woensdag 31 augustus 2011

Schitterend penthouse aan de Portugese kust, in Armação de Pêra (Algarve), aan de dijk met een adembenemend terras waar u kunt genieten van de zon en het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het penthouse is open en fris, met veel lichtinval er heerst een zeer ontspannen sfeer. Het uitzicht op de Atlantische Oceaan is fantastisch. Het is self-catering met een volledig ingerichte keuken, een grote woonkamer met kabel-tv en DVD, 2 slaapkamers, elke slaapkamer met eigen terras en uitzicht over de Atlantsiche Oceaan (1 slaapkamer met tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden) een badkamer met ligbad. Armação de Pêra is de ideale locatie voor een ontspannen vakantie, winkeltjes, terrasjes en restaurants zijn op wandelafstand en golf, watersporten, waterparken zijn in de buurt. Prive parkeerplaats in het gebouw. MEER INFO : http://www.homeaway.nl/vakantiewoning/p836577
meer info


dinsdag 30 augustus 2011

Communie

Communie Voor al uw communiefeesten contacteer ons snel. Voor elk wat wils, en werkelijk alles vind u bij ons. Animatie, catering, attracties, frietjes, dessertjes, verhuur allerlei, volksspelen, tenten, en ga zo maar door, niets in onmogelijk bij ons.Wij sommen nu de mogelijkheden even op:- kindershows (goochelen, spel, illusie en magie met papa chico waarbij de communikant centraal staat)- onze afdeling rodeo is top in belgie (rodeostier, rodeosurf en een echte babystier voor de kleinsten)- grime en ballonplooien- springkastelen, volksspelen- sumo, achtbaanpiste, buikschuiven, ...- speciaal om binnen uw budget te blijven een frietjes anti-crisis menu:Frietjes a volonté, saus naar keuze: mayo, ketchup, tartaar, curry ketchup, cocktail, andalouze, pikante saus en pickels altijd aanwezig! Twee snacks uit het aanbod van verse filet brochette, onze nieuwe worstbrochette, frikadel en kipnuggets of bitterballen. U kan deze twee snacks hier ter plaatse uit kiezen. van 0 - 35 pers. ¤8,00 p/p + vaste kost ¤200,00van 36 - 75 pers. ¤8,00 p/p + verminderde vaste kost naar ¤100,00van 76-100 pers.¤8,00 p/p + verminderde vaste kost naar ¤50,00Vanaf 101 pers. ¤8,00 p/p + geen vaste kostWij werken uitsluitend met professionele mensen en artiesten. Graag vernemen we uw wensen en maken voor u een vrijblijvende offerte.
meer info


Bijzondere fles zuivert kraanwater op Magneet Festival'

Het Magneet Festival, dat van 19 augustus t/m 11 september zal plaatsvinden in Amsterdam, wordt het allereerste festival in Nederland waar geen water meer verkocht zal worden. In het kader van duurzaamheid kopen festivalbezoekers eenmalig een bobble en kunnen daarna onbeperkt zuiver water drinken tijdens hun verblijf. De bobble is een waterfles die, middels een ingenieus recyclebaar koolstoffilter, kraanwater zuivert terwijl je drinkt. Met als resultaat: kwalitatief goed water met een zuivere smaak. Maar Nederlands kraanwater is toch goed te drinken? Nou het kan beter, zo maken we op uit het persbericht. 'De koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het drinkwater.' Er zijn verschillende tappunten verspreid over het festival, waar de bobble bijgevuld kan worden met kraanwater. Goed voor het milieu en je portemonnee! Daarbij is het natuurlijk ook een prachtig product om mee naar huis te nemen. Voor '‚¬11,95 heb je 150 liter ofwel 300 flesjes water. Het Magneet Festival probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en vervuiling tot een minimum te beperken. Het wordt gepresenteerd door de Nachtburgemeester van Amsterdam Isis van der Wel en vindt plaats op Oostpunt in Amsterdam, zie www.waterbobble.nl dinsdag 30 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Wie maakt het Broodje van de Streek?'

Nieuwe campagne, nieuwe prijs. Wie maakt het Broodje van de Streek? Tijdens de Week van de Smaak (1 t/m 9 oktober) gaat de campagne van start. Het bekende Broodje van de Week in overheidskantines kan uitgroeien tot het Broodje van de Streek, zo meldt de organisatie. Het moet een rijkelijk belegd broodje zijn met zoveel mogelijk ingrediënten uit de eigen regio. Ook het beleg, de zuivel en misschien ook wel het begeleidende sapje en het fruit komen van lokale leveranciers en producenten. Duurzaam, vers en passend in het seizoen. De competitie is bedoeld voor gemeentes, waterschappen, provincies en bedrijfskantines. Meedoen is mogelijk door een lunch met een Broodje van de Streek tijdens de Week vande Smaak te organiseren. Tip van de organisatie: bedenk er eventueel een leuke activiteit bij, zoals een bezoek aan een lokale producent, een proeverij of een workshop. Aanmelden via www.weekvandesmaak.nl dinsdag 30 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


maandag 29 augustus 2011

Mooi hamburgerkraampje

Mooi hamburgerkraampje mooi hamburgerkraampje volledig ingericht gekeurd door vincotte , juist voor seizoen nog nieuwe as (1200 kg) laten plaatsen , basisinrichting met 3 hamburgerplaten van merk Enders ,luik zij- en achterkant , ga wagenpark een beetje verkleinen word te oud om dag en nacht op die festivals te werken ,voor een mooi bod wil ik ook wel heel de catering verkopen met een hoop matriaal EN werk bij. 0496071424
meer info


Communie

Communie Voor al uw communiefeesten contacteer ons snel. Voor elk wat wils, en werkelijk alles vind u bij ons. Animatie, catering, attracties, frietjes, dessertjes, verhuur allerlei, volksspelen, tenten, en ga zo maar door, niets in onmogelijk bij ons.Wij sommen nu de mogelijkheden even op:- kindershows (goochelen, spel, illusie en magie met papa chico waarbij de communikant centraal staat)- onze afdeling rodeo is top in belgie (rodeostier, rodeosurf en een echte babystier voor de kleinsten)- grime en ballonplooien- springkastelen, volksspelen- sumo, achtbaanpiste, buikschuiven, ...- speciaal om binnen uw budget te blijven een frietjes anti-crisis menu:Frietjes a volonté, saus naar keuze: mayo, ketchup, tartaar, curry ketchup, cocktail, andalouze, pikante saus en pickels altijd aanwezig! Twee snacks uit het aanbod van verse filet brochette, onze nieuwe worstbrochette, frikadel en kipnuggets of bitterballen. U kan deze twee snacks hier ter plaatse uit kiezen. van 0 - 35 pers. ¤8,00 p/p + vaste kost ¤200,00van 36 - 75 pers. ¤8,00 p/p + verminderde vaste kost naar ¤100,00van 76-100 pers.¤8,00 p/p + verminderde vaste kost naar ¤50,00Vanaf 101 pers. ¤8,00 p/p + geen vaste kostWij werken uitsluitend met professionele mensen en artiesten. Graag vernemen we uw wensen en maken voor u een vrijblijvende offerte.
meer info


Bokkedoorns opent locatie op Schiphol'

De Bokkedoorns gaat haar naam verbinden aan een luxe vergaderlocatie op Schiphol Oost. De nieuwe locatie moet begin 2012 open, laat de eigenaar van het Overveense tweesterrenrestaurant John Beeren weten. 'Het wordt een luxe vergadercentrum in de nieuwe terminal op Schiphol Oost, afgestemd op private jets', licht Beeren toe. 'Jaarlijks stoppen daar voor de deur 23.000 mensen met hun eigen vliegtuig of dat van de baas.'De Noord-Hollandse ondernemer ziet daar een markt, volgens hem is er vraag naar ruimtes op niveau. 'We hebben daar alle outillage. Twee ruimtes, je kunt goed parkeren, het ligt vlak bij de snelweg. We gaan de naam Bokkedoorns eraan verbinden, dus wij gaan ook invulling geven aan de culinaire kwaliteit. Die wordt echt top, we gaan geen Van Dobbenkroketten serveren. We doen alleen luxe partijen, ik ben geen cateraar.'Wel heeft Beeren samenwerking gezocht met Tom Jongen, eigenaar van Select Catering en Spirit Hosting & Promotions. 'Dat is een vriendje van me, we doen al jaren zaken. Dit soort wilde ideeën vind ik mooi. Ik hoef er ook echt niet de hele dag rond te lopen, ik vind het gewoon leuk. Het houdt me scherp.'De locatie van het Overveense tweesterrenrestaurant in de nieuwe terminal moet begin 2012 open, zegt Beeren. Eén van zijn zoons is ook nauw betrokken bij het project.De restaurateur doet zijn onthulling in een interview met Misset Horeca 23, die op 9 september verschijnt.Meer over De Bokkedoorns en John Beeren: Koninklijke onderscheiding voor John Beeren Lucas Rive SVH Meesterkok Lucas Rive kookt met Lidl Lucas Rive wint Zilveren Ui Trofee 2010 Alternatieve restaurantweek voor sterrenzaken Strijd tussen Bokkedoorns, Lindenhof, De Leest, Oud Sluis en Librije Bokkedoorns eerste Fairfood restaurant in Nederland ROC Amsterdam krijgt les van Lucas Rive maandag 29 augustus 2011, Demian van der Reijden '
meer info


Hanzehogeschool Groningen kiest Eurest'

Hanzehogeschool Groningen, in maart verkozen tot eerste fairtrade hogeschool van Nederland, kiest vanaf de start van het nieuwe schooljaar voor Eurest als cateraar. Met de Campus-formule komt Eurest tegemoet aan de wens van de Hanzehogeschool om haar studenten en medewerkers kennis te laten maken met duurzame voeding, die op een eerlijke manier is geproduceerd, meldt Eurest. De Hanzehogeschool hecht veel waarde aan fairtradecatering. Zo voldoen koffie, thee en cacao aan de internationale fairtradecriteria. In het assortiment van de Campus-formule zijn bijvoorbeeld fairtrade-ijs, koffie, thee en suiker opgenomen maar ook fairtradebeleg zoals jam, honing, hagelslag, chocopasta en pindakaas. Daarnaast biedt het assortiment fairtradestroopwafels. Eurest gaat bij de Hanzehogeschool cateren voor bijna 28.000 pandbewoners: medewerkers en studenten. Het gaat niet alleen om het verzorgen van de lunch in het restaurant, Eurest biedt ook vergaderservice, banquetingservice, catering voor partijen en evenementen en een koffiecorner. maandag 29 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


SPIJZ neemt cateraar van Duinoord over'

SPIJZ Eten & Drinken neemt de cateringactiviteiten over van restaurant Duinoord in Den Helder. Dit hebben de beide restaurants laten weten. Duinoord stoot de catering af wegens drukte. Dave en Stephanie Kleine openden ruim drie jaar geleden SPIJZ Eten & Drinken. Zij namen al met enige regelmaat grote cateringklussen over van Duinoord.'Het is een bijna logisch gevolg dat de volledige catering nu overgaat naar SPIJZ', aldus een woordvoerder. 'Dave en Stephanie zullen het gehele assortiment overnemen, inclusief de prijsvoering', zie www.spijz.nl. maandag 29 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Opnieuw aanbesteding catering UvA en HvA'

Er komt een nieuwe aanbesteding voor de catering van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Cateraars hebben nog tot 5 september de tijd om een offerte uit te brengen. Daarna gaat een beoordelingscommissie aan de slag met de nieuwe offertes voor de catering van lunches, diners, vergadering en feesten en partijen, aldus Folia.nl. Dave en Stephanie Kleine openden ruim drie jaar geleden SPIJZ Eten & Drinken. Zij namen al met enige regelmaat grote cateringklussen over van Duinoord.Afgelopen voorjaar liep een vergelijkbare aanbesteding in het honderd. Cateraar Sodexo won toen de aanbesteding, maar volgens verliezende partijen Compass Group en Vitam Catering was de gunning van het contract aan Sodexo niet eerlijk verlopen. Zij stapten naar de rechter. Die eiste dat UvA en HvA inzichtelijker moesten maken waarom het contract aan Sodexo was gegund. De gezamenlijke instellingen wilden aan die eis geen gevolg geven en besloten de aanbesteding af te blazen en over te doen. De waarde van de aanbesteding (lees: de omzet die te realiseren is) bedraagt 9,5 miljoen euro exclusief BTW. maandag 29 augustus 2011, Folia.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Horecaomzet Schiphol groeit'

De horecaomzet op luchthaven Schiphol is gegroeid. De luchthaven heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst behaald van 97,3 miljoen euro. Onder meer de groei van winkel- en horecaomzet hebben hieraan bijgedragen, meldt De Telegraaf. De winst betreft een stijging van 40,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Schiphol dankt de winstsprong aan een passagiersgroei met 13,4 procent, hogere havengeldopbrengsten en een groei van de winkel- en horecaomzet. De omzet klom met 10,8 procent tot 604,1 miljoen euro.Schiphol verwacht dat de resultaten voor heel 2011 hoger zullen liggen dan in 2010, vanwege de groei van het verkeer. Volgens Schiphol-topman Jos Nijhuis koerst de luchthaven af op een record van 49 miljoen passagiers dit jaar. maandag 29 augustus 2011, Out.of.Home Shops, Jaap de Graaf '
meer info


easyJet en British Airways schenken beste wijnen'

Ooit gehoord van de verkiezing beste wijn in de lucht? Iets dergelijks bestaat. En er zijn winnaars. De witte wijn van easyJet en de rode wijn van British Airways zijn verkozen tot allerbeste wijnen in de lucht. Dat blijkt uit een blinde smaaktest van vergelijkingswebsite Skyscanner. Een panel van internationale reizigers en wijnkenners werd gevraagd om blind twaalf rode en twaalf witte wijnen te proeven aan boord van de grootste luchtvaartmaatschappijen. James Cave, Skyscanner's wijnkenner, was verrast door de hoge kwaliteit van de lagekostenmaatschappijen. Ook Ryanair en Virgin Atlantic zijn namelijk in de top-5 terug te vinden. De drinkomstandigheden op 30.000 voet hoogte zijn wel heel anders dan op de grond. De smaakpapillen zijn minder gevoelig, de wijn is wellicht niet op kamertemperatuur en de gereduceerde hoeveelheid verse zuurstof in de drukcabines betekent dat je wijn niet hetzelfde ademt als op de grond. Met dit alles moeten de luchtvaartmaatschappijen dus rekening houden bij het selecteren van de wijnen, aldus Skyscanner. maandag 29 augustus 2011, Out of Home Shops, Jaap de Graaf '
meer info


zondag 28 augustus 2011

frituur of bbq voor op elk feestje van traditioneel tot uitgebreid recepties met eigen gemaakte culinaire hapjes eventueel aansluitend met een verfrissend dessertbuffet.Bbq van traditioneel tot walking dinner.Alles is bespreekbaar zoals de client het wil.Voor elk bugget kwaliteit tot in de puntjes verzorgd ( totaal niet duur )Vraag vrijblijvend een offerte via mail(voeg er wel de datum en ongeveer het aantal personen bij zodat ik kan kijken of ik nog vrij ben)Mvg Nico en team van De Mobiele Friteuse
meer info


Kok aan huis

Kok aan huis Voor al uw feesten (BBQ,receptie, feestmenu's, buffetten koud & warm,...) kan u rekenen op ons. Wij zorgen voor de catering en u kan aandacht geven aan de gasten en nadien ruimen we alles op.U kan bij ons terecht voor een volledige service (bediening, tafels,borden,drank,...)of enkel het koken of bakken van vlees.Meer info : WWW.cook-fun.beOp onze website vind u enkele richtprijzen.
meer info


frituur of bbq voor op elk feestje van traditioneel tot uitgebreid recepties met eigen gemaakte culinaire hapjes eventueel aansluitend met een verfrissend dessertbuffet.Bbq van traditioneel tot walking dinner.Alles is bespreekbaar zoals de client het wil.Voor elk bugget kwaliteit tot in de puntjes verzorgd ( totaal niet duur )Vraag vrijblijvend een offerte via mail(voeg er wel de datum en ongeveer het aantal personen bij zodat ik kan kijken of ik nog vrij ben)Mvg Nico en team van De Mobiele Friteuse
meer info


donderdag 25 augustus 2011

IBN Facilitair verzorgt catering gemeente Oss'

IBN Facilitair uit Uden verzorgt vanaf 1 september de catering in het gemeentehuis Oss. Donderdag 25 augustus ondertekenen Ed de Leeuw (directeur IBN) en Simon Franssen (directeur Dienst Gemeentebedrijven) van de gemeente Oss in het bedrijfsrestaurant het contract Verschillende regionale cateraars aan de aanbesteding. Door het uitbesteden van de catering profiteert hoopt de gemeente Oss te profiteren van het inkoopvolume en de professionaliteit van IBN Facilitair, aldus een woordvoerder. De gemeente wil daarnaast gebruik maken van de expertise van IBN Facilitair op het gebied van duurzame catering met zorg voor het milieu, gebruik van biologische voedingsmiddelen en inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. donderdag 25 augustus 2011, Kliknieuws.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Nico Colenbrander naar Top Bakkers/ Lunch Service Nederland'

Nico Colenbrander (48 jaar) is als kwaliteitsmanager in dienst getreden van Top Bakkers/ Lunch Service Nederland. Hij is in deze functie onder andere verantwoordelijk voor het realiseren van de kwaliteitsdoelstellingen en het beheren, onderhouden en bewaken van het kwaliteitsmanagementsysteem. Hij neemt deze taken over van Annie Slabbekoorn, die sinds 1997 bij Top Bakkers werkzaam is in de functie van directieassistent. Colenbrander was werkzaam als kwaliteitsmanager bij Ware Care te Beuningen. Top Bakkers maakt verder bekend dat Fred Lemstra (41 jaar) per 1 april in dienst is getreden in de functie van Accountmanager Zuid-Oost Nederland. Hij volgt René Brueren op die een functie elders heeft aanvaard. Top Bakkers is een overkoepelende organisatie, waarbij 80 ambachtelijke bakkersbedrijven zijn aangesloten. Lunch Service Nederland is een toonaangevende leverancier van lunches, waarbij 18 lunchpartners zijn aangesloten. Lunch Service Nederland en Top Bakkers opereren als zelfstandige werkmaatschappijen onder Top Bakkers Holding. donderdag 25 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Maison van den Boer serveert op borden gemaakt van palmbladeren'

Het internationale golftoernooi KLM Open dat van 7 tot en met 11 september op de Hilversumse Golf Club wordt gehouden, krijgt een duurzaam karakter. Het voedsel dat wordt geserveerd door Maison van den Boer is voor 80% biologisch, dan wel de seizoenen in acht nemende, aldus de organisatie, om toe te voegen dat het eten is geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Voor het eerst dit jaar biedt Maison van den Boer ook biologische frisdranken aan, zoals Bionade, biologische appelsap en sinasappelsap. Daarnaast zijn de borden gemaakt van palmbladeren, is het bestek van hout en zijn de servetten en bekers van duurzame materialen gemaakt, biologisch afbreekbaar.Het toernooi zal op groene stroom draaien. De dieselaggregaten zijn vervangen door een schonere energievoorziening.Op het terrein zal een 'milieustraat' worden gebouwd waar het afval (plastic, papier, glas en rest) gescheiden wordt geperst. Dit zorgt voor scheiding bij de bron en voor minder transport. donderdag 25 augustus 2011, Kliknieuws.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Bezoekers Noorderzon festival huiverig voor biologische braadworst'

Bezoekers van het Noorderzon festival (18 '€" 28 augustus) in Groningen zijn huiverig ten aanzien van de biologische braadworst. 'Die worst heeft een beetje een negatief imago', aldus een verkoper op Oogtv.nl. 'Ik heb wel een en ander uit te leggen.' Op het Noorderzon festival zijn veel gezonde biologische producten verkrijgbaar. Bij voorkeur afkomstig uit de streek. Want dat willen de bezoekers, aldus een woordvoerder. Het festival is naast cultureel, ook steeds meer culinair geworden. Groningen staat dit jaar in het teken van de smaak, als smaakstad van 2011. Het Noorderzon festival speelt daar op in met aandacht voor regionale producten met de nadruk op biologisch. donderdag 25 augustus 2011, Oogtv.nl, Jaap de Graaf '
meer info


dinsdag 23 augustus 2011

Vette hap is uit op Schiphol'

De snelle, vette hap is uit op Schiphol. Gezonde duurzame producten zijn daarvoor in de plaats gekomen, zo blijkt uit een reportage in De Pers. Fairtrade koffie, kraanwater uit de tap, biologische wijnen en vers gebakken brood zijn op de luchthaven onder meer verkrijgbaar. 'Mensen willen zien wat ze eten', vertelt Meddy de Graaff, woordvoerster van HMSHost dat verantwoordelijk is voor de horecavoorzieningen. Daarnaast is gastvrijheid belangrijk. De medewerkers van HMSHost krijgen allemaal een gastvrijheidstraining, de passagiers moeten vriendelijk behandeld worden. dinsdag 23 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Oud VKGE-lid Jan Pulles overleden'

Jan Pulles oud-lid van de VKGE Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg, is vorige week op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de vereniging bekendgemaakt. 'Wij gedenken Jan als een warme persoonlijkheid die zeer betrokken en innemend was. Hij heeft zich, zeker in de beginjaren, op vele vlakken ingezet voor de VKGE.' Pulles stond bekend wordt om zijn humor en gezelligheid. 'Voor dit alles zijn wij hem zeer dankbaar', aldus VKGE-voorzitter Ruud van Brussel. 'Daarnaast was Jan Pulles een uitstekend vakman en heeft hij de aan hem toevertrouwde bewoners vele jaren culinair vertroeteld.' De uitvaart zal woensdag 24 augustus om 10.30 uur in de parochiekerk St Petrus te Eindhoven plaatsvinden, waarna om 12.30 uur afscheid in de Luxzaal van Crematorium Rijtackers. dinsdag 23 augustus 2011, Trouw, Jaap de Graaf '
meer info


'Verduurzaming bedrijfsrestaurant verloopt traag''

Ofschoon bedrijfsrestaurants in de foodservicebranche koplopers zijn op het gebied van duurzaamheid verloopt de verduurzaming van het bedrijfsrestaurant erg traag. Die conclusie trekt het dagblad Trouw. 'Weinig werknemers', aldus Trouw 'kunnen de aanblik van een kroket in hun kantine weerstaan.' De oer-Hollandse snack is en blijft een van de gewildste producten bij werkend Nederland. Het besluit van cateraar Sodexo, vorige week, om in al zijn bedrijfskantines voortaan de industriekroket in te ruilen voor de biologische variant, is daarom door maatschappelijke organisaties dankbaar omarmd als een behoorlijke stap richting verduurzaming van de bedrijfslunch. Die dankbaarheid is des te groter, aldus Trouw, omdat de Franse multinational de klant geen keus laat: het is deze duurzame kroket of niet. 'Daarmee wordt een beste deuk in een pak boter geslagen. Sodexo is de grootste cateraar van Nederland en bedient 1300 kantines. Dagelijks kopen 350.000 werknemers er hun lunch. Op jaarbasis gaat het om 1,5 miljoen kroketten.' Vanzelfsprekend is het niet dat cateraars hun aanbod op deze manier verduurzamen. In het geval van de biologische kroket heeft met name stichting Wakker Dier eraan getrokken. Volgens deze organisatie is het nog bar slecht met onze kantines gesteld. 'Kiloknallers liggen onder vuur. Ook megastallen zijn onderwerp van discussie, maar in kantines liggen nog massaal eieren uit de legbatterij en goedkoop vlees', zegt woordvoerster Hanneke van Ormondt van Wakker Dier. Ze vervolgt: 'Tachtig procent van de bedrijfskantines blijkt nog dieronvriendelijk vlees te verkopen. Daarom is de stap van Sodexo een stoere, grote stap. Het voortaan gebruikte vlees is diervriendelijk en duurzaam. Dus minder belastend voor het milieu en goed voor de gezondheid van de werknemer.' dinsdag 23 augustus 2011, Trouw, Jaap de Graaf '
meer info


vrijdag 19 augustus 2011

Universiteit van Tilburg belooft beterschap'

De Universiteit van Tilburg gaat opnieuw 1500 medewerkers en studenten een enquête toesturen over de catering. Uit een eerder onderzoek kwamen flink wat verbeterpunten naar voren. Zo is er volgens de universiteit een duidelijke vraag naar meer biologische producten, meldt Universonline.nl. De universiteit laat overigens weten dat er al veel gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Maar de informatievoorziening en de prijsstelling zullen verbeterd moeten worden, aldus de universiteit.De respondenten bleken over het algemeen te spreken over de toename van de keuzemogelijkheden, maar weten door de brei aan restaurants met ieder een eigen thema (Mensa, Prismapand, Academiagebouw, Esplanade en Faculty Club) soms niet waar ze voor welke service moeten zijn.Over de warme maaltijden waren de respondenten minder te spreken. Daar wordt aangewerkt, zo meldt de Universiteit van Tilburg. vrijdag 19 augustus 2011, Universonline.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Moederbedrijf Deli XL zet in op groei foodservice divisie'

Bidvest, het moederbedrijf van Deli XL, heeft haar aandeelhouders en betrokkenen op 18 augustus 2011 laten weten dat zij de verschillende ongevraagde biedingen op haar foodservice business afwijst. Dit meldt Deli XL. Bidvest wil inzetten op verdere groei van haar foodservice activiteiten. Bidvest informeerde aandeelhouders in juli al dat zij ongevraagde biedingen had ontvangen in relatie tot haar foodservice business. Een commissie werd toen ingesteld om de toekomst van de foodservice activiteiten te evalueren. Met dit bericht is deze evaluatie afgesloten, zo wordt gemeld. Bidvest ziet kansen voor verdere groei van de foodservice divisie en heeft bekendgemaakt het voornemen te hebben om foodservice bedrijven te kopen in Egypte, de Baltische staten en Chili.Foodservice groothandel Deli XL is een onderdeel van Bidvest en één van de belangrijkste totaalleveranciers op de Nederlandse foodservice markt. vrijdag 19 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Instellingen bieden minder keus in voorgerechten'

Ten opzichte van vorig jaar bieden meer instellingen voorgerechten aan, maar de keuzemogelijkheden en de breedte van het aanbod zijn afgenomen. Dit blijkt uit FSP 3, de nieuwste editie van FoodServicePeil Instellingen. 84 % van de instellingen biedt voorgerechten aan. Vorig jaar lag dat percentage op 76 %, aldus Foodinc dat het onderzoek uitvoerde. Dit betekent niet dat de cliënt dagelijks kan kiezen uit diverse voorgerechten. Het aantal instellingen waar men de mogelijkheid biedt om dagelijks een voorgerecht te kiezen neemt bijna met de helft af tot 15 %. De helft van de instellingen biedt cliënten keus als het gaat om de voorgerechten. 'Maar de breedte van het assortiment is versimpeld. Door deze ontwikkeling wordt de complexiteit in de keuken minder en kiest men er vaker voor om voorgerechten zelf te bereiden.' vrijdag 19 augustus 2011, Universonline.nl, Jaap de Graaf '
meer info


donderdag 18 augustus 2011

Kraanwater met toegevoegde waarde op Lowlands'

Met behulp van een speciale waterbar kan kraanwater van meerwaarde worden voorzien. Lowlands Festival beleeft de primeur met de DrinkWaterBar. Deze gaat daarna in de verhuur en verkoop, zo wordt gemeld op LinkedIn.nl. Nederland beschikt over het schoonste kraanwater ter wereld, maar toch worden we massaal verleid internationaal geproduceerde dranken te consumeren, zo meldt Watercompany. 'De DrinkWaterBar biedt het alternatief door gebruik te maken van kraanwater; een gezond, eerlijk en duurzaam drankje.' De DrinkWaterBar voegt op drie manieren waarde toe aan kraanwater: Smaak, educatie en beleving. 'Mensen meer laten genieten van water, daar gaat het om.' De DrinkWaterBar is een initiatief van Sustainable Dance Club & Project Helder:De Sustainable Dance Club geeft duurzaamheid een plek in de evenementen-branche, met producten die mensen laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn. Bekend is de energie opwekkende dansvloer. Project Helder is een jong ontwerp- en adviesbureau dat producten en diensten aanbiedt die het gedrag van bedrijven en consumenten op een positieve manier beïnvloeden. Zie ook www.drinkwaterbar.com. donderdag 18 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Kleine contractcateraars willen eigen vereniging'

Kleinere contractcateraars die geen lid zijn van Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) overwegen zelf een organisatie op te richten. Zij willen met elkaar gaan samenwerken om gezamenlijk activiteiten te gaan ondernemen op verschillende terreinen. Daarnaast willen ze hun belangen gaan behartigen. Een aantal contractcateraars belegde een bijeenkomst. Ze zijn van mening dat hun belangen niet goed worden behartigd. Ze willen onder meer inbreng hebben in de cao onderhandelingen en de regels ten aanzien van de Europese aanbestedingen. Deze regels zouden kleinere cateraars in sommige gevallen uitsluiten omdat er eisen worden gesteld aan de minimale omzet. Peter Derix directeur van PDX Services: 'De regels voor het aanbesteden zijn in het leven geroepen om bedrijven gelijke kansen te bieden, maar in werkelijkheid sluiten ze bedrijven uit. En er is geen enkele controle van de overheid. Daar zou verandering in moeten komen.'Een ander heikel punt is de gang van zaken rondom de overnameplicht van cateringmedewerkers. Cateraars die een locatie overnemen van een collega zijn verplicht de medewerkers over te nemen. Rijnie Trip directeur van Van Lier Bedrijfscatering: 'Je moet alle medewerkers overnemen, zelfs mensen die al een een tijdlang ziek zijn. Dat is voor een kleine cateraar nauwelijks op te brengen.'In Misset Catering 4 dat 23 september verschijnt treft u een verslag aan van de discussie. donderdag 18 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Student werkt graag op Lowlands'

Studenten werken graag op Lowlands, het festival dat komend weekend plaatsvindt in Biddinghuizen. Het werken op festivals en evenementen in het algemeen is op afstand de meest populaire bijbaan van HBO- en WO-studenten. Maar liefst 48 procent geeft aan deze bijbaan heel erg leuk te vinden. Ander horecawerk dat populair is zijn de bijbanen in de catering of de bediening. Ook receptionist is een populaire gastvrije functie onder studenten. Bouw en schoonmaakDaarnaast is administratief werk populair, net als een baan als docent of huiswerkbegeleider. Minst favoriet zijn banen als programmeur of tester in de IT of promotiewerk. Callcenters zijn niet hip, maar ook de bouw en de schoonmaakbranche zijn geen populaire werkplekken. ASA Student, grootste specialist in bemiddeling van studenten, heeft dit onderzocht onder ruim 600 HBO-en WO-studenten. Volgens de onderzoekers delven de arbeidsvoorwaarden het onderspit als het gaat om de keuze voor een bijbaan. Zo betaalt een baan in een callcenter erg goed en zijn de werktijden flexibel, maar vinden studenten het niet leuk om te doen. Zie ook Fotoreportage Lowlands Fotoserie catering Lowlands 2009 donderdag 18 augustus 2011, ANP, Nathalie Bluiminck '
meer info


Plug- en play espressobar CoffeeQube wil snel groeien'

De eerste plug- en play espressobar van Nederland. Dat is volgens Guido Dam van Stonehenge Coffee Company de CoffeeQube. Deze week is de eerste compacte espressobar gelanceerd bij UPC. Eerder nam ING de compacte espressobar over na een pilot. De bar is 2,4 meter bij 2,4 meter groot. Het is geschikt voor bedrijfrestaurants en kantoorlocaties. Het minimaal aantal pandbewoners moet vijf honderd zijn. De mobiele espressobar wordt geleverd met barista, om zo kwaliteitskoffie te schenken. In het hoofdkantoor van ING hield Stonehenge Coffee Company een pilot met de CoffeeQube. Die beviel ING zo goed, dat het bankbedrijf de mobiele espresso overnam. De CoffeeQube is te huur of te koop. Eigenaar Guido Dam, ook de man achter de mobiele espressowagens van MobiCCino, denkt eind van dit jaar drie of vier mobiele espressobars in Nederland in bedrijf te hebben.MobiCCino is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege medewerker Esther Maasdam. Maasdam mag zich na het winnen van het NK Latte Art de beste melkschuimschenker van Nederland noemen. donderdag 18 augustus 2011, Richard Kok '
meer info


dinsdag 16 augustus 2011

meer info


meer info


Online strijd tussen deelnemers Koks! Innovatie Trofee nadert ontknoping'

De Koks! Innovatie Trofee 2011 die betrekking heeft op zorg, catering en horeca, nadert zijn ontknoping. De jury heeft de namen bekend gemaakt van negen genomineerden die in aanmerking komen voor een categorieprijs en de hoofdprijs. Online is de strijd om de publieksprijs op www.innovatietrofee.nl tussen de 31 inzenders volop gaande. De Koks! Innovatie Trofee die voor de vierde keer plaats vindt, is een initiatief van Het Kokskwartet en de VHVG, Vereniging voor Food & Hospitality Management. De finale vindt plaats tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn op 13 september vanaf 13.00 uur.Tot die tijd kan er op www.innovatietrofee.nl nog gestemd worden op de 31 innovaties die zijn ondergebracht in drie categorieën. De winnaar van deze online verkiezing mag op 13 september de publieksprijs in ontvangst nemen. De vakjury onder voorzitterschap van Nelleke Meinders beraadt zich over de andere prijzen; de categorieprijzen en de totaalprijs. De jury heeft negen inzenders genomineerd. De genomineerden zijn:Categorie Concept & Management Bake-off aan bed, PanescoKoelcontainers voor afdelingen, Holland Foodservice10-plaks belegconcept, ZwanenbergApparatuurHet VarioCooking Center, Frima BeneluxMagnetische mesbeschermers, HomeijNutri-Pulse kookt 'revolutionair anders'€, Nutri-Pulse Food & BeverageMinder vet en toch lekker, CSM BeneluxJus in vlokken, Nestlé Professional Duurzame gerookte vis, Vishandel Almelo dinsdag 16 augustus 2011, Outofhome-shops.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Meewerkende Werfleiding Regio Leuven

Welkom in onze wereld van diensten!Als wereldleider op het vlak van facilitaire dienstverlening, is het onze belangrijkste taak om bedrijven een waaier van ondersteunende diensten aan te bieden en te beheren. ISS Facility Services stelt in België 12.000 mensen tewerk in de Catering, Cleaning, Office support en Property Services.Onze organisatie kent nog steeds een sterke groei, daarom zijn we voortdurend op zoek naar enthousiaste medewerkers. Momenteel willen we ons team versterken met (m/v):Functie ---------* Je organiseert de schoonmaakwerken en bent verantwoordelijk voor de goede uitvoering. * Je begeleidt en coacht schoonmakers en stuurt bij waar nodig. * Je biedt logistieke ondersteuning (zorgen voor het nodige materiaal en sanitaire voorraden,,...) * Je onderhoudt een goed contact met onze klant(en), je verantwoordelijke en de schoonmakers. * Je rapporteert op regelmatige basis aan je verantwoordelijke. * Je dient mee te werken. * Werkuren: Je werkt van maandag tot en met vrijdag van 06u tot 9u30 (17u30/week)Profiel---------* Je hebt ervaring in het leidinggeven aan groepen arbeiders, bij voorkeur in de schoonmaaksector of verwante sectoren. * Je hebt ervaring in de schoonmaak.* Je spreekt vlot Nederlands en bent een goede communicator. * Je werkt zelfstandig en planmatig. * Je kan je flexibel opstellen.Wat wij bieden ---------------* Wij garanderen je een goede praktische opleiding en begeleiding, zodat je de stiel kan leren en je verder ontplooien. * Uurloon 11,92¤* Een contract van onbepaalde duur. * Opleiding en reële doorgroeimogelijkheden. * Een boeiende job bij de nummer 1 op vlak van facilitaire dienstverlening !
meer info


maandag 15 augustus 2011

Sodexo stapt over op biologische kroketten'

Sodexo serveert in haar 1.300 bedrijfsrestaurant alleen nog maar biologische kroketten, zo heeft de cateraar aan Wakker Dier laten weten. Het gaat om 1,5 miljoen kroketten per jaar. Wakker Dier startte in mei de campagne Wakkere Kantine die zich richt op diervriendelijkere bedrijfskantines. De organisatie feliciteert Sodexo met deze 'goede stap', en start een e-mail actie met 'kroketcartoons'. Medewerkers die niet in een Sodexo kantine lunchen, maar ook graag een diervriendelijke kroket willen, kunnen een kroketcartoon e-mailen aan hun eigen cateraar of directie via de site van Wakker Dier. De biologische kroket wordt overigens niet duurder, zo meldt Wakker Dier. Wakker Dier is ook blij met de stap omdat het belangrijk is voor de biologische sector, dat een dier in zijn geheel biologisch wordt verkocht. Nu is het vaak zo dat de 'dure delen' (kipfilets, varkenshaasjes) biologisch worden verkocht, en de restjes als gangbaar goedkoop vlees. Juist deze restjes kunnen goed worden gebruikt in biologische snacks. Met de stap van Sodexo worden 1300 bedrijfskantines kantines in één klap een beetje diervriendelijker. Wakker Dier startte op 29 mei de langlopende campagne 'Wakkere Kantine'. Deze campagne richt zich op het gehele assortiment in de bedrijfskantine: buiteneieren, zuivel met weidegarantie, vegetarisch aanbod, en vlees met een welzijnskeurmerk. Uit de Kantine-Check op de site van Wakker Dier blijkt dat 80 procent van de kantines in Nederland nog erg dieronvriendelijk is. Kiloknallers liggen maatschappelijk flink onder vuur, net als de megastal. Maar in de kantines van bedrijven liggen nog massaal goedkoop vlees en eieren uit de megastal. maandag 15 augustus 2011, Wakker Dier, Jaap de Graaf '
meer info


Compass Group wil omzet verdubbelen'

Hoewel de integratie van Avenance nog in volle gang is, denkt managing director Paul Tijs van Compass Group al na over nieuwe kansen. Hij wil hiermee de omzet van de cateraar verdubbelen van 300 naar 600 miljoen euro, meldt Out of Home. Thijs: 'Compass Group heeft een groeistrategie. En hoe hard en goed we ook werken: in de concurrerende Nederlandse markt kunnen we het doel van 600 miljoen euro omzet nooit alleen bereiken door meer klanten binnen te halen. Daarom zijn nieuwe overnames nodig.' Behalve de zoektocht naar interessante partijen staan er volgens Tijs nog meer uitdagingen te wachten de komende jaren. 'Het toenemende aantal (Europese) aanbestedingen is een probleem. Als je de voorwaarden in ogenschouw neemt, dan vraag je je wel eens af of het de moeite wel loont.' maandag 15 augustus 2011, Outofhome-shops.nl, Jaap de Graaf '
meer info


Evoluon kiest voor verrassende cateraar'

Het Evoluon Eindhoven heeft bekend gemaakt dat Hutten de vaste cateraar op haar locatie wordt. Met ingang van 31 oktober 2011 bundelen de twee Brabantse organisaties hun kracht op het gebied van evenementen en catering. Mark de Greeff, commercieel directeur Evoluon: 'Met Hutten hebben we een partner gevonden die meedenkt, een partij die vanuit expertise en mankracht snel kan inspelen op nieuwe trends in de hospitality en daarmee verrassend uit de hoek kan komen. Iets waar onze relaties steeds meer om vragen.' Jan Loeff, commercieel directeur Hutten: 'Het partnership met het Evoluon moet voor ons leiden tot de ultieme gastvrijheid op deze unieke locatie, waarbij duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan. Gezien de ambitie van onze organisaties zijn we ervan overtuigd dit samen te kunnen realiseren.' maandag 15 augustus 2011, Outofhome-shops.nl, Jaap de Graaf '
meer info


zondag 14 augustus 2011

Bbq, catering, verhuur partytenten

Bbq, catering, verhuur partytenten Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!!Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


Bbq, catering, verhuur partytenten

Bbq, catering, verhuur partytenten Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!!Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


zaterdag 13 augustus 2011

Koelwagen of vrieswagen nodig?

Koelwagen of vrieswagen nodig? Nieuwe en zeer nette koelaanhangwagens van hoge kwaliteit, te huur voor al uw feesten. Koelen kan tot 0°C, zelfs bij buitentemperaturen van +35°C. Vriescellen op aanvraag.De koelkar wordt gebracht binnen een straal van 20km.Dagtarief is 60 Euro. De koelkar kan ook zelf afgehaald worden. (rijbewijs B)Wij zijn als constructeur gespecialiseerd in het bouwen van koelaanhangwagens op maat. Er zijn altijd demo-koelkarren beschikbaar.Zoekwoorden: koelcel, koelaanhangwagen, verhuur, verkoop, frigo, drankenkoeler, koelopslag, vriescel, flexicel, catering, koelaanhanger, koelwagen, koelkar, koelkarren, koeler, frigoaanhangwagen, frigowagen, aanhangwagens. Aalter Aartrijke Ardooie Bavikhove Beernem Bredene Brugge Dadizele Damme De Haan Deerlijk Deinze Dentergem Diksmuide Dranouter Egem Gistel Gullegem Harelbeke Hooglede Houthulst Ichtegem Ieper Ingelmunster Izegem Jabbeke Knokke Koekelare Koksijde Kortemark Kortrijk Kuurne Langemark Ledegem Lichtervelde Menen Meulebeke Middelkerke Moorsele Moorslede Nieuwpoort Oostduinkerke Oostende Oostnieuwkerke Oostrozebeke Oostkamp Pittem Roeselare Ruddervoorde Ruiselede Rumbeke Staden Tielt Torhout Veurne Vichte Vleteren Waregem Wervik Westrozebeke Wevelgem Wielsbeke Wingene Zedelgem Zonnebeke Zwevegem Zwevezele West Vlaanderen Oost-vlaanderen.
meer info


Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!Kj-events ook op water...Jetski-animatie met ervaren animatoren voor kinderen tot 18jaar....Toekomst gericht de “bananenboot”..Origenele foto-reportage voor trouw, communie, e.d.Uw feest, Onze zorg!!
meer info


vrijdag 12 augustus 2011

Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk

Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk boek in goede staat - te betalen bij afhaling in Dendermonde of Brussel of bij verzending kosten voor koper extra (+3¤) korte inhoud: De 26-jarige reisleidster Femke Kersten heeft weinig geluk in de liefde, maar dromen kan ze als geen ander. Ze is dol op mooie jurken en romantische films. Als haar zus Erna ziek wordt, gaat Femke in haar plaats naar het romantische kasteeltje Neijensteyn om de catering voor een gekostumeerd bal te verzorgen. In een kast vindt ze een prachtige rode jurk, die ze zonder nadenken aantrekt. Als ze zich onder de gasten mengt, vraagt een knappe man haar ten dans. Maar dan wordt het collier van de gastvrouw gestolen en is de knappe man plotseling verdwenen. Is ze verliefd geworden op een ordinaire dief?
meer info


Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!Kj-events ook op water...Jetski-animatie met ervaren animatoren voor kinderen tot 18jaar....Toekomst gericht de “bananenboot”..Origenele foto-reportage voor trouw, communie, e.d.Uw feest, Onze zorg!!
meer info


donderdag 11 augustus 2011

Wij komen bij u ter plaatsen en verzorgen de catering van uw evenement. U kan hierbij kiezen uit hamburgers, broodjes, pita of heerlijke juices & smoothies.Afhankelijk van uw evenement hebben wij volgende formules:U geeft een feest:U betaald per verbruikte consumptie (er wordt een vast forfait aangerekend voor personeel en onkosten). Of een all-in formule waarbij u gasten een aantal uren onbeperkt kunnen genieten van onze service.U heeft een evenement:Wij geven u een percentage op de verkoop of een vaste vergoeding. Wij zoeken samen met u de beste manier om uw gelegenheid te laten slagen. Vraag vrijblijvend informatie!
meer info


'Lunch in bedrijfsrestaurant hoeft niet duurder te zijn''

De lunch in het bedrijfsrestaurant hoeft niet duurder te zijn dan voorheen. Er zijn voldoende 'gesubsidieerde' basisproducten zoals brood, kaas en melk waar de gast tegen gereduceerde tarieven gebruik van kunnen maken. Dit meldt Pelle van Hal op Linkedin.com naar aanleiding van reacties op een stelling van Misset Catering. De stelling luidt: 'Contractcateraars worden 'uitgeknepen'. Ze moeten nu eindelijk eens duidelijk gaan maken dat kwaliteit geld kost en dat hoogwaardige catering bijdraagt aan een betere arbeidsproductiviteit.' Christian Peper is het eens met de stelling, maar voegt toe dat de catering beter en soms goedkoper kan. Johannes Kamp meldt dat contractcateraars steeds meer horeca-invloeden 'implementeren' in bedrijfsrestaurants. 'De eindgebruiker is niet altijd bereid om deze prijzen te betalen.' Pelle van Hal laat weten een voorstander te zijn van commerciële catering. Mark Manshande is het daar maar gedeeltelijk mee eens. 'Commerciële catering kan een prima oplossing zijn, maar is zeker niet op alle locaties mogelijk. Er moet goed gekeken worden naar de wensen van de organisatie en de mogelijkheden van de locatie, daar moet een passend concept met contractvorm aan gekoppeld worden. donderdag 11 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


woensdag 10 augustus 2011

Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!Kj-events ook op water...Jetski-animatie met ervaren animatoren voor kinderen tot 18jaar....Toekomst gericht de “bananenboot”..Origenele foto-reportage voor trouw, communie, e.d.Uw feest, Onze zorg!!
meer info


Ambtenaren aan de slag in bedrijfsrestaurant'

Ambtenaren die eens op een andere plek willen werken, kunnen terecht in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Ede. Via het project Deelstoel stelt Ede vier plekken beschikbaar: twee in de centrale hal en twee in het bedrijfsrestaurant. Voorzieningen zoals wifi zijn aanwezig. Maar er is wel een minpuntje, meldt De Gelderlander. Er staan nog geen bureaus. 'Maar die komen snel', belooft Ede. De achterliggende gedachte is dat ambtenaren die op een andere plek werken, andere ideeën opdoen. Verder hoopt de gemeente dat de samenwerking tussen de overheidsinstanties beter wordt. Ede is bezig met het 'nieuwe werken' en richt ook flexplekken in. dinsdag 09 augustus 2011, De Gelderlander, Vivie Brandligt '
meer info


dinsdag 9 augustus 2011

Chalet Tochni Cyprus div studios

Chalet Tochni Cyprus div studios Te huur aangeboden als vakantieverblijven: Cyprus Villages biedt u keuze uit verschillende studios, 1 en 2 kamer appartementen met zelf-catering faciliteiten in een goed uitgeruste keuken, en met centrale verwarming/air-conditioning. Typisch zijn de dikke muren, de kleine vensters, steen of de houten trappen van de architectuur van ons eiland. Op de veranda, patio of tuin kunt u heerlijk relaxen met een drankje of een boek op elk tijdstip van de dag. In elk dorp is een zwembad met ligstoelen die zijn gereserveerd voor onze klanten. Op verzoek, is ontbijt mogelijk. In Tochni zelf, kunt u van de authentieke traditionele Cypriotische schotels van onze Tochni Taverna genieten. 1CYP=1,74euro Meer informatie over het huis en een doorlink naar de eigenaar/eigenaresse vindt u op onze website. Zie link hieronder. http://www.eurovakantiewoning.be/show.php?id=CY002 
meer info


maandag 8 augustus 2011

Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!Kj-events ook op water...Jetski-animatie met ervaren animatoren voor kinderen tot 18jaar....Toekomst gericht de “bananenboot”..Origenele foto-reportage voor trouw, communie, e.d.Uw feest, Onze zorg!!
meer info


Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken..Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!Kj-events ook op water...Jetski-animatie met ervaren animatoren voor kinderen tot 18jaar....Toekomst gericht de “bananenboot”..Origenele foto-reportage voor trouw, communie, e.d.Uw feest, Onze zorg!!
meer info


Albron wil één miljoen mensen duurzamer maken'

Albron is partner geworden van het project 1.000.000 druppels. Dit heeft als doel om voor eind 2012 één miljoen mensen in Nederland duurzamer te maken in hun denken en doen. Elke persoon die zich bewust is van zijn omgeving en zijn verantwoordelijkheid daarin neemt, draagt bij aan een meer duurzame maatschappij, aldus Albron. De achterliggende gedachte is dat de 1.000.000 druppels overal vandaan kunnen komen: medewerkers van de deelnemende bedrijven, klanten, leveranciers. Er is ook een website die mensen stimuleert mee te doen. Wekelijks wordt een Duurzame Druppel van de Week gepubliceerd; een concrete tip die mensen niet alleen duurzamer maakt, maar ook geld of gewoon een goed gevoel oplevert, zie www.eenmiljoendruppels.nl maandag 08 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Duitsers tanken steeds meer en andere koffie'

Duitsers drinken steeds meer koffie. En dan nemen onze Oosterburen niet altijd meer genoegen met een traditioneel bakje. Tankstations in Duitsland veranderen dan ook steeds meer in hippe en moderne koffiebars, stelt vakblad Tankpro.150 literDuitsland is volgens Holger Preibisch, algemeen directeur van het Duitse Koffieverbond, een echt koffieland. Volgens die instantie slaan onze Oosterburen jaarlijks 150 liter koffie per persoon achterover. Dat is gemiddeld iets meer dan de Nederlander, die het met 147 liter doet.Woon-werkverkeerGemiddeld is de Duitser 21 minuten onderweg naar zijn werk. Tijdens het autorijden nuttigt hij graag een kopje koffie. Tankstations spelen steeds vaker op deze trend in, vertelt Matthias Pepe van tankstationformule Aral. Bij de Petit Bistro's van Aral steeg de totale koffieomzet met 12,7%. 'Dat staat gelijk aan ruim 600.000 klanten die dagelijks een latte macchiato of espresso bestellen', schrijft Tankpro. maandag 08 augustus 2011, Tankpro, Johan Koning '
meer info


Geurdeksel maakt koffie-to-go lekkerder'

Een bedrijf uit Hongkong heeft een oplossing gevonden voor het probleem dat koffie voor onderweg vaak naar plastic smaakt. Met een speciale deksel voor op de koffiebekers moet dat euvel verleden tijd zijn, zo denkt Mint Urban Technologies.Blokkerende aroma's'Conventionele deksels blokkeren de aroma's die vrijkomen uit koffie', vertelt Marc Miller van het bedrijf aan nu.nl. 'Omdat 95 procent van smaak uit geur komt, gaat de authentieke koffiesmaak verloren.'VersterkenMet de speciale geurdeksel die Mint ontwikkelde, worden de aroma's juist versterkt. De dampen van de hete koffie verwarmen de deksel. Daardoor komen de toegevoegde aroma's vrij. Nu.nl schrijft dat bij reguliere deksels alleen het plastic verwarmd, wat een nare bijsmaak geeft. 'Dankzij een tweede laag vol geurstoffen wordt niet alleen de geur van plastic gemaskeerd, maar smaakt de koffie ook beter.'KostenDe deksels kunnen zonder logo's besteld worden, maar ook speciaal ontwikkeld worden naar eigen wens van de klant. Volgens de producent zijn ze niet veel duurder dan conventionele deksels. maandag 08 augustus 2011, Nu.nl, Johan Koning '
meer info


zondag 7 augustus 2011

Verhuur partytenten voor evenementen

Verhuur partytenten voor evenementen Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken.. Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


zaterdag 6 augustus 2011

Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk

Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk Het meisje in de rode jurk van Anita Verkerk boek in goede staat - te betalen bij afhaling in Dendermonde of Brussel of bij verzending kosten voor koper extra (+3¤) korte inhoud: De 26-jarige reisleidster Femke Kersten heeft weinig geluk in de liefde, maar dromen kan ze als geen ander. Ze is dol op mooie jurken en romantische films. Als haar zus Erna ziek wordt, gaat Femke in haar plaats naar het romantische kasteeltje Neijensteyn om de catering voor een gekostumeerd bal te verzorgen. In een kast vindt ze een prachtige rode jurk, die ze zonder nadenken aantrekt. Als ze zich onder de gasten mengt, vraagt een knappe man haar ten dans. Maar dan wordt het collier van de gastvrouw gestolen en is de knappe man plotseling verdwenen. Is ze verliefd geworden op een ordinaire dief?
meer info


vrijdag 5 augustus 2011

Verhuur partytenten voor evenementen

Verhuur partytenten voor evenementen Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken.. Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


Sevagram introduceert nieuw gastvrijheidsconcept'

Zorgorganisatie Sevagram heeft een nieuw gastvrijheidsconcept gepresenteerd. Genieten met een hoofdletter G is de bedoeling van Gasterie, dat is uitgerold in acht zorgcentra in Heerlen en het Heuvelland. Later dit jaar wordt het concept op nog vier andere locaties ingevoerd. Projectmanager Roy Kroos, die het concept bedacht en implementeerde, laat weten dat Gasterie staat voor gastvrijheid, gastronomisch, gezonde maaltijd en gezelligheid.'Voor onze bewoners vormen de dagelijkse maaltijden het hoogtepunt van de dag. Naast een dagelijks gezonde warme maaltijd is ook het sociale aspect van belang. Gezamenlijk een maaltijd nuttigen.'Binnen het nieuwe concept kunnen bewoners ter plekke kiezen uit drie keuzemenu's. De bestellingen worden ï  la carte aan tafel opgenomen met behulp van een terminal. Daarin zitten gegevens verwerkt van de cliënten, bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele diëten. De bestellingen worden radiografisch doorgegeven aan de keuken.De maaltijdcomponenten worden sous-vide aangeleverd en klaargestoomd. Er is gekozen voor een eilandopstelling. Kroos: 'Dit zorgt voor een open en huiselijk sfeer. Bijkomend voordeel is dat op natuurlijke wijze een vervlechting ontstaat tussen de koks en de gastvrouwen. vrijdag 05 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


TE HUUR: Airstream Coffee BarOnze prachtig gerestaureerde Airstream trailer is ingericht als espressobar met professionele horeca apparatuur. Wij zijn fgespecialiseerd in het maken van espresso op locatie. Laat de koffieliefhebber niet in de steek, zet ook de laatste puntjes op i en verwen uw gasten met echte espresso en lekkere espressobereidingen (van cappuccino tot Irish coffee)Wij serveren ook echte chocolademelk, biologische thee en milkshakes. steeds met dezelde aandacht voor kwaliteit.Inzetbaar op sportevenementen, festivals, straattheaterfestival, backstagecatering, personeelsfeesten, opendeurdagen...neem gerust contact op om de voorwaarden te bespreken. Onze opvallende trailer is ook bijzonder geschikt voor product sampling of als blikvanger op uw roadshow.Trefwoorden: expresso koffie cappuccino irish coffee airstream globetrotter koffiebar ristretto mobiele bar koffiecatering warme drank warme dranken glühwein champagnebar mobiele koffie bar mobiel koffiemobiel champagne oldtimer koffiekar bar vip dessert originele caravan product sampling koffiecatering catering machiatto ristretto
meer info


donderdag 4 augustus 2011

Wakker Dier in actie tegen dierenleed in bedrijfsrestaurants'

Uit de Kantine Check van Wakker Dier blijkt dat het gros van de Nederlandse bedrijfsrestaurants niet diervriendelijk is. De organisatie roept medewerkers van bedrijven op daar verbetering in aan te brengen. Ruim 500 werknemers van verschillende bedrijven vulden de online enquête in. 78 procent beantwoordde meer dan de helft van de vragen over dierenwelzijn in hun restaurant negatief. In 80 procent van de betrokken restaurants worden werknemers met aanbiedingen gestimuleerd om goedkoop industrievlees te eten.In driekwart van de restaurants worden eieren verkocht van kippen die nooit buiten komen en in bijna 80 procent van de restaurants wordt uitsluitend vlees verkocht zonder welzijnskeurmerk, zo geven de werknemers aan.Minder dan eenderde van de werknemers vindt het vegetarisch aanbod voldoende. Alleen weidemelk is redelijk ingeburgerd: dit wordt in bijna de helft van de betrokken restaurants (43 procent) geserveerd. Weidekaas daarentegen is slechts in 20 procent van de restaurants te vinden.CampagneEen tegenvaller voor Wakker Dier: 'Veel bedrijven hebben hun mond vol van duurzaam ondernemen, maar hoe rijmen ze dat met het vlees uit de megastal in het restaurant? Ze hebben vaak wel een prominente 'MVO'-pagina op de website, maar geen geld om de kip buiten te laten scharrelen.' Wakker Dier startte in mei een langlopende campagne tegen kiloknallers en dierenleed in bedrijfsrestaurantss. Deze richt zich op het volledige assortiment in de vitrine: buiteneieren, zuivel met weidegarantie, vegetarisch aanbod en vlees met een welzijnskeurmerk. In de Kantine Check beantwoorden werknemers zeven vragen over de diervriendelijkheid in hun restaurant.Bij meer negatieve dan positieve antwoorden, krijgt het bedrijfsrestaurant de stempel 'kiloknallerkantine' en wordt de werknemer gevraagd in actie te komen en zijn bedrijfsrestaurant wakker te schudden. donderdag 04 augustus 2011, Wakker Dier '
meer info


woensdag 3 augustus 2011

Sodexo koopt driesterrenrestaurant'

Sodexo komt in het bezit van een driesterrenrestaurant. Door de overname van de Franse onderneming Traiteur Lenôtre wordt de cateraar eigenaar van Pré Catalan, nabij Parijs. De contractcateraar heeft volgens de Vlaamse krant De Morgen een aankoopcontract getekend met hotelketen Accor, eigenaar van Traiteur Lenôtre. De verkoop heeft te maken met het feit dat Accor steeds meer de nadruk legt op het hotelwezen. De f&b-activiteiten komen op een lager pitje te staan.Het doorgaan van de transactie moet nog worden goedgekeurd door de medediningsautoriteiten. Traiteur Lenôtre werd in de jaren 60 opgericht door banketbakker Gaston Lenôtre en bezit onder meer het driesterrenrestaurant Pré Catelan nabij Parijs woensdag 03 augustus 2011, De Morgen, Vivie Brandligt '
meer info


dinsdag 2 augustus 2011

Verhuur partytenten voor evenementen

Verhuur partytenten voor evenementen Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken.. Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


Verhuur partytenten voor evenementen

Verhuur partytenten voor evenementen Op zoek naar een partytent voor uw evenement?? Van straatfeest, tuinfeest of schoolfeest, braderij, opendeurdag, barbecue, communie, trouw tot catering?Kj-events biedt u de ideale oplossing: verhuur van tenten, partytenten in diverse maten, tafels en stoelen, verwarming en verlichting, dj met discobar, catering tot barbecue. Alles mooi geleverd, geplaatst en afgebroken!! Een zomer/winter barbecue of een originele Thaise catering?? Kj-events bekijkt, en werkt samen, met u de mogelijkheden om van uw evenement een geslaagd feest te maken.. Uw feest onze zorg, steeds 24/24 tot uw dienst!!!
meer info


Politieke vragen over duur afscheidsfeestje'

Het afscheidsfeestje van de wethouders Gezienes Evenhuis en Jenne Holman van Emmen blijkt vorig jaar 20.000 euro te hebben gekost. De politieke partij Wakker Emmen wil er meer over weten. Wakker Emmen eist opheldering over de kosten. Voor de catering werd 16.000 euro uitgetrokken, de advertentiekosten kwamen uit op 3000 euro. En er was nog een post 'overige kosten' ï  1000 euro.Fractievoorzitter René van der Weide is ontstelt over de fikse uitgaven, meldt Dagblad van het Noorden. Hij vind de hoge kosten een slecht signaal in tijden van sterke bezuinigingen. dinsdag 02 augustus 2011, Dagblad van het Noorden, Jaap de Graaf '
meer info


Gouden Dienblad winnen met fairtradeproducten'

Om het gebruik van fairtradeproducten op het werk te stimuleren, presenteert stichting Max Havelaar voor het tweede jaar op rij de Fairtrade@Work-campagne. Cateraars kunnen er het Gouden Dienblad mee winnen. Cateraars, bedrijven, universiteiten en hogescholen worden opgeroepen om tijdens de eerste week van november (31 oktober tot en met 4 november) een activiteit te organiseren met fairtradeproducten. Criteria als originaliteit, aantal fairtradeproducten dat wordt gebruikt, het bereik van de activiteit en een effectieve inzet van sociale media bepalen het juryoordeel.De winnaars ontvangen het Gouden Dienblad, een eervolle prijs waarmee het duurzame karakter van de bedrijfsvoering wordt benadrukt. Daarnaast maken deelnemers kans op een professionele baristaworkshop bij de duurzame koffiebranderij Peeze. Aanmelden kan via Fairtradeatwork.nl.Op 1 november maakt de vakjury de winnaars bekend. Die jury bestaat uit Willem Lageweg (directeur MVO Nederland), Sjoera Dikkers (Tweede Kamerlid PvdA), Martine Zuil (hoofdredacteur Misset Horeca en Misset Catering) en Marlies Filbri (hoofd Lobby en Advocacy Oxfam Novib). Mede dankzij de actieve deelname van de drie grootste cateraars van Nederland - Sodexo, Albron en Eurest - was de campagne in 2010 een groot succes. Ook dit jaar wordt samenwerking gezocht met cateraars en koffiebranders om het aanbod van fairtradeproducten op het werk en op universiteiten en hogescholen te vergroten. dinsdag 02 augustus 2011, Jaap de Graaf '
meer info


maandag 1 augustus 2011

Tenten bbq catering events

Tenten bbq catering events RESERVEER NU AL VOOR UW EVENEMENT..... WWW.KJ-EVENTS.EU Op zoek naar net dat ietsje meer dan een goedkope partytent voor uw tuinfeest, communie, straatfeest, winterfeest, party of opendeurdag…? Dan bieden deze stijlvolle EASY-UP PARTY TENTEN de oplossing.De tenten kunnen perfect wind- en waterdicht aan elkaar gekoppeld worden m.b.v. goten zodat diverse opstellingen gecreëerd kunnen worden. Op die manier kunnen prachtige ruimtes gecreëerd worden. De mogelijkheden zijn onbeperkt en altijd even mooi en strak ogend. De tenten kunnen volledig afgesloten worden met zijpanelen, al dan niet voorzien van panoramische ruiten en dit door middel van ritssluiting. Onze tenten zijn allemaal brandvertragend. Alles steeds tijdig bij u thuis geleverd en keurig geplaatst en afgebroken, dat is waar wij voor staan! Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet ons te contacteren. Wij zijn steeds bereikbaar (7/7). +32 486 99 55 93WEES ER SNEL BIJ... vanaf heden ook party-tafels ter beschikking
meer info


Tenten bbq catering events

Tenten bbq catering events RESERVEER NU AL VOOR UW EVENEMENT..... WWW.KJ-EVENTS.EU Op zoek naar net dat ietsje meer dan een goedkope partytent voor uw tuinfeest, communie, straatfeest, winterfeest, party of opendeurdag…? Dan bieden deze stijlvolle EASY-UP PARTY TENTEN de oplossing.De tenten kunnen perfect wind- en waterdicht aan elkaar gekoppeld worden m.b.v. goten zodat diverse opstellingen gecreëerd kunnen worden. Op die manier kunnen prachtige ruimtes gecreëerd worden. De mogelijkheden zijn onbeperkt en altijd even mooi en strak ogend. De tenten kunnen volledig afgesloten worden met zijpanelen, al dan niet voorzien van panoramische ruiten en dit door middel van ritssluiting. Onze tenten zijn allemaal brandvertragend. Alles steeds tijdig bij u thuis geleverd en keurig geplaatst en afgebroken, dat is waar wij voor staan! Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet ons te contacteren. Wij zijn steeds bereikbaar (7/7). +32 486 99 55 93WEES ER SNEL BIJ... vanaf heden ook party-tafels ter beschikking
meer info


Pomphouders vrezen gevolgen gerechtelijke uitspraak'

Pomphouders zijn bang dat een gerechtelijk procedure hen aanzienlijke schade toebrengt. Ze reageren daarmee op een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die heeft bepaald dat chocoladeproducent Mars moet stoppen met het paaien van nieuwe tankstations. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Bestaande afspraken met tankshops mogen van kracht blijven tot de rechtbank binnenkort een definitief oordeel geeft over het bonusprogramma. Nestlé was naar de rechter gestapt, omdat het meende dat Mars misbruik maakte van zijn economische machtspositie op de chocolademarkt. Die laatste zou bonussen geven voor het plaatsen van Marsen, Snickers en M&M's op de best zichtbare posities in de schappen. BETA, de belangenvereniging voor pomphouders, is niet blij met de uitspraak. Ewout Klok: 'Nestlé gedraagt zich als Calimero, terwijl het gaat om twee reuzen die een strijd voeren over de rug van de pomphouders.'Klok verwacht dat het definitieve oordeel van de rechtbank in het voordeel van Mars zal uitvallen. 'Als dat niet gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien. Pomphouders hebben soortgelijke afspraken met allerlei producenten gemaakt over de plaatsen van hun product. Als Nestlé wint, dan worden die allemaal ongeldig.' maandag 01 augustus 2011, Algemeen Dagblad, Jaap de Graaf '
meer info