maandag 4 juli 2011

Chefkok Erik van Loo spil bij opening restaurant Sint Franciscus Gasthuis'

Chefkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel was afgelopen donderdag de spil bij de officiële opening van het nieuwe restaurant Assisi Plaza van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Nadat Henk Gerla, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, en Teun Verheij (algemeen directeur van Albron) de officiële opening hadden verricht, was het de beurt aan de Van Loo. Samen met Sabitrie Raghoenath, winnares van de receptenwedstrijd voor medewerkers van het Sint Franciscus Gasthuis, presenteerde de chef een broodje kouseband met garnalen aan de gasten.Het nieuwe restaurant is een gecombineerd onderkomen voor personeel, gasten en patiënten. 'Om in de sfeer van de naamgever van ons ziekenhuis Franciscus van Assisi te blijven, hebben we het nieuwe restaurant naar hem vernoemd: Assisi Plaza', vertelde Henk Gerla.Unieke samenwerkingsvormHet restaurant is een unieke samenwerkingsvorm tussen Albron en het ziekenhuis. De partijen realiseerden een gezamenlijke visie op eten en drinken voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. 'De gasten kunnen genieten van een sfeervolle espressobar, een prachtig modern restaurant en een eigentijdse winkel. In Assisi Plaza is ieder moment van de dag een passend aanbod aan gerechten, die vers worden bereid in het zicht van de gasten.'Albron als partnerGerla: 'Voor het ziekenhuis was het belangrijk dat we een partner vonden die goed bij ons past en voor dezelfde kwaliteit en service staat als wij. Ik ben ervan overtuigd dat we die partner met Albron hebben gevonden.' Teun Verheijen van Albron: 'Wij zoeken heel bewust naar een passende samenwerkingsvorm, die aansluit bij de identiteit en uitstraling van het ziekenhuis. In Assisi Plaza krijg je werkelijk even het gevoel weg uit het ziekenhuis te zijn.'GastvrijheidHet ziekenhuis weet ook nog trots te melden dat het in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2011 een extra ster bemachtigde voor service en gastvrijheid. 'Met deze hoogst haalbare classificatie van vier sterren tonen we onze kwaliteit van eten en drinken, ambiance en serviceverlening naar patiënten en bezoekers. We zijn in de gids het hoogst scorende ziekenhuis in West-Nederland en staan landelijk op een vijfde positie.'Op de foto: Erik van Loo, Henk Gerla en Teun Verheij toosten op de opening van Assisi Plaza.Meer over Erik van Loo Chef-kok Van Dreumel weg bij Parkheuvel** Nieuw kookboek van Erik van Loo Erik van Loo kiest beste restaurant Leiden Chefs Irish Beef Club viert St. Patricks Day Mario Ridder en Erik van Loo op evenement sterrenzaken maandag 04 juli 2011, Johan Koning '
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten