donderdag 14 oktober 2010

'Ambachtelijke driegangendiners via brievenbus''

Kookland komt met een nieuw culinair concept: een compleet driegangenmenu, via internet te bestellen en passen door de brievenbus zodat de besteller er niet voor hoeft thuis te blijven. De maaltijden kunnen 24 uur buiten de koelkast bewaard worden. Na bezorging zijn de maaltijden nog eens vier dagen houdbaar in de koelkast. Volgens de organisatie worden alle gerechten ambachtelijk bereid, met behoud van vitaminen en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen. 'De maaltijden van kookland zijn een uitstekend voorbeeld van een innovatie in gezonde voeding. Niet alleen de smaak, ook de nutritionele waarde van de maaltijden blijft behouden', aldus Prof. Dr. Ing. Stefan Toepfl van het Duitse onderzoeksbureau naar Food Technologies.Een driegangenmenu gekocht via kookland kost 14,95 euro, inclusief verzendkosten. Ze worden gemaakt door Twentse koks. HPPHet 'geheim' achter het product is volgens directeur Ton Marsman het bereiden van maaltijden via High Pressure Processing. 'HPP heeft de weg vrijgemaakt voor deze productinnovatie. Hierdoor zijn de maaltijden langer houdbaar zonder smaakverlies en met behoud van vitaminen, geur en kleur'.Bekijk hieronder wat meer foto's van het proces. Voorbereiding Inpakken Eindresultaat donderdag 14 oktober 2010, Inga Grievink '
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten