dinsdag 29 juni 2010

'Prijzen in bedrijfsrestaurants maar negen procent verhoogd''

Naar aanleiding van de berichtgeving rondom de fors duurder geworden lunch in het bedrijfsrestaurant doen cateraars ook onderzoek naar eigen handelen. Zoals Vitam Catering n Schijndel. 'Wij hebben onze prijzen in totaal met maximaal negen procent verhoogd'. Dat laat directeur Vitam Catering Carla van Lingen na vragen van Misset Catering weten. 'Vitam Catering heeft naar aanleiding van de berichtgeving haar eigen handelen gecontroleerd. We hebben vastgesteld dat wij ons niet herkennen in een exorbitante prijsverhoging over de periode mei 2007 tot en met mei 2010.'In die periode is de prijs voor een lunch in het bedrijfsrestaurant met 24 procent gestegen, maakte Misset Catering op basis van cijfers van het Central Bureau voor de Statistiek maandag bekend. In de bedrijfsrestaurants van Vitam namen de prijzen voor eten en drinken niet zo'n hoge vlucht. InkoopsprijsverhogingVan Lingen: 'Onze verkoopprijzen zijn in totaal met maximaal negen procent verhoogd, maar dit is op slechts 60 procent van alle verkoopprijzen toegepast. In 2010 is zelfs geen verhoging doorgevoerd.' De cateringdirecteur gaat nog dieper op de cijfermaterie in. 'Deze verhoging van negen procent betreft een doorberekening van de door de leveranciers aan Vitam doorberekende inkoopprijsverhoging en wordt op 1 januari van het jaar verwerkt. Tussentijdse aanpassingen komen slechts bij hoge uitzondering voor.'InflatieOok trekt Van Lingen de vergelijking van het CBS met de inflatie in twijfel. 'Deze vergelijking is naar onze mening niet helemaal terecht, aangezien prijsfluctuaties op productniveau voortkomen uit oogstopbrengsten of de olieprijs bijvoorbeeld, maar in het verleden zijn wij ook geconfronteerd met de effecten van koffieoorlogen en graan- en cacaotekorten, die de inkoopprijs fors opvoerden.' En die afhankelijkheid van prijzen voor grondstoffen of producten is nog steeds gaande, geeft Van Lingen met een voorbeeld aan. 'Nog maar recent zijn wij in kennis gesteld van het feit dat de prijs van de sinaasappelsap fors verhoogd zal worden. Dit als gevolg van de verhouding dollar, euro, maar ook vanwege het samengaan van de nummer 2 en 3 in Brazilië.' Zie ook Veneca: 'Bestedingen basislunch nauwelijks gestegen' 'Opdrachtgever ook debet aan dure lunch' Lunch in bedrijfsrestaurant fors duurder Oranje kijken: hartpatiënten mét cardiologen in bedrijfsrestaurant Partij voor de Dieren wil geen catering met paling Grote cateraars omarmen biologisch afbreekbare fles Earth Water WK-koorts heeft nog niet toegeslagen Hutten wil in drie jaar in omzet verdubbelen Effect Ik Kies Bewust-logo in bedrijfsrestaurant klein Kantinebaas beticht van oplichting voor 867.000 euro Mega-operatie voor Hutten Business Catering 'Rekening rijden biedt kansen voor cateraars' Opvouwbare broodtrommel dwarsboomt cateraars 165.408 keer steun voor bio zonder btw Broodtrommel en supermarkt winnen van bedrijfsrestaurant Ludieke actie bedrijfsrestaurant voor Serious Request Crisis laat lunchbesteding onberoerd Albron in restaurant Flevohuis Bedrijfsrestaurant dicht vanwege norovirus Bedrijfsrestaurant Verburg wordt proeftuin dinsdag 29 juni 2010, Hans Schmeinck '
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten