dinsdag 30 november 2010

Hulp op oudejaarsavond en of nieuwjaarsdag

hoi ben een sociale jonge vrouw van 38j,en ben alleen op oud en nieuw.graag maak ik me dan nuttig,ben zelf mama van 2kids,misschien heb je oppas nodig?heb ook ervaring in de horeca,catering,groeten els
meer info


Compass Group haalt flinke omzetplus'

De grootste contractcateraar in de wereld meldt een omzetplus van 4,5 procent. De totale omzet komt daarmee uit op 17,18 miljard euro. De winst van het bedrijf groeide met elf procent naar ongeveer 1,1 miljard euro. De groep noemt het resultaat dan ook 'sterk', zowel voor klanten als voor aandeelhouders.Dat meldt Duitse website café future. Voor meer details verwijzen wij u naar de Duitse site. dinsdag 30 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Sodexo wil groeien met kleine lokale overnames'

De tweede cateraar in de wereld wil groeien door kleine, lokale overnames te doen. Daarmee kunnen ze hun serviceafdeling en mogelijkheden uitbreiden, zo legt de CEO uit in een interview. Sodexo staat nu sterker als het bedrijven wil opkomen, omdat het bedrijf zijn schuld voor een flink gedeelte heeft afgekocht.'Ons potentieel is veel groter dan voorheen, omdat we niet langer een bedrijf zijn dat alleen een service-voorzienend is, maar we ons nu specialiseren in uitgebreide service-oplossingen', zei directeur Landel in Parijs. 'Bedrijven zoeken naar manieren om hun kosten te verminderen. Het uitbesteden van service geeft hen de ruimte om te sparen.', zo citeert Bloomberg.com de CEO.Volgens de CEO groeien de markten die al ontwikkeld zijn, zoals Engeland, minder snel in de komende jaren. Dat komt omdat overheden onder druk staan om hun uitgavenpatroon in balans te brengen. Opkomende markten zoals Latijns Amerika en Azië zouden echter 'double digit growth' laten zien.Sodexo probeert ook een verlopen contract met de marine te vernieuwen en krijgt in de nabije toekomst een antwoord. Het gaat om een contract van honderd miljoen dollar per jaar. Lees ook: Operationele winst van Sodexo stijgt met 9,5 procent Sodexo catert Floriade 2012 Sodexo helpt hulpverleners mijnramp Chili Sodexo pakt Fairtrade-prijs Sodexo wint duurzame catering Award 'Vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants moet groter' Ruim tweeduizend bedrijven doen mee aan Fairtrade@Work Sodexo aan de slag in gloednieuw ziekenhuis Sodexo helpt vastgelopen jeugd arbeidsmarkt op Samenwerking Sodexo remote sites en Planon dinsdag 30 november 2010, Bloomberg.com, Inga Grievink '
meer info


Hutten voert duurzaamheid door in wagenpark'

'Het verder verduurzamen van dienstverlening is één van de speerpunten in het beleid van Hutten', zegt directer Jan van Hooff van hutten Culinair Centrum. Daarom heeft het bedrijf een heel nieuw wagenpark gekregen. 'Aangezien ons complete logistieke proces in eigen beheer tot uitvoering komt, is een hoogwaardig en milieuvriendelijk wagenpark daarin een vereiste', aldus de directeur.Het nieuwe wagenpark bestaat uit zeven Mercedes Sprinter bussen en zes Mercedes Atego vrachtwagens. 'Allen zogenaamde 'Enhanced Environmentally Friendly Vehicles of EEV', die voldoen aan de EURO 5-norm. Op het moment de schoonste diesel ter wereld'.Lees ook: Hutten nu toch echt de zorg in Hutten gaat concurrentie aan met eventbureaus Real Food Congres voor 'beter eten' Hutten Catering in horeca modehandel Hutten Catering en Sligro vestigen wereldrecord Succes Oranje: weinig extra omzet partycateraars Veneca: 'Bestedingen basislunch nauwelijks gestegen' 'Opdrachtgever ook debet aan dure lunch' Grote cateraars omarmen biologisch afbreekbare fles Earth Water Hutten wil in drie jaar in omzet verdubbelen dinsdag 30 november 2010, Inga Grievink '
meer info


maandag 29 november 2010

Mobiele frituur

Mobiele frituur

frituur prestigetop mobiele frituur voor alle feestjes,  

bedrijfsmiddaghappening,  incentive,  personeelsfeestje, kerstfeestje, pensioenviering, babyborrel ,

catering prestige, staat voor topkwaliteit,   perfect ingerichte frituurwagen, wij serveren verse frietjes, verse sausen,   lekkere snacks,  aangekleedpersoneel,   aperitiefhapjes, tapinstallatie, cavabar,  dessertbuffet, ijskar,  lollywafels,  het kan allemaal bij

catering-prestige.   wij werken vooral in west en oost vlaanderen

brabant en antwerpen, tot leuven en omstreken.

bel voor reservatie 050432919

meer info


Mobiele frituur

Mobiele frituur

frituur prestigetop mobiele frituur voor alle feestjes,  

bedrijfsmiddaghappening,  incentive,  personeelsfeestje, kerstfeestje, pensioenviering, babyborrel ,

catering prestige, staat voor topkwaliteit,   perfect ingerichte frituurwagen, wij serveren verse frietjes, verse sausen,   lekkere snacks,  aangekleedpersoneel,   aperitiefhapjes, tapinstallatie, cavabar,  dessertbuffet, ijskar,  lollywafels,  het kan allemaal bij

catering-prestige.   wij werken vooral in west en oost vlaanderen

brabant en antwerpen, tot leuven en omstreken.

bel voor reservatie 050432919

meer info


Jaarbeurs Catering vernieuwt Moments'

Jaarbeurs Catering Services heeft zes outlets in verschillende hallen van Jaarbeurs Utrecht met het hernieuwde concept Moments vernieuwd. Moments is gebaseerd op snelheid, versheid en gemak. 'De eerste ervaringen van bezoekers van Moments zijn ontzettend positief. Bezoekers ervaren Moments als een kleine winkel, waar men ook een lekker frietje kan halen. Het feit dat we smoothies, wraps en verschillende soorten Vitamin Water verkopen, zorgt ervoor dat onze klanten verrast worden', aldus Kees Aalbers, operationeel directeur Jaarbeurs Catering. Het in 2005 gelanceerde Moments is compleet vernieuwd. 'De inrichting en het assortiment zijn volkomen nieuw. Nieuw is ook de samenwerking met leverancier Sandays, een professional met jarenlange ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardige producten', voegt Martine Scholte (Marketing Manager) van Jaarbeurs Catering Services toe. maandag 29 november 2010, Richard Kok '
meer info


CNV: 'wees alert bij contractwisselingen''

CNV Vakmensen zegt dat cateringmedewerkers alert moeten zijn bij contractwisselingen. De vakbond adviseert om niet zo maar akkoord te gaan met minder uren of een functieverlaging bij een contractwisseling met een andere werkgever als gevolg. Bestuurder Marieke de Vries-den Hollander van CNV zegt dat de cateringbranche veel te maken heeft met contractwisselingen.'Werknemers doen nog steeds hetzelfde werk, maar dan wel voor een andere werkgever. Onze boodschap; wees altijd alert op het moment dat er over contractwisselingen wordt gesproken. Ga niet zo maar akkoord met minder uren of een functieverlaging', aldus De Vries-den Hollander.Tijdens de Week van de Catering bezochten bestuurders van CNV Vakmensen honderden werknemers in catering. De vakbond startte de week met de presentatie van een onderzoek onder cateringmedewerkers.Daaruit blijkt dat de meeste cateringmedewerkers hun werk een goede voldoende geven. De Vries-Den Hollander: 'Maar zij hebben wel behoefte aan wat meer waardering'. Volgens het onderzoek scoorde Albron als beste werkgever. maandag 29 november 2010, Richard Kok '
meer info


zondag 28 november 2010

Onze zeer ruime en comfortabele groepsacommodatie is schitterend gelegen in deOostelijke Ardennen, in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Een idealeplek voor een familie- of vriendenreünie, een weekendje weg met de fiets- ofwandelclub, een actief arrangement met de collega?s van uw bedrijf of instelling. De accommodatie is geheel gelijkvloers, en daardoor zeer geschikt voor mindervalidenen zorggroepen. Er is een aangepast toilet en douche. Vanaf het grote terras op hetzuiden heeft u een geweldig uitzicht op de Our-vallei en op de Schnee-Eifel inDuitsland. Het huis beschikt over 9 slaapkamers, met in totaal 21 bedden, eventueeluit te breiden met 3 x 2persoons kamers in de nabijgelegen Bed & Breakfast. Deaccommodatie heeft een woonkamer van 100 m2 met vloerverwarming en open haard, eenruime open keuken met alle gemakken, in totaal 5 douches en 5 wc?s, een tuin metspeeltoestellen en trampoline, een aparte cursus/vergaderruimte van 90 m2, een grooteigen parkeer terrein. Buitensportactiviteiten en catering is mogelijk.

meer info


Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


zaterdag 27 november 2010

Totaalinrichting van uw grootkeuken. Installatie en onderhoud Convotherm combisteamers : al 30 jaar importeur.VIP Partner Electrolux Professional.Alle apparatuur voor uw warme keuken, vaatwas, koeling en selfservice.Diverse merken : Brita, Convochill, Convotherm, Dagard, Dito, Electrolux Professional, Gram, Hobart, Hoshizaki, Iglu, Lohberger, Merrychef, Rhima, Robot Coupe, Solymac, Zanussi Professional.Inox maatwerk in eigen atelier : van vloergoot tot dampkap, van muurplaat tot inductiefornuis.Alle inoxmaatwerk voor privé en (voedings)industrie.Eigen plaatsingsdienst en service-na-verkoop.Brita, Convochill, Convotherm, Dagard, Dito, Electrolux Professional, Gram, Hobart, Hoshizaki, Iglu, Lohberger, Merrychef, Rhima, Robot Coupe, Solymac, Tecnomac, Zanussi Professional, Inox maatwerk, RVS, installatie, service, Maldegem, design, dampkap, inductiefornuis, vloergoot, wandschab, werktafel, chefrek, grootkeuken, restaurant, horeca, slager, traiteur, catering, collectiviteit, rusthuis, ziekenhuis, OCMW,
meer info


vrijdag 26 november 2010

Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Vleesvervanger hoeft niet lekker te zijn'

'Een vleesvervanger hoeft op zichzelf niet zo lekker te zijn, als het product maar goed in een complete maaltijd past. Producenten van vleesvervangers kunnen daarom het beste kant-en-klaarmaaltijden met nepvlees op de markt brengen.' Dat zegt voedingsdeskundige Hanneke Elzerman van de Wageningen Universiteit, die volgende week promoveert op een onderzoek naar de mate waarin vleeseters producten als quorn en tofu accepteren. Overigens vond de meerderheid van de proefpersonen de maaltijden die Elzerman hun liet proeven, sowieso niet zo lekker, zo blijkt uit de vragenlijsten die zij invulden, zei de onderzoekster donderdag. Elzerman liet proefpersonen rijst, spaghetti, soep en een salade proeven met daarin vleesvervangers. Het bleek dat de proevers maaltijden die een logisch geheel vormden, het lekkerst vonden. Smaak en textuur van de afzonderlijke soorten nepvlees waren veel minder belangrijk. Dat is volgens Elzerman interessant, aangezien fabrikanten van vleesvervangers hun waren tot nu toe vrijwel altijd als los product aanbieden in de winkel. De onderzoekster stelt daarbij vast dat nepvlees dat los wordt verkocht, op echt vlees moet lijken om een echte carnivoor over de streep te trekken. ,,Deze mensen willen iets dat er uitziet als vlees en dat ze ook op die manier klaar kunnen maken. Vleesvervangers die aan die voorwaarden voldoen, kunnen een groeiende groep consumenten verleiden om vaker een maaltijd zonder vlees klaar te maken.''Zie ook: Vleesvervangerstest Steeds meer fabrikanten van alternatieven voor vlees ontdekken de catering als afzetmarkt. Tijd om met medewerking van Ludwig Briolas en Piet van den Bosch een aantal producten aan een smaaktest te onderwerpen.... vrijdag 26 november 2010, Vivie Brandligt '
meer info


donderdag 25 november 2010

Totaalinrichting van uw grootkeuken. Installatie en onderhoud Convotherm combisteamers : al 30 jaar importeur.VIP Partner Electrolux Professional.Alle apparatuur voor uw warme keuken, vaatwas, koeling en selfservice.Diverse merken : Brita, Convochill, Convotherm, Dagard, Dito, Electrolux Professional, Gram, Hobart, Hoshizaki, Iglu, Lohberger, Merrychef, Rhima, Robot Coupe, Solymac, Zanussi Professional.Inox maatwerk in eigen atelier : van vloergoot tot dampkap, van muurplaat tot inductiefornuis.Alle inoxmaatwerk voor privé en (voedings)industrie.Eigen plaatsingsdienst en service-na-verkoop.Brita, Convochill, Convotherm, Dagard, Dito, Electrolux Professional, Gram, Hobart, Hoshizaki, Iglu, Lohberger, Merrychef, Rhima, Robot Coupe, Solymac, Tecnomac, Zanussi Professional, Inox maatwerk, RVS, installatie, service, Maldegem, design, dampkap, inductiefornuis, vloergoot, wandschab, werktafel, chefrek, grootkeuken, restaurant, horeca, slager, traiteur, catering, collectiviteit, rusthuis, ziekenhuis, OCMW,
meer info


Catering cadeaubon versiert met Feels Good Art'

De nationale Catering Cadeaubon wordt vanaf nu geleverd met Feels Good Art. Dat is kunst gemaakt door kunstenaars met een handicap of chronische ziekte. Catering Cadeau B.V. wil daarmee haar 'maatschappelijke betrokkenheid tonen'. Met de nationale catering cadeaubon kunnen tapas, amuses, wijnpakketten, kookaccessoires of een kok aan huis besteld worden. Directeur Guido van der Meer van Catering Cadeau B.V. is blij met het initiatief. 'Door Feels Good Art toe te voegen aan onze cadeaubonnen hebben we niet alleen een smakelijk cadeau, maar kunnen we ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Dat geldt ook voor iedereen die de cadeaubon weggeeft. Dat is dubbele winst en dus dubbel genieten.'Sympassion is de organisatie achter Feels Good Art en wil meer aandacht vragen voor de talenten van kunstenaars met een beperking. De organisatie wil kunstenaars met een beperking 'het zelfvertrouwen en de waardering geven die ze verdienen.' donderdag 25 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Explosieve stijging nieuwe partycateraars'

De concurrentie in de markt voor partycateraars is explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Catering bij de Kamer van Koophandel. Cafetaria's, slagers, traiteurs, centrale keukens en bedrijven die aan ontbijt- en partyservice doen. Ze stromen de markt voor eventcatering op en eten uit de ruif van de al bestaande party- en eventcateraars, die de afgelopen jaren door de recessie leger en leger is geraakt. Het aantal nieuwe ondernemingen is explosief gestegen. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) waren er per 1 oktober '5277 economisch actieve inschrijvingen' onder de noemer eventcatering. 'Dat wil zeggen, inschrijvingen met minimaal 1 werkzame persoon voor minimaal 15 uur per week inclusief eigenaar', laat de KvK weten. In 2006 waren dat er nog 3424 en in 2001 zelfs 'maar' 2695. Over heel 2009 kwam het aantal startende party-/eventcateraars uit op ruim 800. Ofwel, iedere dag (ruim) twee concurrenten extra voor de al langer bestaande cateraars.Worden de nieuwe inschrijvingen ook 'gecompenseerd' door het wegvallen c.q. faillissementen van cateraars? Volgens de KvK wel: 'Zeker; we zien per saldo een toename sinds 2001, maar dat betekent niet dat er nooit bedrijven ophouden te bestaan. Slechts bij uitzondering gaan bedrijven failliet, veruit de meeste bedrijven worden ´gewoon´ gestopt. Bijvoorbeeld door de leeftijd van de ondernemer of door teruglopende inkomsten of verkocht.' In de nieuwe Misset Catering het volledige artikel, met onder meer een reportage over een van de exponenten van de nieuwe innovatieve generatie partycateraars, Exclusieve catering HaykeKookt.Meer party- en eventcatering: Van Dobben en Catering Club verlengen contract ArenA Twee cateraars voor gloednieuw Rotterdams theater Ben Scheffer kookt weer bij LaVie Recordaantal bezoekers bij Glow Eindhoven Zwarte Cross omzeilt hoog BTW-tarief 'Champions League van partycateraars' 'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent' Hutten nu toch echt de zorg in Sodexo catert Floriade 2012 Hutten gaat concurrentie aan met eventbureaus donderdag 25 november 2010 '
meer info


Cateraar bezorgt ingrediënten van menu thuis'

Zweedse en Duitse cateraars zijn een nieuw initiatief gestart. Inwoners van die landen kunnen op de facebookpagina's van bedrijven KommtEssen of Middagsfrid kijken welke gerechten er op het menu staan. Die gerechten kunnen ze vervolgens bestellen, waarna de ingrediënten en bijbehorende producten thuis geleverd worden door een transportbedrijf, in een koelwagen. Dat meldt de Duitse website kochkurs-info.de.De producten komen uit de regio, wat de nadruk legt op biologisch en ecologisch verantwoord eten. Bij de ingrediënten wordt ook een recept met instructiekaart geleverd.Er hangt wel een prijskaartje aan. Een levering van vijf maaltijden voor vier personen van KommtEssen kost 78 euro. Dat komt neer op 3,90 euro per persoon per maaltijd. Als het bevalt, kan men een abonnement nemen en wekelijks of tweewekelijks maaltijden laten bezorgen. donderdag 25 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Flinke krimp facilitaire markt'

De totale facilitaire markt in Nederland is met 3,5 procent gekrompen ten opzichte van twee jaar geleden. Facilitaire aanbieders, zoals cateraars, zagen hun omzet ook dalen. Wel nam de totale uitbesteding van diensten toe. Dit blijkt uit onderzoek van Twynstra Gudde in samenwerking met de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN). De totale facilitaire markt inclusief vastgoed noteerde twee jaar geleden nog een omzet van 65,0 miljard euro. Nu is dat 62,8 miljard euro, een krimp van 3,5 procent. De facilitaire marktomvang exclusief vastgoed bedraagt 33,6 miljard euro, een afname van 1,9 miljard euro in twee jaar tijd. De onderzoekers stellen dat de krimp een gevolg is van kostenbesparingen bij facilitaire organisaties, Het Nieuwe Werken en de economische crisis.Het onderzoek toont aan dat de facilitaire aanbieders, zoals cateraars, schoonmaakbedrijven en beveiligingbedrijven, hun totale omzet van 21,5 miljard euro naar 21 miljard euro zagen dalen. Hoewel de facilitaire markt krimpt, besteden meer organisaties hun facilitaire diensten uit. De uitbestedingsgraad steeg van 61 naar 63 procent. In contractcatering nam dat zelfs toe met drie procent (36 > 39%). Het aantal medewerkers (uitbesteed) daalde wel, van 15.663 naar 14.834.In de decembereditie van Misset Catering een uitgebreid verhaal over dit onderwerp, inclusief specifieke cijfers over contractcatering. Meer facility: Moederbedrijf Prorest Catering 'Beste Werkgever' De Vos Groep neemt Westex Receptiediensten over Werknemers voelen bezuiniging op catering Nieuwe directeur voor facilitaire divisie Sodexo Directeur Sodexo Altys Jeroen Mol vertrekt Nettowinst Prorest hoger dan overige onderdelen Facilicom Eurest catert biologisch voor 'realistische prijs' Nieuwe commercieel directeur Prorest is 'beveiliger' Fors groeiend ISS met eigen koffie 'horecakant' op Multiservicecontract Compass in Zaanstad donderdag 25 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


woensdag 24 november 2010

Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Boereham gerookt of gezouten

Boereham gerookt of gezouten ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


dinsdag 23 november 2010

Wij verhuren tafels, stoelen en feestmateriaal voor alle doeleinden zowel als voor bedrijven als privé.

Ook doen we catering voor feesten en home-party's.

Voor meer info mailen of bellen.

 

 

 

 

meer info


Cateringmedewerkers willen vooral meer waardering'

Werknemers in de catering zijn tevreden over hun werk. Wel zouden ze van hun werkgever graag wat meer waardering krijgen en een betere begeleiding, bijvoorbeeld tijdens de inwerkperiode. Ook de gang van zaken rond contractwisselingen kan volgens de cateringmedewerkers een stuk beter. Dat blijkt uit onderzoek van CNV Vakmensen onder de leden die in de cateringbranche werken. De uitkomsten zijn vandaag bekend gemaakt, bij de start van de 'CNV-week van de catering'. Aan de leden is onder meer gevraagd hoe tevreden zij over hun eigen werkgever zijn. Albron scoort daarbij het hoogst, gevolgd door Easy Plan en SAB Catering. CNV heeft Albron een fraaie trofee overhandigd. Uit het onderzoek blijkt dat de werknemers hun werk een ruime voldoende geven (7,4). De meeste werknemers (85 procent) vinden dat de werkzaamheden goed aansluiten bij hun persoonlijke interesses. Ook de samenwerking met de collega's scoort hoog: 90 procent ervaart die als 'prettig'. WaarderingVerbeterpunten zijn er ook. Zeven op de tien werknemers vinden dat er wel wat meer waardering mag zijn voor het werk dat ze doen. Een op de drie werknemers vindt dat de begeleiding vanuit de werkgever beter kan. Kritiek is er vooral op de gang van zaken tijdens contractwisselingen. Bijna de helft van de respondenten heeft weleens een contractwisseling meegemaakt. Een op de vijf heeft dit zelfs vier keer of vaker meegemaakt. "Een contractwisseling geeft voor werknemers vaak veel onzekerheid", zegt De Vries-den Hollander. "Werkgevers doen er verstandig aan om hun werknemers in die periode zo goed mogelijk te informeren. Dat gebeurt helaas lang niet altijd, blijkt uit het onderzoek. Dat werkt demotiverend, en dat is jammer." ReiskostenIets meer dan de helft (55 procent) van de werknemers geeft aan dat zij tijdens een contractwisseling op de hoogte zijn gehouden van de ontwikkelingen. Contractwisselingen pakken ook lang niet altijd goed uit: een op de vijf respondenten is weleens in functie verlaagd, terwijl een op de vier urenvermindering heeft gekregen. Wat veel werknemers ook dwarszit, is de reiskostenregeling. De Vries-den Hollander: "Die moeten we gewoon in de cao gaan vastleggen. Nu komt het voor dat werknemers hun reiskostenregeling bij een contractwisseling kwijtraken. Dat kan zo 150 euro per maand schelen. Als we het in de cao regelen, zijn we daar vanaf." Tijdens de 'CNV-week van de catering' bezoekt CNV Vakmensen zo'n vijftig locaties, verspreid over het land. dinsdag 23 november 2010 '
meer info


Compass Group legt duurzame doelstellingen vast'

Compass Group Nederland heeft haar doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen vastgelegd. Deze zijn te lezen in de nieuwe duurzaamheidspublicatie Doen & Laten. Daarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar 2011. Het duurzaamheidsbeleid van Compass op basis van de vijf pijlers onze mensen, duurzame inkoop, welzijn, milieu en samenleving werd medio 2009 gepresenteerd. Hierin werd het beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen beschreven en werden de ambities voor 2010 uiteengezet. Compass Group blikt terug op deze ambities waarbij verschillende best practices aan bod komen. Ook zijn de doelstellingen voor komend jaar vastgelegd.InvesteringPaul Tijs, Managing Director: 'Werken aan duurzaamheid is bij Compass Group geen eendagsvlieg, maar een investering in de toekomst. Zo kijken wij aan tegen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Natuurlijk doen wij dat niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medewerkers, het milieu en de maatschappij.'Per pijler worden verschillende best practices vanuit de gehele organisatie beschreven. Zo worden in de pijler onze mensen twee voorbeelden gegeven van programma's waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen werkervaring op te doen bij Compass Group. In de pijler duurzame inkoop komt onder andere het inkoopvolume aan biologische producten aan bod, dat met 30% is toegenomen in het afgelopen jaar.Daarnaast is een afvalreductieprogramma gestart op de grootste locaties, dat terugkomt in de pijler milieu. In de pijler welzijn wordt het communicatieprogramma Liefde voor lekker eten besproken, dat dit jaar is uitgebreid met duurzame voeding.Meer Compass: 'Maar één speciale dag doet de cateringmedewerker tekort' Kadaster en Eurest sluiten vijfjarig contract 'Vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants moet groter' Ruim tweeduizend bedrijven doen mee aan Fairtrade@Work Alweer nieuwe salesdirecteur voor Compass Group Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden Groot contract onderwijscatering Eurest Werknemers voelen bezuiniging op catering Grand Catering en Compass samen in partycatering WK-koorts heeft nog niet toegeslagen dinsdag 23 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Raketjes te duur in Plopsaland NL'

In de Nederlandse vestiging van Plopsa Indoor (Coevorden) is het raketje van de menukaart geschrapt. Nederlanders kochten het ijsje niet, dat daar 2,50 euro kostte. In België wordt die verkoopprijs geaccepteerd, maar de organisatie hield geen rekening met de status van het raketje in Nederland. 'In België hebben we er nooit opmerkingen over gekregen. We wisten niet dat de raket in Nederland helemaal is vercommercialiseerd. Het ijsje wordt zelfs weggegeven bij sommige producten. Dan is het te begrijpen dat mensen 2,50 euro teveel geld vinden', zegt hij in de Telegraaf.De Nederlandse bezoekers van het kabouter Plop-park klaagden steen en been over de hoge prijs. De eigenaar van het park heeft ervoor gekozen om de verkoopprijs van het ijsje niet te verlagen, maar het product uit het assortiment te halen. In België blijft het ijsje wel op de kaart staan. dinsdag 23 november 2010, Inga Grievink '
meer info


maandag 22 november 2010

Foxy Fun - industrielaan 14 - 3730 hoeselt (Limburg) tel: +32(0)12-21.02.02 - mob: +32(0)477-46.39.88 Verhuur van tafels, stoelen, partytenten, borden, bestekken, glazen, luxe buffetspiegels, rode lopers enz... Eén aanspreekpunt voor jou feest ... Hiervoor moet je bij Foxy Fun zijn ... Wij regelen jou feest van A tot Z ... We staan steeds voor u klaar met deskundig advies. Zo kunnen we samen de ideale oplossing bepalen voor al uw festiviteiten! Met onze uitstekende service zorgen wij ervoor dat alles stipt, kwalitatief en proper afgeleverd wordt. Feestmaterialen ... Decoraties ... Catering, van BBQ tot Buffetten Muziek ... Animatie ...
meer info


Serveerschotel voor vis catering decoratie

Serveerschotel voor vis catering decoratie houten serveerplank voor vis met sierstukkenvraagprijs of aanvaardbaar bodaf te halen in zoersel of levering tegen meerprijs
meer info


vrijdag 19 november 2010

Foxy Fun - industrielaan 14 - 3730 hoeselt (Limburg) tel: +32(0)12-21.02.02 - mob: +32(0)477-46.39.88 Verhuur van tafels, stoelen, partytenten, borden, bestekken, glazen, luxe buffetspiegels, rode lopers enz... Eén aanspreekpunt voor jou feest ... Hiervoor moet je bij Foxy Fun zijn ... Wij regelen jou feest van A tot Z ... We staan steeds voor u klaar met deskundig advies. Zo kunnen we samen de ideale oplossing bepalen voor al uw festiviteiten! Met onze uitstekende service zorgen wij ervoor dat alles stipt, kwalitatief en proper afgeleverd wordt. Feestmaterialen ... Decoraties ... Catering, van BBQ tot Buffetten Muziek ... Animatie ...
meer info


Foxy Fun - industrielaan 14 - 3730 hoeselt (Limburg) tel: +32(0)12-21.02.02 - mob: +32(0)477-46.39.88 Verhuur van tafels, stoelen, partytenten, borden, bestekken, glazen, luxe buffetspiegels, rode lopers enz... Eén aanspreekpunt voor jou feest ... Hiervoor moet je bij Foxy Fun zijn ... Wij regelen jou feest van A tot Z ... We staan steeds voor u klaar met deskundig advies. Zo kunnen we samen de ideale oplossing bepalen voor al uw festiviteiten! Met onze uitstekende service zorgen wij ervoor dat alles stipt, kwalitatief en proper afgeleverd wordt. Feestmaterialen ... Decoraties ... Catering, van BBQ tot Buffetten Muziek ... Animatie ...
meer info


donderdag 18 november 2010

Zoek weekendwerk in de catering

Zoek werk voor in het weekend.

Liefst in de catering, heb wel een beetje ervaring.

Ben 44 jaar en woon te Lanklaar

meer info


Van Dobben en Catering Club verlengen contract ArenA'

Snackfabrikant Van Dobben en cateraar Catering Club hebben hun samenwerkingscontract in de Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall verlengd. Volgens de beide bedrijven is de samenwerking een 'daverend succes van publieksbeleving'. Van Dobben is sinds 1999 verbonden aan de Amsterdam ArenA, met Catering Club. Sindsdien is de afzet verviervoudigd en is het brootje Van Dobben Croquet de meest geconsumeerde snack.Catering Club ontwikkelde speciale apparatuur, waarin maar liefst 45 croquetten tegelijkertijd kunnen worden gebakken. De cateraar is sinds de opening van de ArenA verantwoordelijk voor 95 procent van de publiekscatering en ook voor de snackcounter van de Heineken Music Hall. donderdag 18 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Cateraars tekenen verklaring geletterdheid'

Twee Nederlandse cateraars, SAb Catering en ISS Nederland tekenen vandaag een intentieverklaring geletterdheid. Daarmee geven ze aan alles te willen doen om laaggeletterdheid in hun organisatie te bestrijden. Anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Van de Nederlandse beroepsbevolking is ongeveer zes procent laaggeletterd. Daar willen de twee organisaties nu wat aan doen.Ze grijpen het evenement 'het diner' aan om de intentieverklaring te tekenen. De lancering van de Leeslichtboeken valt op de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, een dubbele reden voor de bedrijven om deze dag te kiezen voor de intentieverklaring.Tijdens het evenement vragen onder andere televisiekok Rudolph van Veen en Joop Braakhekke aandacht voor het belang van de basisvaardigheden lezen en schrijven. donderdag 18 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Btw-verhoging nadelig voor evenementensector'

De voorgenomen btw-verhoging op podiumkunsten heeft zeer nadelige gevolgen voor de inkomsten van de commerciële evenementensector en daarmee ook voor de overheid. Dat concludeert onderzoeksbureau EIM woensdag na onderzoek onder leden van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM). Het gaat hierbij onder anderen om grote namen als Mojo Concerts, ID&T en Rocket. Volgens EIM verdwijnen er tussen 350 en negenhonderd banen in de evenementensector. De voorgestelde btw-verhoging zou een omzetverlies van 65 miljoen euro veroorzaken in de branche, zo staat in het onderzoek.Deze daling wordt verklaard, doordat het aantal bezoekers bij evenementen naar verwachting met 10 procent zal afnemen. Dat heeft gevolgen voor de verkoop van kaartjes, maar ook voor de horeca en de economische spin-off (bijvoorbeeld voor gemeenten), aldus het rapport.EIM verwacht dat buitenlandse artiesten Nederland minder of niet meer gaan aandoen, omdat in de ons omliggende landen het lage btw-tarief wel blijft bestaan. donderdag 18 november 2010, ANP, Inga Grievink '
meer info


Ambachtelijk gerookte en gezouten ham

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


dinsdag 16 november 2010

Een leuk feestje bij u thuis of op locatie ?? Frituurwagen huren, zonder zorgen en gesleur, wij komen tot aan uw deur!! Communie- verjaardag- huwelijksfeest enz... ? Laat het ons weten en wij maken een vrijblijvende prijsofferte. zie website. Bij ons kan u kiezen uit 3 formules :

1- Churros, dit is een heerlijke Mexicaanse zoete deegsnack (zie foto) met een saus naar keuze (chocolade of aardbei) De smaak komt in de buurt van smoutebollen.

2- Frietjes met vleessnacks.

3- Frietjes met vleessnacks en als nagerecht Churros.

Voor meer info en een prijsofferte : zie onze website www.senorchurros.be

frituur, verkoopwagen, frietjes, snacks, snackwagen, feestje, frieten, verjaardagsfeest, frikandel, frikadel, frituren, frietkraam, friettent, communie, kinderfeest, verjaardag, friet, feest, catering, mobiele frituur, frietkot, frietwagen, communiefeest, party, verjaardagsparty, babyborrel, huwelijksfeest, trouwfeest, babyborrel, geboortefeestje, scheidingsfeest, frituurwagen, lentefeest

meer info


Ben Scheffer kookt weer bij LaVie'

LaVie heeft maatregelen genomen om zichzelf weer als topcateraar op de kaart te zetten. Zo is Ben Scheffer weer aangetrokken als Chef. Scheffer zwaaide in de gloriejaren van LaVie ook de scepter in de keuken van de cateraar. Onder Scheffers' leiding werd LaVie ook al eens cateraar van het jaar. Gerard Kerkhoff is bezig met culinaire vernieuwingen en het bedenken en uitwerken van evenement-concepten.LaVie Catering werd overgenomen door Arts & Dennissen, een Brabants bedrijf. Arts & Dennissen opereert in Zuid-Gelderland, Brabant en Limburg. LaVie vooral in Gelderland en West-Nederland.Jos Dennissen zegt dat cliënten de voordelen van de overname snel zullen merken. Het Party Verhuur assortiment wordt samengebracht onder één dak. Beide bedrijven blijven naast elkaar bestaan.Meer La Vie: Ook tweede verdachte omkopingszaak vrij 'Gerard Kerkhoff heeft niets verkeerds gedaan' Cateringdirecteur weer vrij en maakt doorstart met zijn bedrijf Van omkoping verdachte cateraar langer in cel Belangrijke kandidaat voor doorstart van La Vie Cateringdirecteur in cel vanwege omkoopaffaire Partycateraar La Vie failliet verklaard La Vie catering zwaar in de problemen Partycateraar schiet eventbureau te hulp La Vie heeft primeur met Rally Experience Trend: partycateraars stappen in horeca Partycateraar gekroond tot prins carnaval Gerard Kerkhoff volgt failliete collega op bij NVEP dinsdag 16 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Recordaantal bezoekers bij Glow Eindhoven'

De vijfde editie van Glow heeft dit jaar een recordaantal bezoekers naar Eindhoven getrokken. Naar schatting 250.000 mensen bezochten van 6 tot en met 13 november het lichtfestival. Daarmee was de editie van dit jaar de succesvolste tot nu toe, liet organisator CityDynamiek dinsdag weten. Foto: Claus Langer via gloweindhoven.nl Ondanks het bij vlagen slechte herfstweer kwamen bezoekers van heinde en verre om de bijzondere lichtinstallaties in de binnenstad te bewonderen. Verscheidene gebouwen en objecten waren op een artistieke wijze uitgelicht.In 2009 trok het gratis toegankelijke festival 150.000 bezoekers. dinsdag 16 november 2010, ANP, Inga Grievink '
meer info


Twee cateraars voor gloednieuw Rotterdams theater'

LantarenVenster in Rotterdam heeft twee cateraars als preffered suppliers aangetrokken. Beiden uit 'het Rotterdamse'. Het pas onlangs opgerichte Ma Guise en het al langer bekende Van der Linde Catering + Evenementen. De vuurdoop is al geweest. De partijen hebben een tweejarige overeenkomst afgesloten. Ma Guise en Van der Linde zijn aangetrokken om de zakelijke evenementen van LantarenVenster te verzorgen. Het nieuwe Rotterdamse theater biedt een kwalitatief hoogstaand film- en muziekprogramma en een café-restaurant dat zeven dagen per week geopend is.De vuurdoop met een grote partij was al op woensdag 6 oktober. Toen werd het Jaardiner van de Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) gehouden. Op zaterdag 6 november werd LantarenVenster officieel geopend door Koningin Beatrix. OnderscheidendDe cateraars zijn happy met de 'koninklijke' locatie. 'De extra faciliteiten achter de schermen voor de cateraars, de techniek in de zalen in combinatie met de royale foyer, het uitzicht over de Rijnhaven en het interieur ontwerp zijn zeer onderscheidend in de markt', aldus Dennis Rens van Ma Guise.'Tijdens het galadiner van de Veneca kon je de enorme potentie van deze locatie al zien en voelen', aldus VanderLinde. En Ruben Cieremans van LantarenVenster over de keuze voor de cateraars. 'Uiteindelijk kiest de opdrachtgever welke cateringpartner het project daadwerkelijk mag uitvoeren. Dat beide partners betrokken zijn, bewijst de gezamenlijke inspanning om deze nieuwe locatie in de markt te positioneren.'Meer party- en eventcatering: Ben Scheffer kookt weer bij LaVie Recordaantal bezoekers bij Glow Eindhoven Zwarte Cross omzeilt hoog BTW-tarief 'Champions League van partycateraars' 'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent' Hutten nu toch echt de zorg in Sodexo catert Floriade 2012 Hutten gaat concurrentie aan met eventbureaus Nieuwe feestlocatie in Rotterdam: HAL4.1 Verkoop La Place en V&D afgerond dinsdag 16 november 2010 '
meer info


maandag 15 november 2010

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Boek 'Dossier Baantjer'

Boek

Boek ‘Dossier Baantjer’ : Alles wat u wilt weten over de tv-serie

Auteur: Peter Römer

Uitgegeven in 2003 bij De Fontein, Baarn

148 pagina’s

 

‘In ‘Dossier Baantjer’ laat Peter Römer, bedenker en producent van de zeer succesvolle tv-serie, de lezer kennismaken met de complete wereld van voor én achter de schermen bij Baantjer. Hoe verloopt een draaidag? Wat wordt er op zo’n dag gegeten? Wie huurt er een auto of een kameel, of koopt een pondje spijkers als dat plotseling nodig is? Hoe worden de beroemde lijken geworven? Bijna iedereen van de cast én crew komt aan het woord: acteurs, regisseurs, schrijvers, de casting director, het productieteam en niet te vergeten Appie Baantjer zelf. Ze vertellen over hun eigen aandeel in de serie, het belang van een goede catering, de vele postzakken fanmail, aangevuld met vele weetjes. Alles wordt geïllustreerd met vele foto’s en voorbeelden van callsheets, draaiboeken, plattegronden, scripts en fanmail. Tot slot vindt u een complete videografie, met daarin alle aflevering plus een korte inhoud. Kortom, een compleet en onmisbaar dossier. Met exclusieve, nooit gepubliceerde foto’s van cast en crew voor, tijdens en na het werk.’

 

Hoogste bod op dit moment: 5 euro

meer info


KLM serveert maaltijden Jonnie Boer'

Jonnie Boer ontwikkelt maaltijden voor de KLM World Business Class. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse Luchtvaartmaatschappij in zee gaat met een topkok. Eerder ging KLM al in zee met Margot Janse, Thorvald de Winter, Sergio Herman en El Harouchi. KLM zegt trots te zijn op de samenwerking met 'culinair hoogvlieger' Jonnie Boer. De samenwerking gaat in per een december. maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


'Terugval kaartverkoop door btw-verhoging''

De voorgenomen btw-verhoging van het kabinet-Rutte op kaarten voor podiumkunsten leidt tot een terugval in kaartverkoop van 13,5 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van onafhankelijk bureau APE in opdracht van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP), zo meldde VVTP-voorzitter Erwin van Lambaart zondag. Het bureau, dat de afgelopen jaren ook voor de overheid effecten van btw-veranderingen berekende, baseert zich op economische gedragsmodellen die aantonen wat bijvoorbeeld inflatie of prijsstijgingen voor effect op bestedingen hebben. ,,In combinatie met de effecten van de financiële crisis betekent dat in drie jaar tijd een terugloop van 30 procent in kaartverkoop´´, rekent hij voor. Eerder meldde de VVTP al dat de kaartverkoop in 2010 met 10 procent is gedaald. maandag 15 november 2010, Vivie Brandligt '
meer info


Weer onderdeel van Brinkers failliet'

De rechtbank heeft Brinkers Cakes & Desserts failliet verklaard. Het is al het derde bedrijfsonderdeel van Brinkers Food in vijf maanden dat ten onder is gegaan. Dat meldt zusterblad Bakkerswereld. Brinkers Cakes & Dessert leverde patisserie voor luchtvaartmaatschappijen. Of het faillisement gevolgen heeft voor meerdere bedrijfsonderdelen van Brinkers Food Group is onduidelijk. Brinkers bestaat uit ruim twintig vennootschappen.Belangrijke oorzaak van het faillissement is de uitbreiding van de productie met een productielocatie in Emmen in 2006, aldus Pieter Gunning, kantoorgenoot van de curator Henk Jan ter Waarbeek. 'Brinkers breidde uit terwijl de markt inkromp waardoor ze met een lange huurovereenkomst kwamen te zitten van een pand dat ze niet gebruikten.' maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Zwarte Cross omzeilt hoog BTW-tarief'

De organisatie van het Achterhoekse festival 'Zwarte Cross' heeft besloten om de voorverkoop van het festival te vervroegen. Op die manier krijgen bezoekers de kans een kaartje te kopen met een voordelig BTW-tarief. Het kabinet Rutte is van plan de BTW op entreekaarten van festivals te verhogen van zes naar negentien procent in 2011. 'Wij zien het niet zitten', zegt de organisatie. 'Festivals zijn toch al vaak veel te duur, dus hebben we besloten om in december te starten met de vooverkoop van alle kaarten en in november al de inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross te openen. Een eventuele BTW tariefverhoging van zes naar negentien procent in 2011 hoeft zo geen invloed te hebben op de portemonnee van onze bezoekers.'De constructie kan een hoop geld schelen. Op een campingkaart scheelt het al gauw ruim 21 euro als de BTW-verhoging daadwerkelijk doorgezet wordt.'Een dergelijk verschil kan een flinke aanslag zijn op de portemonnee en we hebben daarom ook alles in het werk gezet om in december te kunnen starten met de voorverkoop', zegt de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van de Zwarte Cross.De organisatie zegt het niet eens te zijn met de kabinetsplannen. Er is teveel onduidelijkheid. 'Is de Zwarte Cross nu sport (zes procent), muziek (negentien procent), stunts (zes of negentien procent), theater (negentien procent) literatuur (zes procent), of camping (negentien procent)? We vinden dit onoverzichtelijk en niet uit te leggen aan de bezoeker.' maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Horecaondernemers melden groei en krimp'

De nieuwe horeca-barometer is gepubliceerd, met een opvallende uitkomst. 29 procent van de ondernemers meldt een omzetplus in hun zaak. 39 procent van de ondernemers meldt een omzetdaling. Reden voor de omzetstijging noemen de ondernemers vaak veranderingen in het eigen bedrijf, bijvoorbeeld kwaliteit, promotie of het starten van een andere formule. De economische omstandigheden is volgens de ondernemers de zwarte piet als het gaat om omzetdaling.Grote horecabedrijven doen het over het algemeen beter qua omzet. In de dranken- en restaurantsector wordt verder een kleine omzetdaling waargenomen, terwijl de fastservice en hotelsector over het algemeen een plusje laat zien.De gemiddelde omzetontwikkeling in de drankensector was bijvoorbeeld -0,6 procent, terwijl dat in de fastservicesector +0,6 procent was. In de restaurantsector was dat -0,8 procent en in de hotelsector +2,9 procent.Over de gehele horecasector wordt een kleine plus genoteerd van 0,3 procent.Lees ook: Regio's Oost, Zuid en grote steden halen plus Horeca tornt niet aan prijzen ondanks crisis Ondernemers vinden te moeilijk goed personeel maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Regio's Oost, Zuid en grote steden halen plus'

In de grote steden, het Oosten en het Zuiden doet de horeca het relatief goed. Er wordt een omzetstijging waargenomen. In de rest van West en Noord-Nederland is een omzetdaling waar te nemen. De grote steden doen het qua omzet het best, met een omzetontwikkeling van 1,3 procent. De regio's Zuid en Oost volgen daarna, met respectievelijk 0,9 procent en 0,8 procent.Het Noorden en 'Rest West' hebben het beide lastig, met een omzetdaling van één procent.De top vijf met redenen waarom de omzet afneemt is volgens de ondernemers de economische crisis (37 procent) en de daarmee samenhangende afnemende gastenbestedingen (12 procent). Verder zijn veelgenoemde oorzaken de weersomstandigheden (dertien procent), het rookverbod (tien procent) en het afgenomen aantal toeristen.Deze cijfers komen uit de Horeca Barometer van Bedrijfschap Horeca en Catering.Lees ook: Ondernemers vinden te moeilijk goed personeel Horeca tornt niet aan prijzen ondanks crisis Horecaondernemers melden groei en krimp maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Horeca tornt niet aan prijzen ondanks crisis'

Uit de horecabarometer over het derde kwartaal blijkt dat horecaondernemers meestal niet aan de prijzen van hun producten tornen. Iets meer dan twee op de tien verhoogde de prijzen. Maar er werden wel maatregelen genomen om een hogere omzet te behalen. Hoewel slechts twee op de tien ondernemers de prijzen op de schop deed, werden er in de horecawereld wel andere maatregelen genomen. De meest genoemde maatregel is meer promotie, gevolgd door bezuinigen op het personeel.Opvallend is dat vooral de fastservicesector het middel promotie heeft ingezet. 43 procent van de ondernemers in die sector gaf aan dit instrument vaker ingezet te hebben. In de drankensector lag dit cijfer op 26 procent, en in restaurants en hotels op 33 procent.Andere middelen om de omzet op te schroeven zijn minder personeel, activiteiten of thema-avonden, bezuinigen op de inkoop en een nieuwe kaart. De meest opvallende en belangrijkste maatregel noemen ondernemers het bezuinigen op energie. Daar is 55 procent van alle ondernemers mee bezig.Cijfers komen uit de horecabarometer van het bedrijfschap Horeca en Catering.Lees ook: Regio's Oost, Zuid en grote steden halen plus Horecaondernemers melden groei en krimp Ondernemers vinden te moeilijk goed personeel maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


Ondernemers vinden te moeilijk goed personeel'

Ruim de helft van de horecaondernemers zegt moeite te hebben met het vinden van goed personeel. Dat blijkt uit de horecabarometer van 2010. Vooral in de restaurantsector blijkt het lastig te zijn om goed personeel te vinden. In de drankensector speelt het probleem minder. Ook fastservicebedrijven en hotels (respectievelijk 59 procent en 53 procent) zeggen moeite te hebben met het werven van goed personeel.Het gaat in 69 procent van de gevallen om bedienend personeel, maar bijna zes op de tien bedrijven zegt ook moeite te hebben met het vinden van goed keukenpersoneel.Lees ook: Horeca tornt niet aan prijzen ondanks crisis Regio's Oost, Zuid en grote steden halen plus Horecaondernemers melden groei en krimp maandag 15 november 2010, Inga Grievink '
meer info


zondag 14 november 2010

Operationele winst van Sodexo stijgt met 9,5 procent'

Het (gebroken) fiscale jaar 2009/2010 heeft voor Sodexo wereldwijd 3,9 procent aan extra inkomsten opgeleverd. Waaronder 2,5 procent organische groei. De operationele winst steeg zelfs met 9,5 procent. In Nederland bleek vooral bedrijfscatering te lijden onder de economisch mindere tijden. Het gebroken boekjaar 2009/2010 eindigde 31 augustus jl. en woensdag maakte Sodexo in Parijs bij monde van voorzitter Pierre Bellon en CEO Michel Landel de cijfers bekend. De inkomsten stegen wereldwijd van 14,7 naar 15,3 miljard euro (+ 3,9%). De operationele winst nam met 9,5 procent toe van 746 tot 771 miljoen euro. In Continental Europe (waartoe Nederland behoort) stegen de inkomsten 4,3 procent tot 5,3 miljard euro. Hier was de organische groei 1,7 procent. De operationele winst bedroeg 233 miljoen euro, een forse stijging van 50 miljoen euro ofwel 27 procent. Het concern maakt geen cijfers bekend over de landen an sich. Maar uit betrouwbare bron weet Misset Catering te melden dat Sodexo in Nederland in totale cateringomzet (in bedrijven, scholen en zorg) 1,6 procent minder draaide dan het jaar ervoor. Vooral bedrijfscatering (-5%) zou zijn afgenomen.Voor het fiscale jaar 2010/2011 verwacht Sodexo wereldwijd een grotere organische groei dan afgelopen jaar, drie tot vier procent tegen 2,5 procent in 2009/2010. De operationele winst wordt iets hoger (+ 0,5%) ingeschat als afgelopen boekjaar. Sodexo catert Floriade 2012 Sodexo helpt hulpverleners mijnramp Chili Sodexo pakt Fairtrade-prijs Sodexo wint duurzame catering Award 'Vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants moet groter' Ruim tweeduizend bedrijven doen mee aan Fairtrade@Work Sodexo aan de slag in gloednieuw ziekenhuis Sodexo helpt vastgelopen jeugd arbeidsmarkt op Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden donderdag 11 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


'Champions League van partycateraars''

Op dinsdag 1 februari 2011 wordt in het MECC Maastricht het eerste BeNeLux Party Caterers Congress georganiseerd. Dat staat in het teken van 'Hospitality in Sports; The Champions League'. Diverse internationale sprekers zullen de deelnemers meenemen in de wereld van de organisatie van grote internationale sportevenementen, zoals bijvoor-beeld de FIFA World Cup, en inzicht geven in de bouw van nieuwe sportlocaties en de belangrijke keuzes die vooraf moeten worden gemaakt op het gebied van hospitality.Het BeNeLux Party Caterer Congress is georganiseerd door de European Party Caterer Association. Eigenlijk de Champions League van grotere partycateraars in Europa. Het congres is bedoeld voor directeur/eigenaren en operationeel managers in middelgrote en grote partycateringbedrijven uit Nederland, België, Luxemburg en NordRhein-Westfalen. Het congres vindt plaats in het MECC Maastricht tegelijk met de EFFF en BBB Horecavakbeurs.Meer party- en eventcatering: Foodlab komt met 'De Librije op Reis' 'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent' Hutten nu toch echt de zorg in Sodexo catert Floriade 2012 Hutten gaat concurrentie aan met eventbureaus Nieuwe feestlocatie in Rotterdam: HAL4.1 Verkoop La Place en V&D afgerond Ook tweede verdachte omkopingszaak vrij 'Gerard Kerkhoff heeft niets verkeerds gedaan' Cateringdirecteur weer vrij en maakt doorstart met zijn bedrijf Van omkoping verdachte cateraar langer in cel donderdag 11 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Kadaster en Eurest sluiten vijfjarig contract'

Eurest Services gaat de catering doen bij alle locaties van het Kadaster. Eurest scoorde in het beoordelingsproces op alle fronten de maximale score. Frank Werndly, projectleider bij het Kadaster: 'We zochten voor al onze kantoren één dienstverlener die alle facilitaire diensten kon uitvoeren. Eurest Services kwam als beste uit het tenderproces.'Naast de catering, gaat Eurest ook de schoonmaak, beveiliging, receptie en vending uitvoeren. Het gaat om alle locaties van het Kadaster, in Groningen, Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en twee in Apeldoorn.Eurest is onderdeel van Compass Group. In Nederland is het bedrijf bekend vanwege haar food- en support services aan bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, scholen en organisaties. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest, Eurest Services en Medirest. donderdag 11 november 2010, Inga Grievink '
meer info


'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent''

Organisatiebureau All Events Group zegt dat er een grote groei is in aanvragen van kerstborrels buiten de deur. Ten opzichte van vorig jaar is er een groei van 22 procent. Volgens de organisatie heeft het bedrijfsrestaurant een te duf imago. Hoewel er de afgelopen jaren niet veel bijzonders gedaan werd, pakken de bedrijven nu de economie weer aantrekt, alles uit de kast.Robin Hensen, manager van All Events Group: 'Van slechts een biertje en bitterbal is steeds minder sprake. Mensen willen iets unieks; iets waar medewerkers nog weken over napraten bij de koffieautomaat.', zegt hij tegen website highprofile.nl.Volgens de organisatie zijn vooral feesten en borrels met de nodige glitter en glamour in trek. De tijd van kerstkransjes met warme chocolademelk in een bedrijfskantine is daarmee officieel voorbij. donderdag 11 november 2010, Highprofile.nl, Inga Grievink '
meer info


Albron en Spaarne delen verantwoordelijkheid'

Albron en het Spaarne Ziekenhuis hebben een bijzondere afspraak gemaakt. Het personeelsrestaurant en restaurant voor bezoekers krijgen een volledige make-over, en beide partijen worden samen verantwoordelijk voor het resultaat. Het restaurant voor bezoekers en patiënten in het Spaarne Ziekenhuis krijgen een make-over en ook het personeelsrestaurant wordt volledig verbouwd. Dat hebben Albron en het ziekenhuis samen afgesproken.Albron verzorgt het eten en drinken binnen het Spaarne Ziekenhuis al 29 jaar lang, bij zowel het personeelsrestaurant als het restaurant voor de bezokers. Door de nieuwe samenwerkingsovereenkomst zijn de beide partijen nu samen verantwoordelijk voor de horecavoorzieningen.Het Spaarne Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis in Nederland dat een samenwerking aangaat met een horecapartner waarbij beide partijen dezelfde verantwoordelijkheid dragen voor het resultaat. donderdag 11 november 2010, Hoofddorpse Courant, Inga Grievink '
meer info


SAB serveert 25.000 'toekomstlunches''

Op de Dag van de duurzaamheid, donderdag 11 november, serveert SAB Catering aan 25.000 bezoekers van haar ruim 280 bedrijfsrestaurants een 'Lunch van de Toekomst'. Ook introduceert de cateraar haar nieuwe magazine SAB Duurzaam. Duurzaamheid wordt gezien als een belangrijke poot van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de nieuwe editie van Misset Catering geeft directeur Hans van Heel aan dat 'zijn' SAB Catering al 'mvo-proof is sinds de oprichting in 1954'. SAB werd in dat jaar namelijk opgericht en staat voor Stichting Alcoholvrije Bedrijven. De maatschappelijke doelstelling was en is (al is het minder dan bij de oprichting) om alcoholmisbruik te voorkomen. Mvo zit SAB dan ook in het bloed, aldus Van Heel. Een logisch vervolg is de deelname aan de Dag van de Duurzaamheid. De lunch van de toekomst die donderdag geserveerd wordt aan 25.000 lunchgasten is samengesteld uit duurzame en biologische producten.Er wordt onder meer geserveerd: biologische tomatensoep, een warm vegetarisch lunchgerecht (toast met mozzarella, tomaat en pesto) en een sandwich 'nieuwe paling'. De 'nieuwe paling' is een alternatief voor de ernstig bedreigde paling, dat met 95 procent is afgenomen. De nieuwe paling is bij SAB op de 11e van de 11e namelijk een makreelsalade. Met het vegetarische lunchgerecht draagt SAB volgens eigen zeggen bij aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen dat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de productie van vlees.In alle bedrijfsrestaurants van SAB zijn ook posters opgehangen om aandacht te vragen voor duurzame catering. Het nieuwe magazine SAB Duurzaam onderstreept nog eens de duurzame aspiraties van de cateraar uit Zwanenburg. Meer SAB: Sodexo wint duurzame catering Award SAB én haar lunchgasten sponsoren Opkikker Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB WK-koorts heeft nog niet toegeslagen SAB Catering verzorgt lunch voor 375 stemlokalen Linda de Mol complimenteert SAB Catering Cateringdirecteur transformeert tot podiumbeest Branchetoppers: 'Crisis tweede helft 2010 over hoogtepunt' Staande ovatie voor personeel tijdens Veneca-diner Nationale Dag van Cateringmedewerker afgeslankt donderdag 11 november 2010 '
meer info


'Maar één speciale dag doet de cateringmedewerker tekort''

Donderdag 18 november is de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, georganiseerd door branchevereniging Veneca. Niet ieder lid doet mee, maar er doen ook juist niet-leden mee. Die hebben ook kritiek op de huidige opzet van het initiatief. Dat blijkt uit een rondvraag van Misset Catering onder bedrijfscateraars. Een kleinere speler als Leo op het werk! heeft zich niet aangesloten bij te doen aan de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, die vorig jaar al in afgeslankte vorm verder ging.'Eén dag in het jaar zou geen recht doen aan onze teamleden die elke dag met plezier en passie de hardwerkende BV Nederland van een heerlijke lunch voorziet. Wij hebben er voor gekozen om vier maal per jaar onze mensen in het zonnetje te zetten.' BoodschappentasVan Ee legt uit hoe: 'Onze teamleden komen, elk kwartaal, in aanmerking voor een boodschappentas ter waarde van 25 euro.' Die is voor diegene die het best scoort op gast- en servicegerichtheid, persoonlijke verzorging en het naleven van de voedselveiligheid en administratieve richtlijnen.'Net als in de horeca wordt de waardering voor de teamleden snel duidelijk. Doe je net dat stapje extra, maak je net dat verschil dan wordt je elk kwartaal gewaardeerd. Zo hoort dat te zijn!', aldus Van Ee.VraagtekensVan Ee zet vraagtekens bij de huidige opzet van 'De Dag'. 'Alle begrip voor de aanpak, al is deze vanuit een traditionele en landelijke gedachte opgezet. Maar of alle medewerk(st)ers ook bereikt zullen worden betwijfel ik.'Volgens Van Ee moet er een 'echt gebaar' worden gemaakt naar cateringmedewerkers. 'Zij verdienen een passende waardering die hoort bij een dienstverlenende functie, vergelijk als in de horeca. Daar geven we toch ook een tip als we tevreden zijn over de service!' Te laatEen ander niet bij de Veneca aangesloten bedrijfscateraar doet wel mee, Van Lier. 'Dat doen wij al jaren', meldt directeur Rijnie Trip. 'Dit jaar krijgen onze medewerkers een mok met daarop de kreet: Catering Kanjer.'Ook wordt gevraagd op 18 november een speciale poster op te hangen. Trip heeft wel kritiek op organisator Veneca: 'Pas onlangs heeft die op haar site promotiemateriaal gezet. Wij hadden zelf al promomateriaal ontwikkeld.'AandachtDe branchevereniging promoot de dag verder met radiospots en bedankkaartjes die bezoekers van een personeelsrestaurant aan het cateringpersoneel kunnen geven. Trip: 'De radiospotjes zijn oké en de kaartjes ontvangen wij niet omdat wij geen Veneca-lid zijn. Die kaartjes zijn een leuk initiatief, maar ook hiervoor geldt: vroeger ontwikkelen.' Directeur Carla van Lingen van Vitam Catering, ook geen Veneca-lid: 'De spotjes en de kaartjes zijn wellicht meer een manier om aandacht voor de dag te vragen en gasten en klanten aan te moedigen een initiatief te nemen.'Vitam doet niet actief mee. 'Maar we laten het ook niet ongemerkt voorbij gaan. Onze medewerkers krijgen meestal een kleine verrassing. Uiteindelijk gaat het om persoonlijke aandacht op het juiste moment. Dat is wat verbindt en dat kun je niet in één dag verenigen.' Andere medewerkers Niet alle leden van de branchevereniging doen mee, zoals Appèl. 'We hebben vorig jaar besloten om niet meer actief aan deze dag deel te nemen. Wij hebben niet alleen medewerkers in de catering werken maar ook in andere dienstverlenende beroepen. Omdat Appèl daarin geen onderscheid wil maken hebben wij één dag in het leven geroepen waarbij alle medewerkers in het zonnetje worden gezet', aldus Ellen Jansen van Appèl.Bij een ander Veneca-lid, Compass, staan ook álle medewerkers in het zonnetje, zegt communicatiemanager Manon de Bood. 'Niet alleen onze cateringmedewerkers, maar ook de schoonmaak-, receptie- en andere medewerkers. Zij ontvangen deze dag een cadeautje. Wij vinden het heel belangrijk om onze medewerkers in het middelpunt te plaatsen. Dat doen wij niet alleen op deze dag, maar wij organiseren bijvoorbeeld ook een jubilarissendag. Alle collega's die 12,5, 25 of 40 jaar bij ons in dienst zijn, staan op die dag centraal. En natuurlijk zijn onze medewerkers niet alleen op deze speciale dagen belangrijk voor ons: wij realiseren ons goed dat wij niet zonder hen kunnen.'Taart etenVeneca-lid Albron neemt actief deel. 'We sturen onze collega's net als vorig jaar een leuke attentie. Daarnaast wordt het cateringteam op het hoofdkantoor in het zonnetje gezet met bloemen en taart eten met directieleden), dat doen we ook ieder jaar. Daarnaast gaan we ook op onze website een oproep plaatsen aan consumenten om vooral hun cateringdames en '€"heren een extra schouderklopje te geven op deze dag.'Ook ISS Catering Services heeft, 'zoals ieder jaar', een presentje klaar voor al haar medewerkers. 'Ook in deze tijden. Het presentje symboliseert de belangrijkheid van onze medewerkers voor de dienstverlening aan onze klanten en voor ons als organisatie. Het zijn tenslotte de cateringmedewerkers die, dag in dag uit, onze dienstverlening naar de klant uitdragen!', vertelt directeur Marten Poels enthousiast.'Twee miljoen stukjes liefde'Veneca vraagt ook via een persbericht om aandacht. 'Eten is liefde en dat vieren we op donderdag 18 november 2010. Directieleden in de keuken, een explosie van liefde op de werkvloer en een eet-drink-doe-streek-agenda gemaakt door cateringmedewerkers uit alle provincies', is te lezen. Volgens de branchevereniging geven dagelijks ruim 17.000 cateringmedewerkers 'twee miljoen stukjes liefde in de vorm van een maaltijd aan hun gasten. Op de zevende Nationale Dag van de Cateringmedewerker krijgen ze een extra stukje liefde terug'.Meer Veneca: Veneca reikt nu Talent Award uit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid CBS: 'Wij passen onze methodiek niet aan' Veneca: 'Bestedingen basislunch nauwelijks gestegen' Ondanks campagne, minder jongeren in contractcatering Contractcateraars willen af van onbeperkte aansprakelijkheid Veneca-cateraars lijden vier procent omzetverlies Veneca lanceert digitale aanbestedingshulp Rijnierse: 'Zet catering-medewerker in het zonnetje' Rijnierse nog eens drie jaar voorzitter Veneca donderdag 11 november 2010 '
meer info


zaterdag 13 november 2010

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Ambachtelijk gerookte en gezouten ham

Ambachtelijk gerookte en gezouten ham ambachtelijk bereide boereham gerookt of gezouten huisbereid en op natuurlijke wijze gedroogd te koop bij slagerij - traiteur - catering Desanghere - Veldegem West - Vlaanderen - tel: 050/27.72.53
meer info


Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië)

Takis-Sophie (Griekenland, Thessalië) Land: GriekenlandStreek: ThessaliëHuurprijs: 280 € tot 490 € per weekHet Takis – Sophie complex biedt een reeks van self-catering vakantieverblijven, alle voorzien van airco en een eigen balkon met zicht op zee of op de tuin.1. villa met 2 verdiepingen, bestaande uit 3 accommodaties die samen of afzonderlijk kunnen gehuurd worden met een maximum aantal van 6-9 personen (6 volwassenen en 3 kinderen).Boven – 1 grote slaapkamer met dubbel bed en terras met zicht op zee, keukenhoek met slaapzetel en zolder voor 2 personen, badkamer met douche en een bijkomende veranda met zeezicht.Beneden – 2 studio's met eenpersoonsbedden, keukenhoek, badkamer (waarvan 1 met bad) en terras met zicht op zee.2. appartement met 2 afzonderlijke slaapkamers, keuken, badkamer, veranda en eigen tuin met zicht op de olijfboomgaard en de bergen. Geschikt voor 5 personen.3. appartement met 1 grote slaapkamer, woonkamer met 2 slaapzetels, keuken, badkamer en veranda met zeezicht. Geschikt voor 5 personen.4. appartement met 1 kleine slaapkamer, woonkamer met slaapzetel, keuken, badkamer en ruime veranda met zeezicht. Geschikt voor 3 personen.5. Studio's met tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden en bijkomend 1 of 2 slaapzetels, keuken, badkamer en balkon.6. Gastenkamers met 2 eenpersoonsbedden, badkamer en balkon.Takis – Sophie is gelegen in de baai van Skopelos stad en de haven, met een prachtig uitzicht op beide. Een auto huren is niet nodig, op kleine wandelafstand ligt de stad met bars, cafés, restaurants en winkels, evenals een busstation.Alle vakantieverblijven hebben een eigen inkom en kunnen gebruik maken van het zwembad en het tennisterrein, allebei aanwezig in de prachtige tuin van het domein.Een van de studio's is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.Skopelos stad ligt op een kleine 10 minuten wandelen en heeft bus- en taxi faciliteiten wanneer u interesse zou hebben om het eiland verder te verkennen. Het huren van een wagen is eveneens mogelijk.Skopelos is een gezellige, pittoreske stad met een ontspannen sfeer, gekenmerkt door geplaveide straten en een mix van traditionele winkeltjes en tavernas. Het is een waar plezier om door deze stad te flaneren, of u nu op zoek bent naar een souvenir of op gewoon op verkenning gaat. Er zijn talrijke zitplaatsen langsheen het water of 'paralia' waar u van het uitzicht kan genieten of de wereld aan u kan laten voorbij gaan.Meer foto's, info en prijzen op onze website.Website: www.home-xp.com/takis-sophie
meer info


Frituurwagen Het Frietkot

Frituurwagen Het Frietkot

Welkom op de site van Het Frietkot.Wij komen op uw verzoek, uw feest van A tot Z verzorgen wat betreft de catering! Onze menuutjes zijn uitgebreid en totaal aanpasbaar aan uw wensen! Het frietkot wil een alternatief zijn voor de traditionele traiteur en BBQ. Wij maken gebruik van de beste snacks, broodjes en vers gesneden friet, en dit allemaal tegen een budgetvriendelijke prijs. Wij verzekeren u tevens ook een snelle en vlotte bediening die zeker een succes is bij uw gasten.Hopelijk tot binnenkort, smakelijk!

meer info


donderdag 11 november 2010

Traiteur-Catering 'T Vliegend Fornuis

Traiteur-Catering

Voor ieders budget.

Kleine en grote partijen.

Bezoek onze website voor meer informatie.

Vriendelijke groet.

meer info


Frituurwagen Het Frietkot

Frituurwagen Het Frietkot

Welkom op de site van Het Frietkot.Wij komen op uw verzoek, uw feest van A tot Z verzorgen wat betreft de catering! Onze menuutjes zijn uitgebreid en totaal aanpasbaar aan uw wensen! Het frietkot wil een alternatief zijn voor de traditionele traiteur en BBQ. Wij maken gebruik van de beste snacks, broodjes en vers gesneden friet, en dit allemaal tegen een budgetvriendelijke prijs. Wij verzekeren u tevens ook een snelle en vlotte bediening die zeker een succes is bij uw gasten.Hopelijk tot binnenkort, smakelijk!

meer info


Operationele winst van Sodexo stijgt met 9,5 procent'

Het (gebroken) fiscale jaar 2009/2010 heeft voor Sodexo wereldwijd 3,9 procent aan extra inkomsten opgeleverd. Waaronder 2,5 procent organische groei. De operationele winst steeg zelfs met 9,5 procent. In Nederland bleek vooral bedrijfscatering te lijden onder de economisch mindere tijden. Het gebroken boekjaar 2009/2010 eindigde 31 augustus jl. en woensdag maakte Sodexo in Parijs bij monde van voorzitter Pierre Bellon en CEO Michel Landel de cijfers bekend. De inkomsten stegen wereldwijd van 14,7 naar 15,3 miljard euro (+ 3,9%). De operationele winst nam met 9,5 procent toe van 746 tot 771 miljoen euro. In Continental Europe (waartoe Nederland behoort) stegen de inkomsten 4,3 procent tot 5,3 miljard euro. Hier was de organische groei 1,7 procent. De operationele winst bedroeg 233 miljoen euro, een forse stijging van 50 miljoen euro ofwel 27 procent. Het concern maakt geen cijfers bekend over de landen an sich. Maar uit betrouwbare bron weet Misset Catering te melden dat Sodexo in Nederland in totale cateringomzet (in bedrijven, scholen en zorg) 1,6 procent minder draaide dan het jaar ervoor. Vooral bedrijfscatering (-5%) zou zijn afgenomen.Voor het fiscale jaar 2010/2011 verwacht Sodexo wereldwijd een grotere organische groei dan afgelopen jaar, drie tot vier procent tegen 2,5 procent in 2009/2010. De operationele winst wordt iets hoger (+ 0,5%) ingeschat als afgelopen boekjaar. Sodexo catert Floriade 2012 Sodexo helpt hulpverleners mijnramp Chili Sodexo pakt Fairtrade-prijs Sodexo wint duurzame catering Award 'Vegetarisch aanbod in bedrijfsrestaurants moet groter' Ruim tweeduizend bedrijven doen mee aan Fairtrade@Work Sodexo aan de slag in gloednieuw ziekenhuis Sodexo helpt vastgelopen jeugd arbeidsmarkt op Samenwerking Sodexo remote sites en Planon Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden donderdag 11 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Kadaster en Eurest sluiten vijfjarig contract'

Eurest Services gaat de catering doen bij alle locaties van het Kadaster. Eurest scoorde in het beoordelingsproces op alle fronten de maximale score. Frank Werndly, projectleider bij het Kadaster: 'We zochten voor al onze kantoren één dienstverlener die alle facilitaire diensten kon uitvoeren. Eurest Services kwam als beste uit het tenderproces.'Naast de catering, gaat Eurest ook de schoonmaak, beveiliging, receptie en vending uitvoeren. Het gaat om alle locaties van het Kadaster, in Groningen, Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en twee in Apeldoorn.Eurest is onderdeel van Compass Group. In Nederland is het bedrijf bekend vanwege haar food- en support services aan bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, scholen en organisaties. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest, Eurest Services en Medirest. donderdag 11 november 2010, Inga Grievink '
meer info


'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent''

Organisatiebureau All Events Group zegt dat er een grote groei is in aanvragen van kerstborrels buiten de deur. Ten opzichte van vorig jaar is er een groei van 22 procent. Volgens de organisatie heeft het bedrijfsrestaurant een te duf imago. Hoewel er de afgelopen jaren niet veel bijzonders gedaan werd, pakken de bedrijven nu de economie weer aantrekt, alles uit de kast.Robin Hensen, manager van All Events Group: 'Van slechts een biertje en bitterbal is steeds minder sprake. Mensen willen iets unieks; iets waar medewerkers nog weken over napraten bij de koffieautomaat.', zegt hij tegen website highprofile.nl.Volgens de organisatie zijn vooral feesten en borrels met de nodige glitter en glamour in trek. De tijd van kerstkransjes met warme chocolademelk in een bedrijfskantine is daarmee officieel voorbij. donderdag 11 november 2010, Highprofile.nl, Inga Grievink '
meer info


Albron en Spaarne delen verantwoordelijkheid'

Albron en het Spaarne Ziekenhuis hebben een bijzondere afspraak gemaakt. Het personeelsrestaurant en restaurant voor bezoekers krijgen een volledige make-over, en beide partijen worden samen verantwoordelijk voor het resultaat. Het restaurant voor bezoekers en patiënten in het Spaarne Ziekenhuis krijgen een make-over en ook het personeelsrestaurant wordt volledig verbouwd. Dat hebben Albron en het ziekenhuis samen afgesproken.Albron verzorgt het eten en drinken binnen het Spaarne Ziekenhuis al 29 jaar lang, bij zowel het personeelsrestaurant als het restaurant voor de bezokers. Door de nieuwe samenwerkingsovereenkomst zijn de beide partijen nu samen verantwoordelijk voor de horecavoorzieningen.Het Spaarne Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis in Nederland dat een samenwerking aangaat met een horecapartner waarbij beide partijen dezelfde verantwoordelijkheid dragen voor het resultaat. donderdag 11 november 2010, Hoofddorpse Courant, Inga Grievink '
meer info


SAB serveert 25.000 'toekomstlunches''

Op de Dag van de duurzaamheid, donderdag 11 november, serveert SAB Catering aan 25.000 bezoekers van haar ruim 280 bedrijfsrestaurants een 'Lunch van de Toekomst'. Ook introduceert de cateraar haar nieuwe magazine SAB Duurzaam. Duurzaamheid wordt gezien als een belangrijke poot van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de nieuwe editie van Misset Catering geeft directeur Hans van Heel aan dat 'zijn' SAB Catering al 'mvo-proof is sinds de oprichting in 1954'. SAB werd in dat jaar namelijk opgericht en staat voor Stichting Alcoholvrije Bedrijven. De maatschappelijke doelstelling was en is (al is het minder dan bij de oprichting) om alcoholmisbruik te voorkomen. Mvo zit SAB dan ook in het bloed, aldus Van Heel. Een logisch vervolg is de deelname aan de Dag van de Duurzaamheid. De lunch van de toekomst die donderdag geserveerd wordt aan 25.000 lunchgasten is samengesteld uit duurzame en biologische producten.Er wordt onder meer geserveerd: biologische tomatensoep, een warm vegetarisch lunchgerecht (toast met mozzarella, tomaat en pesto) en een sandwich 'nieuwe paling'. De 'nieuwe paling' is een alternatief voor de ernstig bedreigde paling, dat met 95 procent is afgenomen. De nieuwe paling is bij SAB op de 11e van de 11e namelijk een makreelsalade. Met het vegetarische lunchgerecht draagt SAB volgens eigen zeggen bij aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen dat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de productie van vlees.In alle bedrijfsrestaurants van SAB zijn ook posters opgehangen om aandacht te vragen voor duurzame catering. Het nieuwe magazine SAB Duurzaam onderstreept nog eens de duurzame aspiraties van de cateraar uit Zwanenburg. Meer SAB: Sodexo wint duurzame catering Award SAB én haar lunchgasten sponsoren Opkikker Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB WK-koorts heeft nog niet toegeslagen SAB Catering verzorgt lunch voor 375 stemlokalen Linda de Mol complimenteert SAB Catering Cateringdirecteur transformeert tot podiumbeest Branchetoppers: 'Crisis tweede helft 2010 over hoogtepunt' Staande ovatie voor personeel tijdens Veneca-diner Nationale Dag van Cateringmedewerker afgeslankt donderdag 11 november 2010 '
meer info


'Champions League van partycateraars''

Op dinsdag 1 februari 2011 wordt in het MECC Maastricht het eerste BeNeLux Party Caterers Congress georganiseerd. Dat staat in het teken van 'Hospitality in Sports; The Champions League'. Diverse internationale sprekers zullen de deelnemers meenemen in de wereld van de organisatie van grote internationale sportevenementen, zoals bijvoor-beeld de FIFA World Cup, en inzicht geven in de bouw van nieuwe sportlocaties en de belangrijke keuzes die vooraf moeten worden gemaakt op het gebied van hospitality.Het BeNeLux Party Caterer Congress is georganiseerd door de European Party Caterer Association. Eigenlijk de Champions League van grotere partycateraars in Europa. Het congres is bedoeld voor directeur/eigenaren en operationeel managers in middelgrote en grote partycateringbedrijven uit Nederland, België, Luxemburg en NordRhein-Westfalen. Het congres vindt plaats in het MECC Maastricht tegelijk met de EFFF en BBB Horecavakbeurs.Meer party- en eventcatering: Foodlab komt met 'De Librije op Reis' 'Toename borrels buiten bedrijf met 22 procent' Hutten nu toch echt de zorg in Sodexo catert Floriade 2012 Hutten gaat concurrentie aan met eventbureaus Nieuwe feestlocatie in Rotterdam: HAL4.1 Verkoop La Place en V&D afgerond Ook tweede verdachte omkopingszaak vrij 'Gerard Kerkhoff heeft niets verkeerds gedaan' Cateringdirecteur weer vrij en maakt doorstart met zijn bedrijf Van omkoping verdachte cateraar langer in cel donderdag 11 november 2010, Hans Schmeinck '
meer info


'Maar één speciale dag doet de cateringmedewerker tekort''

Donderdag 18 november is de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, georganiseerd door branchevereniging Veneca. Niet ieder lid doet mee, maar er doen ook juist niet-leden mee. Die hebben ook kritiek op de huidige opzet van het initiatief. Dat blijkt uit een rondvraag van Misset Catering onder bedrijfscateraars. Een kleinere speler als Leo op het werk! heeft zich niet aangesloten bij te doen aan de Nationale Dag van de Cateringmedewerker, die vorig jaar al in afgeslankte vorm verder ging.'Eén dag in het jaar zou geen recht doen aan onze teamleden die elke dag met plezier en passie de hardwerkende BV Nederland van een heerlijke lunch voorziet. Wij hebben er voor gekozen om vier maal per jaar onze mensen in het zonnetje te zetten.' BoodschappentasVan Ee legt uit hoe: 'Onze teamleden komen, elk kwartaal, in aanmerking voor een boodschappentas ter waarde van 25 euro.' Die is voor diegene die het best scoort op gast- en servicegerichtheid, persoonlijke verzorging en het naleven van de voedselveiligheid en administratieve richtlijnen.'Net als in de horeca wordt de waardering voor de teamleden snel duidelijk. Doe je net dat stapje extra, maak je net dat verschil dan wordt je elk kwartaal gewaardeerd. Zo hoort dat te zijn!', aldus Van Ee.VraagtekensVan Ee zet vraagtekens bij de huidige opzet van 'De Dag'. 'Alle begrip voor de aanpak, al is deze vanuit een traditionele en landelijke gedachte opgezet. Maar of alle medewerk(st)ers ook bereikt zullen worden betwijfel ik.'Volgens Van Ee moet er een 'echt gebaar' worden gemaakt naar cateringmedewerkers. 'Zij verdienen een passende waardering die hoort bij een dienstverlenende functie, vergelijk als in de horeca. Daar geven we toch ook een tip als we tevreden zijn over de service!' Te laatEen ander niet bij de Veneca aangesloten bedrijfscateraar doet wel mee, Van Lier. 'Dat doen wij al jaren', meldt directeur Rijnie Trip. 'Dit jaar krijgen onze medewerkers een mok met daarop de kreet: Catering Kanjer.'Ook wordt gevraagd op 18 november een speciale poster op te hangen. Trip heeft wel kritiek op organisator Veneca: 'Pas onlangs heeft die op haar site promotiemateriaal gezet. Wij hadden zelf al promomateriaal ontwikkeld.'AandachtDe branchevereniging promoot de dag verder met radiospots en bedankkaartjes die bezoekers van een personeelsrestaurant aan het cateringpersoneel kunnen geven. Trip: 'De radiospotjes zijn oké en de kaartjes ontvangen wij niet omdat wij geen Veneca-lid zijn. Die kaartjes zijn een leuk initiatief, maar ook hiervoor geldt: vroeger ontwikkelen.' Directeur Carla van Lingen van Vitam Catering, ook geen Veneca-lid: 'De spotjes en de kaartjes zijn wellicht meer een manier om aandacht voor de dag te vragen en gasten en klanten aan te moedigen een initiatief te nemen.'Vitam doet niet actief mee. 'Maar we laten het ook niet ongemerkt voorbij gaan. Onze medewerkers krijgen meestal een kleine verrassing. Uiteindelijk gaat het om persoonlijke aandacht op het juiste moment. Dat is wat verbindt en dat kun je niet in één dag verenigen.' Andere medewerkers Niet alle leden van de branchevereniging doen mee, zoals Appèl. 'We hebben vorig jaar besloten om niet meer actief aan deze dag deel te nemen. Wij hebben niet alleen medewerkers in de catering werken maar ook in andere dienstverlenende beroepen. Omdat Appèl daarin geen onderscheid wil maken hebben wij één dag in het leven geroepen waarbij alle medewerkers in het zonnetje worden gezet', aldus Ellen Jansen van Appèl.Bij een ander Veneca-lid, Compass, staan ook álle medewerkers in het zonnetje, zegt communicatiemanager Manon de Bood. 'Niet alleen onze cateringmedewerkers, maar ook de schoonmaak-, receptie- en andere medewerkers. Zij ontvangen deze dag een cadeautje. Wij vinden het heel belangrijk om onze medewerkers in het middelpunt te plaatsen. Dat doen wij niet alleen op deze dag, maar wij organiseren bijvoorbeeld ook een jubilarissendag. Alle collega's die 12,5, 25 of 40 jaar bij ons in dienst zijn, staan op die dag centraal. En natuurlijk zijn onze medewerkers niet alleen op deze speciale dagen belangrijk voor ons: wij realiseren ons goed dat wij niet zonder hen kunnen.'Taart etenVeneca-lid Albron neemt actief deel. 'We sturen onze collega's net als vorig jaar een leuke attentie. Daarnaast wordt het cateringteam op het hoofdkantoor in het zonnetje gezet met bloemen en taart eten met directieleden), dat doen we ook ieder jaar. Daarnaast gaan we ook op onze website een oproep plaatsen aan consumenten om vooral hun cateringdames en '€"heren een extra schouderklopje te geven op deze dag.'Ook ISS Catering Services heeft, 'zoals ieder jaar', een presentje klaar voor al haar medewerkers. 'Ook in deze tijden. Het presentje symboliseert de belangrijkheid van onze medewerkers voor de dienstverlening aan onze klanten en voor ons als organisatie. Het zijn tenslotte de cateringmedewerkers die, dag in dag uit, onze dienstverlening naar de klant uitdragen!', vertelt directeur Marten Poels enthousiast.'Twee miljoen stukjes liefde'Veneca vraagt ook via een persbericht om aandacht. 'Eten is liefde en dat vieren we op donderdag 18 november 2010. Directieleden in de keuken, een explosie van liefde op de werkvloer en een eet-drink-doe-streek-agenda gemaakt door cateringmedewerkers uit alle provincies', is te lezen. Volgens de branchevereniging geven dagelijks ruim 17.000 cateringmedewerkers 'twee miljoen stukjes liefde in de vorm van een maaltijd aan hun gasten. Op de zevende Nationale Dag van de Cateringmedewerker krijgen ze een extra stukje liefde terug'.Meer Veneca: Veneca reikt nu Talent Award uit Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid CBS: 'Wij passen onze methodiek niet aan' Veneca: 'Bestedingen basislunch nauwelijks gestegen' Ondanks campagne, minder jongeren in contractcatering Contractcateraars willen af van onbeperkte aansprakelijkheid Veneca-cateraars lijden vier procent omzetverlies Veneca lanceert digitale aanbestedingshulp Rijnierse: 'Zet catering-medewerker in het zonnetje' Rijnierse nog eens drie jaar voorzitter Veneca donderdag 11 november 2010 '
meer info


Een leuk feestje bij u thuis of op locatie ?? Frituurwagen huren, zonder zorgen en gesleur, wij komen tot aan uw deur!! Communie- verjaardag- huwelijksfeest enz... ? Laat het ons weten en wij maken een vrijblijvende prijsofferte. zie website. Bij ons kan u kiezen uit 3 formules :

1- Churros, dit is een heerlijke Mexicaanse zoete deegsnack (zie foto) met een saus naar keuze (chocolade of aardbei) De smaak komt in de buurt van smoutebollen.

2- Frietjes met vleessnacks.

3- Frietjes met vleessnacks en als nagerecht Churros.

Voor meer info en een prijsofferte : zie onze website www.senorchurros.be

frituur, verkoopwagen, frietjes, snacks, snackwagen, feestje, frieten, verjaardagsfeest, frikandel, frikadel, frituren, frietkraam, friettent, communie, kinderfeest, verjaardag, friet, feest, catering, mobiele frituur, frietkot, frietwagen, communiefeest, party, verjaardagsparty, babyborrel, huwelijksfeest, trouwfeest, babyborrel, geboortefeestje, scheidingsfeest, frituurwagen, lentefeest

meer info