donderdag 22 juli 2010

Partycateraar schiet eventbureau te hulp'

Bij een aanbesteding van een groot evenement komen kleine eventbureaus regelmatig buitenspel te staan. Onlangs werd deze klip omzeild doordat een partycateraar de klus als hoofdaannemer binnenhaalde. Een trend lijkt geboren. Aanbestedingen voor feesten komen vaak voor. Denk aan grote partijen voor de overheid. De wettelijke grens is gesteld op 193.000 euro. Ook het megafeest voor het politiekorps van Rotterdam Rijnmond moest worden aanbesteed. Er schreven tal van eventbureaus in op het feest. Het relatief kleine Ten Events uit Utrecht wilde meepitchen maar kon niet aan de eisen van de aanbesteding voldoen. De voorwaarden waren dan ook best pittig: in de laatste drie boekjaren tenminste een gemiddelde jaaromzet van '‚¬2,4 miljoen en tenminste twee vergelijkbare opdrachten (minimaal '‚¬ 0,5 miljoen en tenminste 4.000 deelnemers) tijdens de laatste drie jaar.550.000 euroHet bureau kwam vervolgens in contact met La Vie Catering. De partycateraar uit Nijmegen zag kansen en kon de partij uiteindelijk als hoofdaannemer noteren.Daar was La Vie ook bij gebaat, want alle medewerkers van de politie Rotterdam Rijnmond inclusief introducé(e) (in totaal 5000 gasten) mochten worden verzorgd. De partij had een waarde van 550.000 euro. Volgens insiders binnen de eventwereld kun je voor zo'n budget geen goed feest neerzetten. Maar La Vie koos voor de omzet en nam met minder marge genoegen. 'Ik wil graag mijn toko laten draaien', aldus La Vie-eigenaar Gerard Kerkhoff in Eventbranche.nl magazine.Volgens de hoofdredacteur van het blad, Sjoerd Weikamp, zou de constructie cateraar-helpt-bureau-bij-aanbesteding het begin van een trend kunnen zijn. Meer party- en eventcateringnieuws: Albron deelt water uit aan lopers hete Vierdaagse 20-jarig Maïtre Frédéric heeft 'goud in handen' Hutten Catering en Sligro vestigen wereldrecord Online muntverkoop bepaalt aantal cateringoutlets Bos&Bos gaat horeca van fors verbouwd Drentse Museum doen Zwarte Cross gaat door Succes Oranje: weinig extra omzet partycateraars Voedselbank krijgt steun van Vineyard en Nonnerie Nieuwe, zoete foodtrend: de macaron Nieuwe naam en logo partycateringtak SAB donderdag 22 juli 2010, Bron: Eventbranche.nl magazine, Hans Schmeinck '
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten