woensdag 11 mei 2011

Broodmaaltijden in zorg vaker in de middag'

Instellingen gaan er vaker toe over (ook) in de middag broodmaaltijden te serveren. Deze maaltijden worden in toenemende mate individueel op de kamer genuttigd, zo blijkt uit de tweede editie van FoodServicePeil, een initiatief van Foodinc en Het Nederlands Kokspanel. 'Het gezamenlijk eten komt minder vaak voor, waardoor de sociale aspecten wat op de achtergrond raken.' Ruim 70 procent van de instellingen serveert dagelijks twee broodmaaltijden. Uit FoodServicePeil komt naar voren dat cliënten vaker een standaard maaltijd krijgen aangeboden. Dit is voordeliger, maar de cliënt wordt wel beperkt in zijn of haar keuzevrijheid.Instellingen houden wel meer rekening met specifieke wensen en eisen. Deze kunnen zijn ingegeven door gezondheidsredenen of door geloofs- dan wel levensovertuiging. 'Diëtetiek is niet meer weg te denken uit de moderne maaltijdvoorziening binnen de zorg. Slechts 11 procent van de instellingen geeft aan geen rekening te houden met de specifieke wensen van cliënten. In 2010 was dit nog 17 procent', aldus Foodinc. woensdag 11 mei 2011, Jaap de Graaf '
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten