkers van het ziekenhuis een dag op pad geweest om gastvrijheid buiten het ziekenhuis te ervaren en te testen. Onder begeleiding van deskundigen bezochten zij verschillende horecagelegenheden in het centrum van Amersfoort, waar zij iets dronken of aten. Ondertussen werden verschillende aspecten van gastvrijheid onder de loep genomen. Aan het einde van de bezoekjes deelde de groep de verschillende ervaringen met elkaar. 'Wij deden inspiratie op, die we weer kunnen doorvertalen naar de gastvrijheid in het ziekenhuis', aldus Marcel van Walraven. Voedingsassistenten vervangen Een team van medewerkers van Deli XL heeft die dag de voedingsassistenten van het ziekenhuis vervangen. Na een korte introductie en onder begeleiding gingen zij aan de slag en namen ze met de patiënten in het ziekenhuis de maaltijdwensen door. 'Het was voor ons een unieke en leerzame ervaring om zo direct in contact te staan met de onze eindgebruiker: de gast van het ziekenhuis. Dit leverde boeiende gesprekken op met patiënten over eten en drinken. Vooral ook over het belang van smaak en beleving tijdens hun verblijf in het ziekenhuis', zo geeft Chiara Monasso aan. Gastvrijheid onderdeel van duurzaamheid Deli XL voerde dit project uit als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid, waarbij 'Gastvrijheid' één van de vijf pijlers is. De groothandel wil verbondenheid tussen mensen vergroten en eenzaamheid in de maatschappij verminderen. Daarbij zet het bedrijf haar afdeling Advies & Organisatie in om klanten te ondersteunen, wordt samengewerkt met de Hoge Hotelschool Maastricht en stimuleert Deli XL haar medewerkers om zich in te zetten voor dit soort projecten. maandag 23 augustus 2010, Vivie Brandligt '
meer info


Stralende achttiende editie Lowlands'

De achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise, in de volksmond kortweg Lowlands, stond naast muziek vooral in het teken van warm weer. De 55.000 bezoekers op het muziekfestival in Biddinghuizen werden getrakteerd op drie dagen stralend weer, terwijl bewolking en regen waren voorspeld. Volgens de organisatie leidde de onverwachte warmte niet tot problemen. Vooral vrijdag liep het kwik op. De bezoekers betraden op de eerste festivaldag het terrein in de Flevopolder onder een strakblauwe lucht en stralende zon. Met 24 graden was het volgens de organisatie nog lang niet warm genoeg voor extra maatregelen. 'We hebben zoals altijd gratis drinkwater beschikbaar bij de toiletten, dat is vooralsnog genoeg. Als het warmer wordt, zullen we de bezoekers adviseren meer water en minder alcohol te drinken, maar zo ver is het nog niet', aldus de woordvoerder vrijdag. En zo ver kwam het ook niet. Zaterdag en zondag bleef het warm, maar bewolkt. Zaterdagochtend wekte de organisatie de festivalbezoekers met een Twitterbericht met de boodschap; vandaag weer een warme dag. Drink genoeg en neem ook af en toe een glaasje water.De woordvoerder liet zondagavond weten dat het uitverkochte festival zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. 'We zijn erg tevreden over het verloop en vooral ook over het weer. Vrijdagavond en zaterdagochtend werden enkele Polen van het terrein verwijderd, wegens ,,hinderlijk gedrag''. Zij waren naar het festival gekomen om plastic bekertjes in te zamelen, die bij het inleveren geld waard zijn. 'Dat is een mooi systeem om plastic te recyclen, maar als je mensen de bekertjes uit hun handen gaat staan kijken, wordt het vervelend.' De tienduizenden muziekliefhebbers genoten drie dagen en nachten in de polder van muziek, theater en film. Op het programma stonden onder meer Triggerfinger, The Opposites, The Kooks, Blink-182, Selah Sue, Groove Armada, het Nationale Toneel, Mumford & Sons, NOFX, Anouk, Snow Patrol, Dave Clarke, Serj Tankian en het Metropole Orkest, Thirty Seconds to Mars, Placebo, Shantel en Jan Jaap van der Wal. maandag 23 augustus 2010, ANP, Vivie Brandligt '
meer info


zondag 22 augustus 2010

Angererhof (Oostenrijk, Stiermarken)

Angererhof (Oostenrijk, Stiermarken) Land: Oostenrijk Streek: Stiermarken Huurprijs: 15 € tot 20 € per week Oude boerderij, self-catering. De kamers zijn prima in orde, douches en toiletten zijn echter gemeenschappelijk per verdieping. Huisdieren welkom. Meer fotos, info en prijzen op onze website. Website: www.home-xp.com/angererhof
meer info


zaterdag 21 augustus 2010

Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië)

Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië) Land: Griekenland Streek: Thessalië Huurprijs: 280 € tot 490 € per week Het Takis ? Sophie complex biedt een reeks van self-catering vakantieverblijven, alle voorzien van airco en een eigen balkon met zicht op zee of op de tuin. 1. villa met 2 verdiepingen, bestaande uit 3 accommodaties die samen of afzonderlijk kunnen gehuurd worden met een maximum aantal van 6-9 personen (6 volwassenen en 3 kinderen). Boven ? 1 grote slaapkamer met dubbel bed en terras met zicht op zee, keukenhoek met slaapzetel en zolder voor 2 personen, badkamer met douche en een bijkomende veranda met zeezicht. Beneden ? 2 studios met eenpersoonsbedden, keukenhoek, badkamer (waarvan 1 met bad) en terras met zicht op zee. 2. appartement met 2 afzonderlijke slaapkamers, keuken, badkamer, veranda en eigen tuin met zicht op de olijfboomgaard en de bergen. Geschikt voor 5 personen. 3. appartement met 1 grote slaapkamer, woonkamer met 2 slaapzetels, keuken, badkamer en veranda met zeezicht. Geschikt voor 5 personen. 4. appartement met 1 kleine slaapkamer, woonkamer met slaapzetel, keuken, badkamer en ruime veranda met zeezicht. Geschikt voor 3 personen. 5. Studios met tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden en bijkomend 1 of 2 slaapzetels, keuken, badkamer en balkon. 6. Gastenkamers met 2 eenpersoonsbedden, badkamer en balkon. Takis ? Sophie is gelegen in de baai van Skopelos stad en de haven, met een prachtig uitzicht op beide. Een auto huren is niet nodig, op kleine wandelafstand ligt de stad met bars, cafés, restaurants en winkels, evenals een busstation. Alle vakantieverblijven hebben een eigen inkom en kunnen gebruik maken van het zwembad en het tennisterrein, allebei aanwezig in de prachtige tuin van het domein. Een van de studios is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Skopelos stad ligt op een kleine 10 minuten wandelen en heeft bus- en taxi faciliteiten wanneer u interesse zou hebben om het eiland verder te verkennen. Het huren van een wagen is eveneens mogelijk. Skopelos is een gezellige, pittoreske stad met een ontspannen sfeer, gekenmerkt door geplaveide straten en een mix van traditionele winkeltjes en tavernas. Het is een waar plezier om door deze stad te flaneren, of u nu op zoek bent naar een souvenir of op gewoon op verkenning gaat. Er zijn talrijke zitplaatsen langsheen het water of paralia waar u van het uitzicht kan genieten of de wereld aan u kan laten voorbij gaan. Meer fotos, info en prijzen op onze website. Website: www.home-xp.com/takis-sophie
meer info


vrijdag 20 augustus 2010

Villa Clarinda (Spanje, Costa Blanca)

Villa Clarinda (Spanje, Costa Blanca) Land: Spanje Streek: Costa Blanca Huurprijs: 450 € tot 900 € per week Vrijstaande private villa met zwembad, ultieme plek om tot rust te komen omwille van de mooie omgeving en het zicht op de Montgo berg. Gelegen op slechts 10 minuten rijden van de stranden en het nachtleven van Javea. Villa Clarinda is goed verzorgd, self-catering vakantieverblijf gelegen in een rustige omgeving met een mooie aangelegde tuin in verschillende niveaus. Het schaduwrijke terras met barbecue kijkt uit op het ingesloten zwembad (8x4). Voldoende ruimte rond het zwembad om te zonnebaden. Alles is aanwezig in de villa, eveneens inbegrepen zijn linnengoed, handdoeken, keukengerief en servies. Tuinmeubilair eveneens aanwezig. Kortom u vindt hier alles wat nodig is voor aan aangenaam, ontspannend verblijf. Voor golfers is de aanwezigheid van de Javea Golf Club (op 5 min. met de wagen) een bijkomende troef. Meer fotos, info en prijzen op onze website. Website: www.home-xp.com/villa-clarinda
meer info


donderdag 19 augustus 2010

Ahoy promoot carpoolen via RIDEHERE.NL'

Ahoy Rotterdam is de eerste evenementenlocatie die zich verbindt aan een nieuwe carpoolservice, RIDEHERE. Volgens de organisaties is carpoolen de toekomst: gezellig, kostenbesparend en minder belastend voor het milieu. Het idee voor de nieuwe carpoolorganisatie ontstond begin dit jaar. 'de evenementenbranche is op zoek naar verduurzaming en tegelijkertijd naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Door carpoolen naar evenementen te stimuleren sla je twee vliegen in één klap.', aldus Vera Kamphorst van RIDEHERE.nl. Ahoy wil door de samenwerking met de carpoolorganisatie het 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' (MVO) weer hoog op de agenda zetten. Daarnaast biedt het een oplossing voor het terugdringen van verkeersstromen en dringt het de CO2-uitstoot terug.Kamphorst: 'Binnen een paar jaar moet ons initiatief een vast onderdeel zijn van het keuzepakket binnen het mobiliteitsaanbod van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat er een mentaliteitsverandering zal plaatsvinden bij de consument.'Ahoy werkt in eerste instantie samen met het carpoolbedrijf op gebied van consumentenevenementen. Op de website van Ahoy komt bij evenementen een verwijzing te staan naar het nieuwe concept waar Ahoy potentie in ziet.Jolande Jansen van Ahoy: 'Ahoy is heel enthousiast over het initiatief, omdat dit een nuttige en milieubewuste service is die veel gemak biedt. Zo kunnen bezoekers van evenementen met gelijkgestemden reizen en samen kosten delen. RIDEHERE.NL is vernieuwend en past perfect in deze tijd van bewustwording en duurzaamheid; Ahoy ondersteunt dit initiatief van harte.' donderdag 19 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


Gesubsidieerd fruit laat op zich wachten'

Leverancier van 'schoolgruiten', Schoolfruit.nu is licht teleurgesteld over de snelheid waarmee scholen subsidie krijgen om vers fruit voor hun leerlingen in te kopen. Het ministerie van VWS subsidieert dit en tot nu toe doen al 165 scholen en 38.000 leerlingen mee. De leverancier wacht nog op acceptatie van de helft van de bijna 23.000 aanmeldingen die de afgelopen periode binnenkwamen, zegt Hendry Vlijm van Schoolfruit.nu. 'In tegenstelling Tot eerdere communicatie vanuit de overheid, worden we nu geremd in de levering omdat acceptatie van de subsidie op zich laat wachten.'Na aanmelding en goedkeuring van het ministerie, krijgen de scholen vijf weken lang voor iedere leerling twee stuks fruit. Volgens Schoolfruit.nu is het bedrijf de enige levrancier die de scholen gedurende het hele project ondersteunt en begeleidt. Drie jaar geleden berekende gezondheidsinstituut RIVM dat groente en fruit eten op school en op het werk, zorgt voor een langer leven. Een kind dat op school dagelijks groenten of fruit eet, leeft gemiddeld 0,37 jaar langer en blijft langer gezond. Lees ook: Langer leven met Schoolgruiten en Werkfruit SchoolGruiten werkt donderdag 19 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


'Mobile generation' biedt bedrijfsrestaurant kansen'

Nederlanders nemen massaal hun mobieltje, laptop en nu ook iPad mee op vakantie. Zo blijkt uit onderzoek. De zogeheten 'mobile generation' biedt kansen voor bedrijfsrestaurants. Dat zegt trendteller/brainagent René Boender in een interview met Misset Catering. Hij wijst op een groeiend probleem bij werkgevers. '31 procent van alle storingen op bedrijfsnetwerk komt voort uit al het privé gebruik. Mail checken, foto's en filmpjes bekijken en opslaan enzovoort. Ik zeg: wees 'streng' en maak het bedrijfsnetwerk schoon van alle privé accounts. Tolereer wel zulke accounts en informatie op de mobiele telefoon.'Volgens Boender biedt dit kansen voor het bedrijfsrestaurant. 'Dat moet een 'multimission & function' omgeving worden met gratis draadloze internetverbinding, WIFI, en je zult zien dat het daar niet alleen drukker wordt maar ook gezelliger. Dat is goed voor de cappuccino-omzet, het plezier in het werk en vooral het afnemen van de stress die nu door irritatie en onduidelijke afspraken is ontstaan.' Nederland ontkomt niet aan de 'mobile generation'. Uit onderzoek is gebleken dat 35 procent van de Nederlanders zelfs mobiele apparatuur als gsm en laptop (en nu vast ook de iPad) meeneemt op vakantie. Boender volgt deze ontwikkeling nauwgezet en is specialist in trends en brands. Hij wordt door grote ondernemingen ingeschakeld voor keynote presentaties.Meer over Boender's ideeën ten bate van bedrijfscatering in de nieuwe editie van Misset Catering. Meer bedrijfscatering nieuws: Vollopende kantoren Atlas Arena trekker horeca 'Organiseer een Fairtrade-ontbijt of lunch' Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering Voedselbank krijgt steun van Vineyard en Nonnerie Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB donderdag 19 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


woensdag 18 augustus 2010

Koelaanhangwagen te huur of te koop

Koelaanhangwagen te huur of te koop Voor elke gelegenheid: tuinfeest, BBQ, familiefeest, straatfeest, braderij, schoolfeest, alle soorten evenementen, ... Een buitenactiviteit gepland? Koelcel stuk? Dan is deze professionele koelaanhangwagen ideaal om uw dranken koel te bewaren. Of om uw waren tijdelijk onder te brengen in deze mobiele wagen. Afmetingen inwendig 2.8m x 1.2m x 1.83m hoog op dubbelas onderstel. U kan deze koelaanhangwagen kopen of tijdelijk huren. Speciale huurprijzen voor langere periodes Ook voor nieuwe en op maat gemaakte koelaanhangwagens kan je bij mij terecht. Tevens kan u ook bij mij terecht voor vaste koelcellen of vriescellen. Ook de mogelijkheid tot het huren van een flessenkoeling (3-deurs) Voor meer inlichtingen: 0498/700946 of ga naar mijn website bgaircoservice.be koelcel, koelaanhangwagen, verhuur, frigo, drankenkoeler, koelopslag, vriescel, catering, koelremorque, tuinfeest, barbeque, bbq, party, communie, verjaardag, koelaanhanger, koelwagen, koelkar, koeler, frigoaanhangwagen, frigowagen
meer info


'Bruiloft Wesley en Yolanthe moet mooie klussen opleveren''

Het verzorgen van het sprookjeshuwelijk Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen in Italië was een prestigeopdracht van jewelste. Van der Loo Party & Business Events verwacht hierdoor meer van dergelijke klussen. Dat zegt eigenaar Gertjan van der Loo tegenover Misset Catering. Zijn cateringbedrijf uit Waddinxveen opereert in het hoge segment en is zeker bekend met het verzorgen van exclusieve (bruiloft)feesten. Maar toen een half jaar geleden de opdracht van 'Wesley en Yolanthe' binnen kwam maakte Van der Loo wel even een extra sprongetje.Vooral ook omdat zijn zoon Henry de opdracht had binnengehaald. 'Ik ben trots op hem, want het was ook nog eens zijn eerste klus was. Henry is namelijk sinds januari mede-eigenaar. Hij heeft de helft van mijn schulden overgenomen', grapt Van der Loo sr. Die ook trots was om een van vrachtwagentjes terug te zien in de vele showbizprogramma's op tv. (foto)René FrogerDe partycateraar stroomde redelijk laat in. 'The Class Company organiseerde het en was al een half jaar bezig. We hebben de klus mede gekregen omdat René Froger ons had aangeraden en Robin Bravenboer.' Deze bekende Rotterdamse (ex)horecaondernemer (Baja Beach Club) kent Rosanna Kluivert van The Class Company weer.Van der Loo werd vooral gekozen omdat het veel disciplines tegelijk kan uitvoeren. 'Op culinair, decoratief en technisch vlak hebben wij ons meer dan eens bewezen.' Van der Loo adviseerde en ondersteunde de koks van het hotel waar hét paar en de gasten verbleven. Ook verzorgde de cateraar de invulling van de drie feestdagen. 70.000 bloemenDe allround partycateraar had vooral veel te stellen met de bloemendecoratie. 'We gingen met een oplegger vol naar Italië, er stonden ruim 70.000 bloemen in.' Door de hittegolf in Toscane moesten we zelfs koelcellen bouwen, om zo de bloemen goed te houden.'De trouwerij is al het sprookjeshuwelijk van het jaar genoemd. Er was enorm veel publiciteit voor de bruiloft van de topvoetballer en de presentatrice/actrice. 'Door mee te gaan in die media-aandacht hopen we uiteraard op meer van dit soort mooie klussen.' Dat lijkt wle snor te zitten, want het partycateringbedrijf kreeg na de bruiloft een grote taart bezorgd. Het bruidspaar had er op gezet: 'Er zijn geen woorden voor jullie harde werken. Duizendmaal dank!'Meer party- en eventcatering: Beren nu ook cateraar met 'Beren op locatie' 17 miljoen aan horecamunten ongebruikt in la Hutten Catering in horeca modehandel Winstgevendheid catering Olympische Spelen betwijfeld Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Verhuizing partycateraar Foodlab Partycateraar schiet eventbureau te hulp Albron deelt water uit aan lopers hete Vierdaagse 20-jarig Maïtre Frédéric heeft 'goud in handen' Hutten Catering en Sligro vestigen wereldrecord woensdag 18 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Sweet revenge - Diane Mott Davidson

Sweet revenge - Diane Mott Davidson Goldy Schulz is thrilled to be catering a holiday breakfast feast for the staff of the Aspen Meadow Library. But little does she know that on the menu, alongside the Great Expectations Grapefruit, Chuzzlewit Cheese Pie, and Bleak House Bars, is a large helping of murder. While setting up at the library, Goldy spots a woman lurking in the stacks who bears a striking resemblance to Sandee Brisbane--the Sandee Brisbane who killed Goldys ex-husband, the Jerk. But Sandee is supposed to be dead. Or so everyone believes. Goldys suspicions mount when the body of Drew Wellington, a former district attorney, is found in a corner of the library with a map worth thousands of dollars stashed in his clothing. Shes convinced that Sandee is involved. But the holiday madness is only just beginning for Goldy. Soon shes drawn into the dangerous, double-crossing world of high-end map dealing. And like the ghost of Christmas past, Sandee keeps making an appearance. Could she be out to prove that revenge is sweet? 499 blz - met 10 recepten
meer info


dinsdag 17 augustus 2010

Tour de Pensioen trekt veel bezoekers'

De campagne Tour de Pensioen van Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C) heeft tussen 17 juni en 25 juli 2010 ruim 15.300 (unieke) bezoekers getrokken. Op Tourdepensioen.nl kregen zij in een online spel informatie over het pensioen in de horeca- en cateringbranche. Oud-profwielrenner Michael Boogerd speelde een hoofdrol in Tour de Pensioen. PH&C is zeer tevreden over het resultaat van deze eerste campagne. De vele bezoekers verbleven gemiddeld lang op de website: ruim tien minuten. In die tijd waren de horeca- en cateringmedewerkers op een luchtige manier bezig met hun oudedagsvoorziening. Wat is pensioen en hoe bouw ik dat op? Hoe zit het met mijn partner als ik overlijd tijdens mijn dienstverband? Wat kan en moet ik zelf regelen voor mijn pensioen, en wanneer? Michael Boogerd en medegastheer Peter Hendricks gaven in vier etappes antwoord op dergelijke, belangrijke vragen. Dat deden ze op een niet alledaagse manier: in korte, heldere video's en in spellen waarin zij een link legden tussen pensioen en wielrennen.Tijdig actie ondernemenTour de Pensioen moet eraan bijdragen dat werknemers in de horeca en catering weten waar zij met hun pensioen aan toe zijn. Zonder moeilijk gedoe, dus zonder lastige 'pensioentaal'. Zodat ze tijdig actie kunnen ondernemen om het inkomen te bereiken dat zij later nodig hebben. PH&C helpt hen daarbij. Veel (grote) werkgevers uit de horeca en catering droegen hun steentje bij aan het succes van de campagne. Zij wezen hun personeel via intranet of personeelblad op het initiatief van hun pensioenfonds. Deelnemers aan Tour de Pensioen konden tot 19 juli prijzen winnen, zoals een reis naar de finish van de Tour de France in Parijs (mede mogelijk gemaakt door Accor Hospitality). Aanleiding voor de campagne was onderzoek van PH&C waaruit blijkt dat werknemers uit de branche weinig kennis hebben over hun pensioen, maar hier wel meer van willen weten. PH&C denkt daarom na hoe Tour de Pensioen '€" zeker gezien het succes van de campagne '€" een goede opvolging kan krijgen. De website www.tourdepensioen.nl blijft overigens voorlopig nog online, prijzen zijn er niet meer te winnen. dinsdag 17 augustus 2010, ANP, Vivie Brandligt '
meer info


Keukenbrand cateraars leidt tot evacuatie'

Gasten in het Haarlemse provinciehuis werden maandag opgeschrikt door een keukenbrandje. Medewerkers moesten geëvacueerd worden tijdens hun lunch in de kantine. Rond kwart voor één ging het alarm af tijdens de lunch. Iedereen, ook de cateringmedewerkers werd naar buiten geleid. De brandweer kwam snel ter plaatse. Zij hoefden niet te blussen, want het kleine brandje was al geblust. Na twintig minuten konden de mensen weer naar binnen. Wat de schade is, is onbekend. dinsdag 17 augustus 2010, echo.nl, Inga Grievink '
meer info


maandag 16 augustus 2010

Grote innovator zorgcatering is niet te stoppen'

Prof. dr. Hans Becker (68) weet niet van ophouden. De man die zorgde voor een revolutie in de zorg(catering) gaat door tot z'n 70ste. Hij afgetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting Humanitas, maar zet z'n gedachtegoed voort als Ambassadeur. Die functie is er gekomen op voorspraak van de Raad van Commissarissen van Humanitas, de grote zorggroep in Rotterdam en omgeving. 'Als Ambassadeur ontwikkel ik de Humanitaszorgfilosofie en draag deze uit op symposia. Ook ben ik verantwoordelijk voor research', meldt Becker in een brief. Hij is een man van tamelijk revolutionaire ideeën, zo stelt hij eten en drinken boven verpleging. Goede en lekkere catering draagt volgens hem bij aan het welzijn van ouderen. Ook het houden van huisdieren draagt daar bij, zo luidt een ander idee van Becker. Zijn boek Levenskunst op leeftijd (Gelukbevorderende zorg in een vergrijzende wereld) uit 2003 geldt nog steeds als een standaardwerk.De eminence grise, zoals hij zichzelf noemt in de brief, gaat nog meer boeken schrijven. Onder meer over restaurants in instellingen. Verder 'een jubileumboek, de Engelse versie van Verboden af te blijven en een uitgave Ja-cultuur'.Die door Becker geïntroduceerde 'Ja-cultuur' (zorgmedewerkers moeten op iedere vraag en/of wens van de patiënt/gast 'ja' zeggen) is een fenomeen geworden in de zorgwereld. Net als de door hem in het leven geroepen levensloop bestendige woning en de herinneringsmusea. Waarvan hij er nog er meer gaat openen.Humanitas biedt hem op 30 september een feest aan. Dit wordt volgens Becker gehouden op Humanitas-wijze. 'Dus: dieren, acts, muziek en een overvloed aan eten en drank'. Meer catering nieuws Vollopende kantorenmarkt Atlas Arena trekker voor horeca Beren nu ook cateraar met 'Beren op locatie' 'Organiseer een Fairtrade-ontbijt/-lunch of '€"borrel' 17 miljoen aan horecamunten ongebruikt in la Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Opnieuw Weekend van de Rollende Keukens KCS wil betaalde maaltijd in vliegtuig Hutten Catering in horeca modehandel Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Rookverbod leidt tot meer koks aan huis maandag 16 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


17 miljoen aan horecamunten ongebruikt in la'

In de keukenlades van Nederlandse gezinnen blijken nog steeds veel waardemunten en '€"bonnen achter te blijven. Een kans voor horecaondernemers, zegt Tom Rietveld van HTC Horeca advies. Horecaondernemers kunnen voordeel uit halen uit de ongebruikte munten, zegt Tom Rietveld van HTC Horeca Advies. 'Daarbij gaat het om het krijgen van naamsbekendheid en aandacht. Een ondernemer moet laten weten dat de bonnen ingewisseld kunnen worden, met een duidelijke vermelding van wat de gast daarvoor krijgt.'De overgebleven munten en bonnen van horecagelegenheden, discotheken, festivals en evenementen, verdwijnen nu thuis in een la. De gemiddelde waarde van al die munten komt uit op ruim zeventien miljoen euro. Dat blijkt uit een recente peiling voor computerspecialist Dynabyte. 46 procent van de Nederlanders neemt elke keer na een bezoek aan een kroeg of discotheek de ongebruikte munten mee naar huis.Reden om die ongebruikte munten te verzilveren in de kassa van de ondernemer, zegt Rietveld. Voorwaarde om zo'n actie te laten slagen is volgens hem de opvallendheid van de actie. 'Maak veel geluid en val op. Laat de actie duidelijk zien op je site. Breng al je personeel op de hoogte en adverteer met je actie op een bierviltje of op de toilet. Overal waar de gast komt, moet hij horen en zien dat hun bonnen bij jou verzilverd kunnen worden.'Het werkt vooral goed als je zo'n inleveringsactie ook aan een thema verbindt, zegt Rietveld. 'Dat is nu op de Sail 2010 ook een hot item.' Alles draait volgens Rietveld om het creëren van naamsbekendheid. 'Laat de actie opvallen, zodat de gast van vanavond jouw bedrijf kiest om uit eten te gaan.'Computerspecialist Dynabyte start nu zelf ook met een voordeelactie waarbij tegen inlevering van oude waardemunten uit de keukenlade aanzienlijke voordelen zijn te behalen. maandag 16 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


'Organiseer een Fairtrade-ontbijt/-lunch of '€“borrel''

Er komt een campagne om Fairtrade producten in bedrijfscatering te promoten. Dit gaat gebeuren onder de naam Fairtrade@ work. Dat gebeurt in de laatste week (43) van oktober, niet geheel toevallig is dan de Fairtrade Week 2010. Cateraars worden opgeroepen een Fairtrade-actie te houden. Max Havelaar roept bedrijven op om op dinsdag 26 oktober een activiteit te organiseren waarbij Fairtrade producten centraal staan. Deelnemers maken kans op een Fairtrade@Work-Award, een eervolle prijs die het duurzame imago van het bedrijf onderstreept. Max Havelaar richt zich tot werkgevers, werknemers en cateraars . 'Houd een Fairtrade ontbijt, lunch of een (h)eerlijke borrel!' Vanaf 1 september kunnen deze activiteiten geregistreerd worden. Met de campagne wil stichting Max Havelaar op een positieve manier de branche en de medewerkers in alle bedrijven laten kennismaken met Fairtrade producten.Praktische manierVelen kennen de Fairtrade-gecertificeerde producten koffie en thee, maar in de loop der jaren is er een keur aan interessante foodproducten bijgekomen, onder andere fruit, vruchtensappen, ijs, jam, stroopwafels, rijst en chocolade.Er wordt gewerkt aan een praktische manier om cateringbedrijven en werknemers op een creatieve manier aan het werk te laten gaan met deze producten.Het internationale keurmerk voor Fairtrade, in Nederland bekend als het Max Havelaar-keurmerk, heeft een focus op kansarme boeren in ontwikkelingslanden. Om hun armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven, zijn naast strenge milieu- en sociale criteria ook criteria opgenomen waardoor boeren minimaal een kostendekkende prijs en een premie ontvangen.Een beproefd en succesvol model, zo toont een analyse van tachtig studies aan (www.fairtrade.net). Inmiddels bevindt zich in 23 landen een Fairtrade-keurmerkorganisatie. Fairtrade producten zijn afkomstig uit meer dan zestig ontwikkelingslanden.Meer bedrijfscatering: Vollopende kantorenmarkt Atlas Arena trekker voor horeca Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering Voedselbank krijgt steun van Vineyard en Nonnerie Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB CBS: 'Wij passen onze methodiek niet aan' maandag 16 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Beren nu ook cateraar met 'Beren op locatie''

'
meer info


Vollopende kantorenmarkt Atlas Arena trekker voor horeca'

De kantorenmarkt in Amsterdam Zuid-Oost is aangetrokken. Het gebied Atlas Arena is het meest succesvol. Daar staan nog maar erg weinig bedrijfspanden leeg. De aanpalende restaurants voor bedrijven varen er wel bij. Amsterdam Zuidoost is de positieve uitzondering op de kantorenmarkt in de regio Amsterdam, meldt vastgoedmarkt.nl. Dat beroept zich op recent onderzoek. Het gebied Atlas Arena is het meest succesvol. Het plan van herontwikkeling van gebouwen en toevoeging van functies aan Atlas Arena heeft vruchten afgeworpen. Want het is aantrekkelijk gebleken voor huurders en werknemers. Aan het begin van het project bedroeg de leegstand ongeveer 85 procent. Dat percentage is teruggebracht naar ongeveer 9 procent. Er hebben zich zeer toonaangevende huurders gevestigd, zoals De Bijenkorf, Capgemini, Paramount Pictures en Wessanen. Naar verwachting zal het gehele complex van 76.500 m2 medio 2011 volledig verhuurd zijn. Bij de succesfactoren behoren ook de diverse horeca- en cateringfaciliteiten. Zoals de restaurants voor bedrijven Absolute Taste en Absolute Break. Beide geëxploiteerd door de Vermaat Groep. Die overigens om de hoek bij het stadion Amsterdam Arena ook nog een aantal horecapanden uitbaat. In het gebied Atlas Arena staan ook nog een hotel en een sportschool op de planning. In de komende edities van Misset Horeca en Misset Catering een reportage over de Vermaat Groep.Zie ook: 'Organiseer een Fairtrade-ontbijt/-lunch of '€"borrel' Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Beurs Deli XL richt zich op smaak kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering Voedselbank krijgt steun van Vineyard en Nonnerie Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB CBS: 'Wij passen onze methodiek niet aan' maandag 16 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


donderdag 12 augustus 2010

Opnieuw Weekend van de Rollende Keukens'

Het weekend van de rollende keukens komt er weer aan. Culinaire brandweerwagens, excentrieke vreetkarren, swingende cocktail-campers en high-tech pizzawagens komen samen en vormen één groot openluchtrestaurant. De derde editie van het weekend van de rollende keukens is van zeventien tot negentien september in de Amsterdamse Westergasfabriek.Iedereen kan tijdens dit weekend genieten van 'heerlijk eten en goede muziek', aldus de organisatie. De hapjes en drankjes moeten 'verleidelijk doch betaalbaar' zijn.Het weekend is een initiatief van de vereniging promotie Westergasfabriek, Pacific Parc en Mister Kitchen. donderdag 12 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


Hutten wil omzetverdubbeling in 2013'

Hutten Exclusieve Catering in Veghel wil in 2013 ongeveer 60 miljoen omzet draaien. Dat houdt in dat de omzet verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Volgens het Brabants Dagblad ziet het bedrijf vooral groeimogelijkheden via een nieuw concept: 'Hutten Smakelijk Eten'. Ook is er groei mogelijk bij de catering voor bedrijven. Met het concept Hutten Smakelijk Eten richt zich vooral op zorginstellingen. Veel meer wil ondernemer Bob Hutten niet zeggen tegen het blad. 'Het eerste contract met zo'n grote instelling is rond. Nee, ik kan nog niet zeggen over welke instelling het gaat. Daarover wordt binnenkort meer gecommuniceerd.' donderdag 12 augustus 2010, Brabtans Dagblad, Inga Grievink '
meer info


woensdag 11 augustus 2010

KCS wil betaalde maaltijd in vliegtuig'

Vliegtuigmaatschappij cateraar KCS wil passagiers laten kiezen tussen gratis en betaalde maaltijden. Het gaat om een pilot voor de economy class op intercontinentale vluchten. De prijzen van een betaalde maaltijd variëren in de proefperiode tussen tien en vijftien euro, om de prijselasticiteit te meten. Volgens managing director Jacques Blaauw schurken deze maaltijden dicht aan tegen het niveau van de maaltijden in de business class. Hij zei in Out of Home Shops: 'Het is de nieuwste trend en nu al veelbelovend. We gaan straks aan de slag met de informatie uit de pilot om te kijken of we dit op grotere schaal uit kunnen rollen.'De pilot is van toepassing op intercontinentale vluchten naar Dubai, Kuala Lumpur, Bangkok en Calgary. KLM biedt reizigers tijdens het onderzoek dertig uur voor de vlucht de mogelijkheid om elektronisch in te checken en daarbij ook een keuze te maken voor een maaltijd. Deze 'window' is geopend tot twintig uur voor het opstijgen van het vliegtuig. dinsdag 10 augustus 2010, Out of Home, Inga Grievink '
meer info


dinsdag 10 augustus 2010

Verhuur feest benodigdheden en catering

Verhuur feest benodigdheden en catering Het Knabbelhuisje is een mobiele snackwagen die langs komt op ieder feest. Wij serveren Hamburgers en Braadworsten of Poffertjes (uniek), suikerspinnen, lolly wafels met chocolade(uniek), granitas slush en dranken. Van klein tot groot bekoren als nooit te voren!! Goedkoop & Leuk & Lekker. www.knabbelhuisje.be Verwen uw gasten met lekkers terwijl uzelf niets hoeft te doen. Kijk op onze website voor vrijblijvende informatie. Alle prijzen/ mogelijkheden zijn vermeld. Tefens verhuur van springkastelen aan kinderprijsje! Voor al uw feesten!! Communiefeest, Verjaardagsfeestje, Babbyborrel, Tuinfeest, Familie feesten,lente feest, schieting bij trouws, enz. www.knabbelhuisje.be
meer info


vrijdag 6 augustus 2010

Hutten Catering in horeca modehandel'

Het handelscentrum voor de mode CAST in Nieuwegein heeft in Hutten Catering een horecapartner gevonden. Het handelscentrum pakte de het horecaconcept grondig aan. De exploitatie zal vooralsnog plaats vinden voor rekening van CAST. Daarbij zal Hutten Catering in opdracht van en in nauwe samenspraak met CAST de complete service zal verzorgen, geeft CAST (Centrum voor Accessoires, Schoenen & Tassen) zelf aan. 'Na een jaar zal bekeken worden of Hutten ook de exploitatie voor zijn rekening zal nemen'.CAST wil een modern up-to-date handelscentrum zijn met een optimale service aan de bezoekers. Daar scharen zij ook het horecaconcept onder. 'We hebben ons georiënteerd op modebeurzen en ook diverse horecaconcepten buiten de beursbranche onder de loep genomen'. 'Tijdens dat proces bleek dat we er niet zouden zijn met het vernieuwen van meubilair, maar dat ook de balies, het assortiment, de presentatie en apparatuur ingrijpend aangepakt moesten worden.'Het handelscentrum in Nieuwegein besloot om geen half werk af te leveren, zo werd het complete plein, in recordtijd, verbouwd. 'Na een lange verkenningsperiode is het nu eindelijk zover dat we in Hutten Catering uit Veghel een horecapartner hebben gevonden die naar ons gevoel perfect aansluit bij onze behoeften', aldus CAST op haar site. Meer cateringnieuws: Foodlab komt met 'De Librije op Reis' Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Rookverbod leidt tot meer koks aan huis Forse omzetdaling in horeca Winstgevendheid catering Olympische Spelen betwijfeld Eigen beurs Deli XL richt zich op smaak ondernemer en kok 'Boetes nVWA niet te controleren' Verhuizing partycateraar Foodlab Micaffè opent derde zaak Veel waarschuwingen tijdens Vierdaagse Gilden organiseren inspiratie-vakevenement vrijdag 06 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


donderdag 5 augustus 2010

Forse omzetdaling in horeca'

De omzetdaling in de horeca in het tweede kwartaal van 2010 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is 2,7 procent. Vooral de restaurant- en drankensector moesten flink wat omzet inleveren. Dit blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering. In de restaurantsector staat de omzetontwikkeling het meest in de min. Daar is de omzetontwikkeling -4,0 procent. Bij de drankensector is het -3,5 procent. Dit zijn de grootste dalers. De hotels doen het vergeleken met de andere sectoren het best: hun omzetontwikkeling bleef gelijk met dezelfde periode vorig jaar.De ondernemers zeggen dat de economische omstandigheden de belangrijkste reden voor de omzetdaling zijn. Ook is de gemiddelde besteding per gast afgenomen en komen vaste gasten minder vaak.Vier op de tien ondernemers gaven aan dat het aantal gasten in hun bedrijf af is genomen. Ruim 33 procent van de ondernemers zegt dat de gemiddelde besteding is afgenomen en in één derde van alle horecazaken komen vaste gasten minder vaak. Veel ondernemers nemen maatregelen om de bedrijfsvoering te verbeteren. De meeste bedrijven bezuinigden op personeel en maakten meer reclame. In het komende jaar wil negentig procent van de ondernemers maatregelen nemen. Ze denken aan een kostenbesparing op energie en inkoop en willen ze meer doen met acties en aanbiedingen.Het WK heeft de horeca ook weinig goeds gedaan. In totaal zegt 26 procecnt van de ondernemers méér gasten te hebben gehad dankzij het WK, maar 46 procent zegt juist dat dankzij het WK deze periode minder gasten kwamen dan in dezelfde periode vorig jaar. donderdag 05 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


Rookverbod leidt tot meer koks aan huis'

Het rookverbod is van invloed op de keuze van de consument voor een diner aan huis. Bij een 'diner aan huis' bestelt de gast een kok, die bij hem thuis een maaltijd kookt. Belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen is het gemak (37 procent) en de originaliteit (dertig procent). Het rookverbod is echter niet de hoofdreden waarom mensen voor een thuisdiner kiezen, zegt Sandra Pilkes, oprichter en chef-kok van de organisatie. Het is wel een 'bijkomend voordeel'. 'De drempel is lager. Mensen kunnen hun eigen gewoontes aanhouden, terwijl ze in horecagelegenheden bij het diner van tafel moeten om te mogen roken. Thuis kunnen mensen zelf kiezen wat ze willen.'Belangrijkste redenen om te kiezen voor een thuiskok noemen mensen het gemak van iemand die voor ze kookt. De ondervraagden vinden ook de originaliteit belangrijk. Het is een leuke manier om een gelegenheid te vieren.De populariteit van de kok aan huis, als alternatief voor het restaurant, stijgt, blijkt uit onderzoek van Out at home. In de regio Den Haag is meer dan zeventig procent van de inwoners bekend met het concept 'home cooking'. Bijna een derde van deze groep zegt gebruik te maken van een kok aan huis in plaats van uit eten te gaan.Een kok aan huis mag ongeveer 65 tot 80 euro per persoon kosten, meent 58 procent van de ondervraagden. Dat is dan een vier gangendiner inclusief wijnarrangement. Twaalf procent van de ondervraagden is zelfs bereid tot 110 euro te betalen voor een maaltijd aan huis. Out of home is al vijf jaar actief als home cooking en catering concept. De hoofdvestiging zit in Amsterdam en oprichtster Sandra Pilkes werkt samen met freelance koks en crews. Haar ambitie is om landelijk te groeien met franchise-ondernemers. Hobby- en beroepskoks krijgen op die manier de kans om eenvoudig van start te gaan in de cateringbranche. donderdag 05 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info


Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden'

Ze koken in het groot, maar zijn nog klein. Zeker in vergelijking met Sodexo, Albron en Compass. De kleine bedrijfscateraars zijn lean and mean en laten zich gelden op de toch al volle markt. Exacte cijfers over het aantal kleine(re) bedrijfs- c.q. contractcateraars in Nederland ontbreken. Maar na enig veldwerk komt Misset Catering tot ruim 50 spelers die maximaal 20 (meestal minder) bedrijfsrestaurants runnen. Ze zijn vooral actief in - en vanuit de provincie. Niet alleen 'blind spots' voor grote cateraars zoals Groningen en Drenthe, maar ook het redelijk centrale Gelderland. Een van de nieuwe spelers is Easy-Plan.De vanuit het Gelderse Doesburg opererende bedrijfscateraar heeft twee mannen aan het roer staan die van een grote concurrent afkomstig zijn, Compass Group Nederland. Michiel Dijkman (l) en Edward Bulte hebben grote plannen met Easy-Plan.De cateraar is nu met 30 medewerkers actief op 16 locaties. In 2009 was er een omzet van zeven ton en dat moet eind dit jaar 1,4 miljoen zijn. Bulte en Dijkman willen uiteindelijk naar 100 locaties en 20 tot 30 miljoen euro omzet. In de komende Misset Catering een uitgebreid artikel over kleine(re) bedrijfscateraars. Meer bedrijfscatering: Eigen beurs Deli XL richt zich op smaak ondernemer en kok Al bijna 14.000 bedrijven hebben gratis Werkfruit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid Werknemers voelen bezuiniging op catering Voedselbank krijgt steun van Vineyard en Nonnerie Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB CBS: 'Wij passen onze methodiek niet aan' 'Prijzen in bedrijfsrestaurants maar negen procent verhoogd' Veneca: 'Bestedingen basislunch nauwelijks gestegen' 'Opdrachtgever ook debet aan dure lunch' donderdag 05 augustus 2010, Hans Schmeinck '
meer info


woensdag 4 augustus 2010

'Boetes nVWA niet te controleren''

William Janssen van het 1 eurocafé in Nijmegen is woest over de boetes die hij kreeg tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De controleurs willen niet zeggen welk personeelslid drank schonk. De boete is dus niet te controleren. Janssen stapt naar de rechter. Foto: kennislink.nl De nVWA legde het café twee boetes op: voor het schenken van sterke drank onder de achttien en het schenken van alcohol aan minderjarigen. De boetes zijn volgens het café niet te controleren. 'Wij zijn dus volledig overgeleverd aan de grillen van de nVWA', aldus Janssen. Het café is volgens Janssen bijna het enige café in Nijmegen waar zestien en zeventien jarigen naar binnen mogen. Dit is volgens hem op verzoek van de wijkagent, zodat ook deze jongeren ergens terecht kunnen en anders voor overlast in de stad zorgen. ControlesDe uitbater heeft elke dag portiers bij de deur staan, die controleren hoe oud de jongeren zijn die naar binnen komen. Jongeren krijgen direct een stempel op hun hand of arm om aan te geven hoe oud ze zijn. Op deze manier probeert hij te voorkomen dat jongeren aan alcohol komen zonder dat ze de juiste leeftijd hebben. Tijdens de Vierdaagse kwamen er twee controleurs langs, die constateerden dat er alcohol was geschonken aan een jongere onder de zestien, en dat iemand sterke drank had gekregen terwijl hij of zij nog geen achttien was. Maar toen de bedrijfsleidster vroeg wie de drank dan geschonken had, kreeg ze geen antwoord. 'Ze kon zich dus totaal niet verweren op de ten laste gelegde feiten', aldus Janssen.nVWAPersvoorlichtster Astrid Bergman van de nVWA weerspreekt de kritiek van Janssen. Ze zegt dat er bij elke boete een uitgebreid verslag wordt geschreven, met soms ook gesprekken daarin verwerkt van de jongere aan wie de alcohol verstrekt is. Naam en toenaam worden inderdaad niet gegeven, maar ze verzekert de redactie dat de documenten 'juridisch kloppend' zijn. De gegevens van de jongere zijn bij de nVWA bekend. Ze worden niet gepubliceerd in het rapport uit privacyoverwegingen, maar bestaan wel, aldus Bergman. Uitbater Janssen heeft zijn verslag nog niet gekregen. Gemiddeld duurt het zes weken voor een verslag bij de overtreder op de deurmat ligt. In het verslag wordt niet beschreven wie de drank geschonken heeft, maar wel aan welke bar dat gebeurt. Ook kan de ondernemer volgens Bergman altijd bellen als hij vragen heeft of twijfelt aan de juistheid. Op het moment zelf is niet altijd tijd voor een uitgebreid gesprek en uitleg, daarom kan de ondernemer bellen of in het rapport alle details lezen. Ze vindt de kritiek dus niet terecht.RechtbankJanssen wil maatregelen nemen. 'Ik zal deze ten laste gelegde zaken aanvechten tot aan de rechter toe. Als dit de manier is waarop de nVWA werkt dan steken wij onze nek niet meer uit voor de jongeren en hogen wij de leeftijd ook op naar achttien jaar.'Volgens de ondernemer waren er twee dagen vóór deze controle ook twee controleurs van de nVWA langsgeweest, maar toen was alles in orde.De nVWA meldde eerder al in een persbericht dat de overtreding bestraft kan worden met een boete tot 3600 euro.Lees ook: Jeugd krijgt alcohol mee maar probeert minder VWA sloot in 2008 zelfs twaalf bedrijven woensdag 04 augustus 2010, Inga Grievink '
meer info